אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: פסטה ברוטב בייבי אלפרדו

מנת פסטה מלבבת עם רוטב על בסיס שמנת שכמעט כל ילד יטרוף בהנאה - הצעה למתכון פשוט יותר שמתאים בעיקר לילדים

תגובות

כשהיינו קטנים שבתות חורפיות טמנו בחיקן אושר גדול, משמח לא פחות מהנהירה לים בקיץ - קטיף פטריות. אם ירד גשם בתחילת השבוע כבר ידענו שבשבת, בתנאי שלא תהיה סוערת מדי, אנחנו יוצאים ליער ללקט את מה שצמח בזכות הממטרים. חיפשנו אורניות - פטריית מאכל צהובה-חומה, יפהפייה ומשמחת הצומחת מתחת לעצי אורן. מי שמצא צעק בקול, ואבא או אמא באו לעזור לקטוף. פיסת הנחת הספוגית הונחה אחר כבוד בשקית (הדי ריקה לרוב) שסחבנו איתנו, וכולם המשיכו במלאכתם מעודדים לנוכח האפשרות באמת למצוא פטריות, ומלאי התלהבות מהסיכוי להיות מי שיניח את האורנייה הבאה בשקית. אחר כך היינו מגיעים הביתה. אבא היה מנקה את השלל וממה שנשאר (נניח כוס פטריות קצוצות) היה מכין לכולנו חביתה.

לעוד מתכונים לילדים

אבל רק כשגדלנו, וכשהקולינריה בישראל קצת השתכללה, טעמנו בפעם הראשונה את רוטב האלפרדו המפורסם, המושתת על פטריות, שמנת ויין. הוא התלווה לפסטה מסוג פטוצ'יני וגרם לנו להתאהבות קשה ולהצטער שאיש מאיתנו, כולל הורינו, לא ידע על דבר קיומו של הרוטב המופלא הזה כבר כשהיינו ילדים. הבה נתקן את העוול.

לפניכם מתכון לרוטב בייבי-אלפרדו שמתאים במיוחד לילדים. למה? ראשית, על אף שהוא מתאדה ואינו אלכוהולי אחרי בישול, וויתרנו על היין במתכון. שנית, חתכנו את המרכיבים שלו לפיסות ממש גדולות, כדי שילדים שאינם חובבי בצל או פטריות יוכלו לשלוף את מה שאינו לטעמם ועדיין להישאר עם מנת פסטה מלבבת שרוטב על בסיס שמנת, עמוס טעמים מעלפים, עוטף אותה ועושה לסועד ממש ממש טעים ונעים בפה.

חומרים לארוחה משפחתית (4 נפשות) 1 סלסלת שמפיניון1 בצל גדול או 2 בצלים בינוניים2 כפות שמן זיתפלפל שחורפלפל לבןמלח500 גרם חבילת פסטה (הפטוצ'יני נהדר אבל ילדים לרוב מעדיפים "שבלולים" כלשהם)שמנת מתוקה לבישול (15%)

מעמידים סיר גדול מאוד ובו מרתיחים מים לפסטה. עקרון חשוב בבישול פסטה - הרבה הרבה מים בסיר.

בינתיים חותכים את הבצל לטבעות שמנמנות וגדולות. מחממים מחבת עמוקה ויוצקים אליה כ-2 כפות שמן זית. מניחים לשמן להתחמם אבל לא יותר מדי. מוסיפים את הבצל החתוך ומזהיבים תוך ערבוב מדי פעם.

חתיכות גדולות שגם המתחכמים יוכלו להוציא. בצל ופטריות מוקפצים (צילום: גלי פיאקלוב)

חותכים את השמפיניון לרבעים. כשהבצל זהוב מאוד מוסיפים את רבעי הפטריות. מערבבים ומבשלים במחבת עד שגם הפטריות הפוכות לזהובות. זה בסדר אם העניין קצת "נתפס" במחבת. השמנת תרטיב את הכל והשכבה הזו תצטרף בסיכומו של עניין לטעם הכללי של המנה.

כשהכל מאוד זהוב מוסיפים מלח ופלפל שחור ולבן לפי הטעם ואז, לאחר ערבוב טוב נוסף, שופכים את כל השמנת המתוקה מעל לתערובות הפטריות והבצל. מבשלים יחד עוד כ-7 דקות נוספות וסוגרים את האש.

אחרי שהמים רתחו מוסיפים אליהם בערך כף מלח, חשוב להמליח הרבה את מי הפסטה, המלח לא הופך את הפסטה למלוחה אלא רק משבח את הבישול שלה ואת כל חבילת הפסטה. מבשלים עד שהפסטה אל-דנטה - שזה אומר לא רכה מדי, אפילו טיפה קשה.

כל הטעמים כולם. מצרפים את הפסטה לרוטב (צילום: גלי פיאלקוב)

מסננים אבל לא שופכים את הנוזלים לפני שמוסיפים למחבת עם הפטריות כשליש כוס ממי בישול הפסטה. הם ידללו מעט את הרוטב אבל מאחר שהם עשירים בעמילנים הרוטב יישאר עדיין סמיך מספיק ומוצלח. אל המחבת עם רוטב הפטריות שופכים את הפסטה המסוננת (לא לשטוף אותה). מדליקים שוב את האש, בוחשים מספר פעמים ומגישים. אפשר ורצוי לגרר מעל פרמז'ן ואל תשכחו שגם אם הילדים יתעקשו שלא לאכול את הבצל והפטריות הרוטב ספג מספיק מטעמיהם כדי שיהיה נהדר גם לבדו. בתיאבון וחורף נעים.

*#