מבשלים עם ילדים: מאפינס גבינות

מתכון גבינתי במיוחד שאפשר להכין עם הילדים, שימלא את הבית בריחות חגיגיים ומעוררי תיאבון

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאפינס גבינות
מוסיפים מה שרוצים. מאפינס גבינותצילום: Natalia Mylova | Dreamstime.com
זוהר רוקמן, עכבר העיר

שבועות נחשב לאחד משלושת הרגלים, לכן אולי הצליח החג הלבן להשתרש ככזה שנחגג בשדות, במושבים ובקיבוצים וגם קצת בעיר, בעיקר אם אתה בבית ספר. ככל שעברו השנים הפך ל"חג הגבינות: הישראלי. מאחר והטור הזה מוקדש לילדים החלטתי ללכת על משהו מפנק ולא קשה להכנה. כזה שהקטנה תוכל להכין אתי.

לעוד מבשלים עם ילדים
שבועות 2012
כל מתכוני שבועות

מצרכים:

11/2 גביע יוגורט לבן רגיל /עיזים כף וחצי שמן זית 2 ביצים כוס קמח רגיל (אפשר חצי כוס קמח מלא במקום, ואז מומלץ להוסיף עוד חצי גביע יוגורט) 1/2 כפית אבקת אפיה 50 גרם גבינת גרוייר/אמנטל או כל קשה אחרת שאתם אוהבים 50 גרם גבינת קשקבל 8-10 כדורוני מוצרלה או אחד גדול קרוע לפיסות קטנות מלח פלפל לפי הטעם

לגיוון: אנחנו הוספנו זיתי קלמטה וחופן עלי אורגנו טריים, אבל אם רוצים אפשר גם: תירס, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול שונים, בצל מטוגן, או כל העולה על רוחכם.

יש הכל? מתחילים להכין.

איך מכינים:

מחממים תנור ל-170 מעלות. בזמן שמחכים שהתנור יתחמם, מערבבים בקערה גדולה יוגורט עם הביצים והשמן, מוסיפים את גבינות והקמח, את אבקת האפייה ומתבלים במלח ופלפל.

בשלב הזה מכניסים לתערובת הגבינות איזו תוספת שרוצים. אנחנו חילקנו אותה לשתיים - חצי ממנה השארנו חלקה ולחצי השני הוספנו זיתים ואורגנו.  

מחלקים לתבניות המאפינס עד שליש מגובה התבנית, מכניסים לתנור ל-20 דקות. לאחר שהזמן עובר, בודקים אם שזוף ואפוי ואם המוצרלה מבעבעת. אם צריך מוסיפים עוד 5-10 דקות. מוציאים, מתאפקים עד שיתקרר מעט וזוללים.

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ