אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: מרק עגבניות עם לחם

ההמצאה האיטלקית שתעזור לכם להתחמם - הצעה למרק עגבניות עם טוויסט שגם הילדים יאהבו

תגובות
המצאה איטלקית נהדרת. מרק עגבניות
אסף לב

מה מתאים יותר ממרק כדי להעניק הרגשה של בית וחמימות נכונה לאיברי הגוף? המרק הזה הוא המצאה איטלקית שמחה שיכולה להחליף ארוחה שלמה, כי מדובר במרק עשיר, מלא וגדוש. בשפת המקור הוא נקרא Pappa al Pomodoro, ואם תתאמנו לומר זאת ייתכן שהשם המיוחד ימשוך אפילו את הילדים הסרבנים ביותר לנסות אותו.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים

» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

מרק עגבניות משפחתי גדול - מצרכים:

2 כפות שמן זית
4 שיני שום חתוכות לחצאים
צ'ילי כתוש, לא יותר מידי על מנת שלא יהיה חריף לילדים
½ ק"ג עגבניות בשלות
2 כפות גדושות אבקת מרק (או 5 כוסות ציר מרק עוף)
צרור בזיליקום (או 4 קוביות קפואות)
מלח ופלפל
2 כפות רסק עגבניות
5 פרוסות לחם מכל סוג חתוך לקוביות (אפשר עם או בלי ה"קשה")

אופן ההכנה

» מטגנים את השום והצ'ילי בשמן זית בסיר גדול - אל תרבו בצ'ילי שהרי תרצו שהילדים יאכלו את המרק, אבל כן הקפידו לשים מעט ממנו, הוא מוסיף המון טעם.

» חולטים את העגבניות במים רותחים במשך 3 דקות. קולפים אותן ואז חותכים לקוביות גדולות.

» מוסיפים לסיר את העגבניות יחד עם כמות גדולה של בזיליקום טרי (או 4 קוביות בזיליקום קפוא). אם אחד הילדים לא אוהב בזיליקום, אפשר לוותר.

» מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.

» מוסיפים לסיר שש כוסות מים ואת רסק העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

» מנמיכים את האש ומוסיפים את אבקת (או ציר) המרק ואת קוביות הלחם ובוחשים היטב. הלחם מתנפח ונמס לתוך המרק בחלקו. מבשלים כעשרים דקות נוספות.

» מורידים מהאש וטוחנים את המרק בעזרת סטיק כמעט עד לקבלת מרק אחיד. התוצאה - מרק סמיך וכתמתם בו אפשר להיתקל מדי פעם באיזו פיסת לחם רכה וטעימה.

» מחזירים אל האש ומבשלים 10 דקות נוספות, תוך בחישה מעת לעת. בתיאבון.

כתבות שאולי פספסתם

*#