מבשלים עם ילדים: גלידה ביתית - מתכונים לילדים - הארץ

מבשלים עם ילדים: גלידה ביתית

מי אמר שחייבים לקנות גלידה בחוץ ובהרבה כסף? עם מצרכים פשוטים אפשר להכין גלידה לבד ולהרוויח גם פינוק קייצי וגם פעילות כיפית לכל המשפחה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
גלי פיאלקוב, עכבר העיר אונליין

אוגוסט הלוהט מביא איתו שיאי חום ולחות בתוספת נגיעות ילדים בחופשה. אפשר לקטר ואפשר להתייחס אל העניין כאל הזדמנות מצוינת לבלות יחד בשמחה ובנחת. אז מה יכול להפוך לפחות חצי יום לחגיגת ליקוקים, התעסקות קרה ומרעננת, ופינוק מתוק? גלידה. ולא סתם גלידה – גלידה ביתית אותה מכינים כולם יחד.

החופש הגדול - כל האירועים, כל ההמלצותמבשלים עם ילדים - למתכונים נוספיםמהי הגלידה הכי טובה? מבחן הטעימות הגדול

הבעיה עם הכנת גלידה ביתית היא הנטייה של המקצפת הנהדרת לקפוא בצורה גבישית ולא מלהיבה, אבל יש לכך פתרון, והוא אפילו לא כל כך מסובך. אפשר לגייס את כל החופְשים לעבודת הקודש של הכנת הגלידה, או סתם לבקש מהם עידוד. אחר כך תתנו לאורחים לטעום את הגלידה שהכנתם כולכם בפעולת גלידוד משמחת. והטעם? ובכן, זה חלק מהכיף. הטעם ניתן לשינוי ופתוח לראשים יצירתיים ומוחות קולינאריים פרועים. במקרה שלנו הלכנו על דובדבנים אבל – הכל אפשרי!

מצרכים לכ-8 מנות 200 גרם חלב מרוכז ממותק

250 גרם דובדבנים קפואים (את פירות היער הקפואים ניתן להשיג במקררי הסופרים הגדולים, אבל אפשר גם להחליף אותם בפירות טריים מכל סוג וטעם, חתוכים לקוביות קטנות)

3 חלבונים

מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר (או פחות למעדיפים מתיקות מתונה)

למקומות, היכון, הכינו!

בקערה גדולה מקציפים את החלבונים, החלב המרוכז, הסוכר והפירות. הרעיון הוא להשאיר פיסות פרי בתוך הגלידה. העסיס של הפירות מעניק לגלידה צבע יפה, במיוחד אם מדובר בפירות יער אדומים או סגולים (יש דומדמניות ואוכמניות וחמוציות ופטל שחור ודובדבנים). המיקסר מרסק את חתיכות הפרי עוד קצת, וזה בסדר גמור.

  לא לשכוח להשאיר פרי בגלידה (צילומים: גלי פיאלקוב)

בכלי נפרד מקציפים את השמנת המתוקה. אחר כך מערבבים יחד בתנועות קיפול יפות, עד שמתקבלת בלילה אחידה (לא להיבהל מהנוזליות בהתחלה).

עד לקבלת לילה אחידה (צילומים: גלי פיאלקוב)

מפנים בפריזר מקום לקערה. מכניסים לשלושת רבעי שעה. ועכשיו לעבודה ה"שחורה" והמתוקה – מדי שלושת רבעי שעה מוציאים את הקערה מהמקפיא ומקציפים את הבלילה שוב במשך כ-3 דקות. בינתיים זה קצת משפריץ וגם מפתה לטעום אז החגיגה בעיצומה. עם כל הוצאה של הקערה הגלידה הולכת וקופאת יותר, אבל לא לכדי קובייה גבישית ולא נגישה, אלא למעדן קרמי בטקסטורה מלהיבה. איך יודעים שמוכן? פשוט – כשהגלידה במרקם שנכון לכם – סיימתם.

כמה פשוט (צילומים: גלי פיאלקוב)

מעבירים מהקערה הפתוחה לכלי סגור, כדי שלא יתפוס ריחות לוואי במקרר, וזה הכל.

מומלץ להגיש עם פנקייקס, ופל, פירות חתוכים ובכלל – בכל דרך שתהפוך את הגלידה לאפילו עוד יותר מענגת. בתיאבון!

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ