מבשלים עם ילדים: הצהוב המתוק הזה

להרגיל ילדים למנה חדשה זה לא פשוט. זוהר רוקמן מלמדת אתכם להכין לביבות תירס שיגרמו גם להורים לבקש עוד

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

אם זה היה תלוי בקטנה, היו נחות להן בצלחותינו כל ערב לביבות תירס - המאכל האהוב עליה. אני זוכרת שלפני הרבה שנים, כשעבדתי בגן ילדים כסייעת, חיפשתי דרך לגוון את ארוחות הצהריים (הצמחוניות בלבד) של הילדים ופעם אחת הבאתי איתי מתכון ונסיון להכנת לביבות תירס.הייתי משוכנעת שהילדים יטרפו אותן, הרי מי לא אוהב תירס? להפתעתי רוב הלביבות הקטנות נשארו בצלחות ובחלקן רק ביס קטן. הגננת, שניסתה לעודד אותי אמרה לי משהו שנשאר איתי עד היום בכל פעם שאני מכניסה טעם או מאכל חדש הביתה: "לילדים לוקח זמן להתרגל ואסור להתייאש, צריך להמשיך ולנסות, להכין שוב ושוב ולבסוף הם יאהבו את זה -לפחות חלקם". ואכן הגננת צדקה - גם אצלנו בפעם הראשונה אצלנו בבית, הקטנה דחפה בנימוס קל את צלחתה עם הלביבה הזהובה. בפעם שאחריה היא נתנה ביס קטן ובפעם השלישית כבר אכלה אחת שלמה ונהנתה. והיום? היום היא טורפת חמש-שש לביבות בלי למצמץ אחרי שרקדה כל הדרך לארוחת הערב.כל הרכיבים בקערה אחת. לביבות תירס (צילום: אופיר אקסלרוד)לביבות תירס: בערך 10 יחידות

מפשירים ומערבבים. לביבות תירס (צילום: אופיר אקסלרוד)מחממים מחבת עם שכבה מאד דקה של שמן זית ומניחים כף עם בלילה של הלביבות. ניתן להכין בכל סבב כמה לביבות יחד לפי גודל המחבת. הופכים כאשר יש בועיות קטנות כמו בפנקייקים. מוציאים ומנשנשים. זהירות! גם מבוגרים מתמכרים.

זהו, מוכן. לביבות תירס (צילום: אופיר אקסלרוד)

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ