מבשלים עם ילדים: סלט פסטה ופלפלים

רגע לפני שהימים החמים חוזרים אלינו - מנה צבעונית, קלילה ומהירה להכנה, שהילדים יאהבו לערבב וגם לאכול

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

האפשרות של ארוחה משפחתית קלילה ומהירה, אך מזינה, היא תמיד מפתה. ארוחה שכזו מתאימה במיוחד לימים חמים (ואלו קרבים ובאים), לשעות הערב או לבראנץ' שבת לא מחייב, ואם נשאר ממנה, היא תמיד יכולה להפוך לתוספת לצד המנה העיקרית.

הפעם נכין סלט פסטה עם פלפלים משלושה צבעים, תבלינים וזיתים, שאפשר להגיש קר וגם לחמם אם מתחשק. הפלפלים בשלושה צבעים מספקים ערכים תזונתיים מצוינים - יש בהם ויטמינים רבים כגון ויטמין A, ויטמין C וויטמיןB . בכלל, מדובר בירק שלמרות טעמו הנהדר ומתיקותו (במקרה של הפלפל האדום), ב-100 גרם ממנו יש רק כ-25 קלוריות, מה שעושה אותו אפילו לאהוד יותר. אם ממש חשובה לכם הבריאות, אפשר להחליף את הפסטה הרגילה באחת מקמח מלא. חוץ מהפלפלים והפסטה, מכיל הסלט גם גבינה בולגרית (לא חייבים לרכוש דווקא את השמנה, יש בולגרית 5% נהדרת) ושמן זית שעושה לנו רק טוב. והתוצאה - מנה ים תיכונית משגעת ומלאת כל טוב, שקל להכין ושכיף לאכול יחד.

מה צריכים לסלט משפחתי גדול:

חבילת פסטה מסוג פוזילי (500 גרם)פלפל גדול אדוםפלפל גדול צהובפלפל גדול ירוקתכולה מסוננת של חצי קופסת שימורים של זיתים שחורים (אפשר גם ירוקים) מגולענים150 גרם גבינה בולגרית2 כפות אבקת שוםקורט פלפל שחורקורט מלחחצי כוס שמן זיתאפשרי - צרור בזיליקום טרי קצוץ

פלפלים בכל מיני צבעים. סלט פסטה ופלפלים (צילום: גלי פיאלקוב)

מוכנים? היכון, הכינו!

מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, ממליחים ביד נדיבה ומבשלים את הפסטה אל-דנטה (לא רך מדי) לפי הוראות היצרן. שוטפים ומצננים מעט. שמים בקערה רחבה. שוטפים היטב את הפלפלים, מנקים את החלקים הפנימיים וחותכים את שלושת הפלפלים לרצועות דקות. שימו לב, הילדים לרוב אוהבים חיתוך עדין ודקיק, אז יש מצב שההשקעה תשתלם והסלט יאכל ביתר התלהבות. שווה לנסות.

חותכים את הזיתים לעיגולים. מפוררים את הגבינה הבולגרית לפירורים גדולים. מוסיפים את כל אלו לקערת הפסטה. מוסיפים פלפל שחור, מלח, אבקת שום (שמקובלת על חיך הילדים יותר מהשום הטרי), חצי כוס שמן זית איכותי ואם רוצים - אפשר להוסיף צרור עלי בזיליקום קצוצים. מערבבים היטב יחדיו.

לא לשכוח לתבל. סלט פסטה ופלפלים (צילום: גלי פיאלקוב)

אם רוצים לאכול את הסלט קר, עדיף לתת לו לנוח שעה-שעתיים במקרר לפני ההגשה. אם רוצים אותו חם, פשוט מעבירים את תכולת הקערה למחבת ווק רחבה וחמה למשך חמש דקות, כולל בחישה מהירה.

בתיאבון!

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ