אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: קדירת עוף ותפוחי אדמה

מנה משפחתית נהדרת, עשירה בטעמים ובנוכחות שיכולה להפוך בקלות למנה החביבה על כולם, כזו שכיף להכין בימים חורפיים

תגובות
מנת עוף ותפוחי אדמה של מסעדת סנדר
תומר אפלבאום

לפעמים רוצים להכין ארוחה שתראה נהדר, תפיץ ניחוחות בישול ותשרה על כל בני המשפחה תחושה ביתית, חמימה ומחבקת. בדיוק בשביל זה נועדו תבשילי הקדירה. הפעם מדובר במתכון שהכנתו אינה מורכבת ולא דורשת התארגנות מראש, אבל התמורה עצומה. אנחנו ממליצים לגייס את הילדים כבר בשלב עבודות ההכנה.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

ניתן להשתמש בכל סיר או כלי גדול עם מכסה מתאים לאפייה בתנור, ללא ידיות מפלסטיק ועמיד בפני חום. אם תגלו שהמאכל מוצא חן בעיני בני המשפחה - שווה לקנות כלי קדירה מיוחד וחגיגי.

קדירת עוף ותפוחי אדמה - מצרכים ל-5 נפשות:

750 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים
4 בצלים גדולים
חבילת תפוחי אדמה קטנים לאפייה או 5 תפוחי אדמה בינוניים לאפייה, רצוי אדומים
2 כפות שמן זית
תבלינים - מלח, פפריקה אדומה, שמיר מיובש, אבקת שום, פלפל שחור, תערובת תבלינים לפיצה, צרור ענפי רוזמרין או טימין

אופן ההכנה:

» ראשית הפשירו את העוף רק עד מחצית הדרך. הדבר מאפשר לפרוס אותו לפרוסות דקות, שלרוב קל לילדים יותר לחבב ולטעום

» בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם בתוך סיר עם מים חמים כעשר דקות לאחר הרתיחה. צננו וקלפו. אם השתמשתם בתפוחי אדמה גדולים, חתכו אותם לאחר הקילוף לרבעים. 

» בקערה רחבה ערבבו את שמן הזית עם התבלינים. צריך בערך כף מכל תבלין, מלבד המלח שממנו מספיקה בהחלט רק כפית. הבחירה התמוהה בתערובת התבלינים המוכנה לפיצה נובעת מהטעם שלה שילדים מחבבים ומתלבש היטב על העוף, אולם יש להבהיר כי ניתן למעשה לערבב כל מיני תבלינים, לפי הטעם האישי וההעדפה המשפחתית

» חתכו את העוף הקפוא למחצה לרצועות דקות. הכניסו לקערת התבלינים וערבבו כך שהתבלינים יצפו את רצועות העוף. אפשר בהחלט להשתמש בידיים.

» הניחו בצד לכחצי שעה, עד שהעוף יפשיר. ערבבו שוב. פזרו את רצועות העוף המתובלות מעל לבצל שבקדירה. פזרו מעל את תפוחי האדמה הקלופים והמבושלים למחצה. הניחו מעל את צרור הרוזמרין או הטימין השטוף. כסו והכניסו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשעתיים.

» הוציאו מהתנור והביאו את תבשיל העוף עם הכלי אל השולחן. הציבו על משטח ופתחו לראשונה לפני כל בני הבית. לפני האכילה יש להסיר את צרור התבלינים. הריחות ידברו בעד עצמם וכבר יעוררו את החשק לטעום ולגלות תענוג חדש. בתיאבון!

כתבות שאולי פספסתם

*#