מבשלים עם ילדים: פיצה ביתית

למה להזמין כשאפשר להכין עם הילדים בבית, ולשים איזו תוספת שרוצים - הצעה לארוחה כיפית ומאד טעימה

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

"פיצה!" צעקה הקטנה כשפתחתי את שער הגן כדי לקחת אותה הביתה. מעולה, חשבתי לעצמי, נפתרה בעיית ארוחת הערב וגם פעילות לאחר הצהריים. הכי קל להזמין מפיצריה. אבל הכי משתלם בסופו של דבר, זה להכין את הפיצה לבד וכך לדאוג שהיא תהיה יותר מזינה ופחות משמינה. והבונוס האמיתי הוא הפעילות המשפחתית המשותפת.הנה לפניכם מתכון קל ומהיר, ועם מעט מרכיבים (ולא יקרים). מתחילים שעתיים לפני שרוצים לאכול, מתפנים לעיסוקים אחרים בזמן שהבצק תופח, חוזרים אחרי שהוא סיים ומעצבים איזו פיצה שרוצים.מצרכים (פיצה אחת) 3/4-1 כוס מים חמים2 כפות שמן זית1כפית מלח11/2 כפיות סוכר450 גרם קמח רגיל  (אפשר מיוחד לפיצה)2 כפיות שמרים יבשיםרוטב עגבניות 250 גרם גבינה מגוררת, לגיוון אפשר תערובת של מוצרלה וגבינה קשהתוספות על הפיצה: כל מה שתרצו

הכל מתחיל בעיגול בצק. מכינים פיצה ביתית (צילום: אופיר אקסלרוד)איך מכינים? בקערה גדולה ממיסים את השמרים במחצית מהמים ומעל מניחים את הקמח. בצד אחד, אני מוסיפה את השמרים ובצד השני של הקמח (והקערה) את המלח והסוכר. רצוי מאד שבשלב הזה הם לא יגעו אחד בשני.מוסיפים את שמן הזית, מתחילים לערבב ולהוסיף את המים הנותרים. לאחר מכן לשים את הבצק בערך 8 דקות, או עד שהבצק חלק ונעים למגע.את הבצק מניחים בקערה משומנת קלות עם מגבת מעל ומשאירים לתפוח בערך שעה וחצי-שעתיים.

בכל אחד מהשלבים שצויינו כאן, הילדים מוזמנים לקחת חלק, החל מהוספת כל המרכיבים. אפשר לקצר הליכים ולעשות הכל במיקסר, אבל אז מפספסים את הפעילות המשותפת.

אפשר גם במיקסר. מכינים פיצה ביתית (צילום: אופיר אקסלרוד)אחרי שהבצק תפח, מדליקים את התנור לחום של 250 מעלות. מרדדים את הבצק עם מעט קמח על מנת שלא ידבק, ומעבירים לתבנית לפני שמורחים ברוטב עגבניות, גבינה ומפזרים כל תוספת שאוהבים. לאחר מכן מכניסים לתנור.

רק להכניס לתנור. מכינים פיצה ביתית (צילום: אופיר אקסלרוד)

טיפ: כדאי להכניס תבנית לתנור מראש, כדי שתתחמם, ואז פשוט מניחים עליה את הפיצה כדי ליצור אפקט של קראסט בתחתית הבצק.

אופים כ-10 דקות, וזהו - הארוחה מוכנה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ