מבשלים עם ילדים: סלט סלק וקולורבי

נשמע כמו סלט עם ירקות שהילדים לא יתחברו אליהם? אז זהו, שאולי כן, רק צריך לנסות. הצעה לסלט בריאות שכל המשפחה תאהב

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

בבית שלנו לא אכלו מספר סוגי ירקות. למעשה הם הוגלו לארץ הירקות הלא אהודים, ושם נשארו עד שבגרנו והחכמנו לנסותם. את הכוסברה כבר אי אפשר היה להציל מגורלה להיות שנואת נפשנו, אבל יש ירקות שזכו לעדנה לעת זקנה (שזה טוב רק למען החרוז, כי עודנו צעירים ומלאי עזוז ויש לפנינו שנים ארוכות של זלילת ירקות מנודים כפיצוי להם ולנו).

לעוד מתכונים לילדים» מבשלים עם ילדים: חלות לשבת» מבשלים עם ילדים: קציצות פראסה עם בשר

שניים מהירקות שלא זכו להיכנס לתפריט הילדות שלנו הם הסלק והקולרבי. למה? באמת שלא ברור. אולי כי הסלק האדום מכתים מאוד את הידיים, אולי כי הקולרבי קצת מוזר (תודו), אבל מתברר שאפשר לעשות תיקון בחיים, וההזדמנות לתיקון שכזה נקרתה בדרכנו כשביקרנו בביתה של הדודה ויולה והוגש לנו סלט מושלם ששני הירקות הללו כיכבו בו, ובענק.

התבוננות בילדה שלנו ובילדים נוספים שהסבו לשולחנה של הדודה וזללו את הסלט בהתלהבות, הוכיחה כי כל עניין החרם על הסלק והקולרבי היה מופרך מיסודו. ובכלל, מדובר בירקות בעלי תכונות תזונתיות חיוביות מאין כמוהן: כרוב הקלח, הלא הוא הקולרבי, דל בקלוריות אבל מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C וויטמיניםB1, B2, B6  וגם חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל, סידן ונחושת. הוא מומלץ לדיאטה, קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף. חברו הסלק האדום נחשב כצמח מרפא חזק וחיוני ברפואה הסינית, ומשתמשים בו בעיקר לאיזון מערכת הדם וחיזוק המערכת החיסונית. הסלק משמש בסיס בתזונה המחזקת אנרגיית הצ'י ומערכת העיכול, וגם להזנת המוח ומיוחסת לו השפעה מרגיעה. אז גם טעים, גם מזין וגם בריא? יאללה בואו נכין.

מצרכים לסלט למשפחה שלמה וגדולה לסלט:2 ראשי קולרבי בינוניים4 ראשי סלק אדום בינוניים2 תפוחי עץ ירוקים וחמוצים מסוג גרנד

לרוטב:רבע כוס סילאןכפית מלח4 כפות חומץ רגילכף סוכרמיץ מחצי לימון

בריאות, בריאות, בריאות. סלק וקולורבי חתוכים (צילום: גלי פיאלקוב)

למקומות, היכון, הכינו קולפים את הקולרבי, הסלק והתפוחים (שמהם מסלקים את הליבה). חותכים את כל מרכיבי הסלט לגפרורים. אפשר לעשות זאת בחיתוך ידני או להשתמש (בזהירות מרבית) במכשיר מנדולינה ולבחור בז'וליאנים העבים שלו. מכניסים את כל הגפרורים לקערה גדולה ומערבבים היטב.

בוחשים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב: הסילאן, המלח, החומץ, הסוכר ומיץ הלימון. יוצקים מעל הסלט לפני הסעודה ומגישים. בתיאבון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ