מבשלים עם ילדים: רצועות סויה ברוטב עגבניות

למי שצמחוני, או למי שרוצה להכניס מזון בריא יותר לבית - מנה בריאה וקצת אחרת, שגם הילדים יאהבו

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

ככל שגדלה המודעות לסביבה, כך עולה מספרם של האנשים שמשנים את תזונתם ותזונת בני משפחתם. חלק מהאנשים מקפידים יותר על הוספת קטניות וירקות לארוחות, חלק דואגים שהירקות יהיו בכל הצבעים, ואחרים עברו מאכילת מזון מן החי לאכילת מזון שבא אך ורק מהצומח.

לעוד מתכונים לילדיםמבשלים עם ילדים: תבשיל ברוקולי וטופו

פולי הסויה הם אחד הספקים החשובים ביותר שיכולים לסייע בשמירה על תזונה תקינה גם ללא בשר. הם עתירי חלבון בדומה לבשר ודגים, ועשירים בסיבים תזונתיים ובחומצות אמינו החיוניות לבניין התאים בגופנו. כיום קיים ידע שבעזרתו ניתן להפיק מפולי הסויה מאכלים רבים וטעימים ביותר, המשמשים תחליף לביצים, למוצרי חלב (אפילו גלידה) ובשר, אך ללא השומן והכולסטרול מן החי. בחנויות הטבע השונות ממתינים לכם עיבודים שונים של סויה וניתן לרכוש אותם בצורת פתיתי "בשר טחון" או כנתחי "שווארמה", כפיסות בעלות מראה וטקסטורה כשל "חזה עוף" ועוד. יתרון נוסף הוא שנדרשים רק 200 גרם מוצר סויה יבש להכנת קילוגרם של תבשיל "בשר" צמחי, מה שהופך את השימוש בסויה לזול למדי. עם תיבול וטיפול נכון (וקל) מובטח לכם מאכל נהדר שיכול להתחבב בקלות על כל בני המשפחה, ועל הילדים במיוחד, וכן - אפשר גם לספר להם שבעזרת אכילת הסויה מוותרים על אכילת בעלי חיים, אבל זה, כמובן, לשיקולכם.

מצרכים לארוחה משפחתית (5 נפשות):

300 גרם נתחי סויה "שווארמה"כף שמן זיתבצל גדול יבש4 גזרים גדוליםכף פפריקה מתוקהקורט פלפל שחורקורט מלחקורט אבקת שום300 גרם עגבניות טריות קלופות ומרוסקות (אפשר להשתמש בעגבניות מקופסה)260 גרם רסק עגבניות מקופסהכף רוטב סויה2 כוסות מים

גם בריא וגם מזין. רצועות סויה (צילום: גלי פיאלקוב)

מוכנים? היכון! הכינו:

מבשלים את נתחי הסויה היבשים בהרבה מים מומלחים ורותחים במשך 10 דקות, ממש כמו פסטה. מסננים ומניחים לעמוד מעט במסננת כדי שכל המים המיותרים ייזלו.

קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן זית שחיממנו מראש במחבת רחבה ועמוקה. קולפים וחותכים את הגזר לפיסות קטנות. מוסיפים את הגזר הקצוץ לבצל שהזהיב. מוסיפים את כל התבלינים היבשים. בוחשים היטב.

מטגנים את כל המצרכים לפני שמוסיפים את הסויה (צילום: גלי פיאלקוב)

מוסיפים את נתחי הסויה המבושלים. מערבבים ומאפשרים לנתחי הסויה לזכות לטיגון קל עם התבלינים, הגזרים והבצל.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את רסק העגבניות מהקופסה ואת רוטב הסויה ומערבבים. מוסיפים שתי כוסות מים. אם יש מקום אז שמים במחבת, אם לא אז מעבירים הכל לסיר גדול. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

לבסוף, מגישים בלוויית פסטה, פתיתים, אורז, תפוחי אדמה או ירק מבושל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ