מבשלים עם ילדים: עוף בחמאת בוטנים

מתכון פשוט של עוף בציפוי פירורי פאנקו, שיגרום לילדים (וגם לכם) ללקק את האצבעות ולבקש עוד

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

כבר שלוש שנים וקצת שאני בטוחה, חושבת  ואומרת, שהקטנה שלי לא אכלנית. עוד בהתחלה, בניסיונות הירקות המרוסקים, היא ירקה הכל החוצה.כשהגענו לבשר הייתה העדפה ברורה לעוף (אם בכלל), אך לרוב הצלחת נשארה מלאה.

לעוד מתכונים לילדיםנשבעתי שלא אעשה את מה שעשו לי, לא אתחנן, לא אעניש, לא אשכנע, ואם היא לא תאכל - אבלע את הצפרדע. הכי חשוב להמשיך לנסות ולהציע, לגוון ולהפתיע. לפעמים זה אפילו מצליח, כמו במקרה של המתכון הזה. אחרי הכל - מדובר באכלנית בפיתוח. לא חשוב אם זו השהייה המרובה איתי במטבח, או הגיל והחך שמתפתחים אט אט - הנחת היא אותה נחת.מצרכים: 6 שוקיים2 כפות חמאת בוטנים כף רוטב סויה או טריאקי1 שן שום כתושה (לא חובה)כף דבש (אם רוצים יותר מתוק)150 גרם פירורי לחם "פאנקו"לגיוון: אפשר לקצוץ שקדים או כל סוג של אגוזים ולהוסיף לתערובתמתחילים. שוקי עוף בציפוי חמאת בוטנים ו"פאנקו" (צילום: אופיר אקסלרוד)איך מכינים: מערבבים את כל חומרי המשחה: חמאת הבוטנים, הסויה או הטריאקי, השום והדבש בקערית. לאחר מכן מורחים את שוקיי העוף בנדיבות מכל הכיוונים.מורחים מכל הכיוונים. עוף בציפוי חמאת בוטנים ו"פאנקו" (צילום: אופיר אקסלרוד)בשלב הבא - מגלגלים את השוקיים בפירורי הפאנקו, עד שהן מצופות. אפשר לערבב עם הפירורים גם שקדים קצוצים לשדרוג הטעם (לא מיועד לקטנטנים מחשש לחנק).מצופות ומחכות. שוקי עוף בציפוי חמאת בוטנים ו"פאנקו" (צילום: אופיר אקסלרוד)

מניחים בתבנית מרוחה קלות בשמן  וצולים את השוקיים בתנור, בחום של 200 מעלות בערך 45 דקות, ומוציאים. בתיאבון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ