מבשלים עם ילדים: לחם בירה

מתכון ללחם בסיסי וטעים, שאפשר לאכול עם כל דבר שמתחשק, ולמרות שיש בו בירה הוא יתאים גם לילדים

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

המתכון מתוך הספר "שמש ים ואוכל גם" של איילת לטוביץ וגיל חובב יש משהו מאד מספק ומעורר גאווה באפיית לחם ביתי. כל לחם שהוא - בין אם הוא פשוט כמו עוגה בחושה או מורכב שדורש זמן ויותר טכניקה - זה משהו בסיסי, מאד ביתי ובעיקר מנחם. לעוד מתכונים לילדיםקאפקייקס וניל ונוטלהעוגיות של סבתאיש תקופות, בעיקר בחורף (אבל לא רק) שאני נוהגת לאפות את לחם הבירה שלפניכם פעם בשבוע. בלחם הזה יש משהו מעט עוגתי. מרקמו דחוס מעט, ואל דאגה - טעמי הבירה נעלמים לגמרי. הוא טעים, פשוט וקל להכנה, ולילדים כיף להשתעשע בלישה שלו ולחכות (לא בסבלנות) לתוצר הסופי. לחם טוב הוא הבסיס לכל פרוסה בין אם היא מרוחה במתוק או שהיא בכלל חלק מסנדביץ' מושקע.מצרכים (כיכר אחת): 60 גרם חמאה2 כפיות סוכר חום (אם אין, אפשר גם לבן)1 בקבוק (330 מיליליטר) בירה כהה כמו גינס, מרפיס או גולדסטאר אבל לא בירה שחורה40 גרם שמרים טריים2 כפיות מלח1 ביצה טרופה2 כוסות קמח מלא2.5 כוסות קמח קשה ללחםתבנית אינגליש קייק משומנת  (רצוי לא חד פעמית)

לא רק למבוגרים. כל המצרכים ללחם בירה (צילומים: אופיר אקסלרוד)איך מכינים: שמים בסיר את החמאה, הסוכר והבירה ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.חמאה, סוכר ובירה - פשוט וטעים. מכינים לחם בירהממיסים את השמרים בקערית קטנה, עם שתי כפות של נוזלים מהסיר. מוסיפים לנוזלים שבסיר את הביצה והמלח ומערבבים.מנפים את שני סוגי הקמח לקערה, צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים והנוזלים.מערבבים את הכל עד לקבלת בצק רך אך לא דביק ולשים בערך עשר דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת ושמים את הקערה במקום חמים (אך לא חם) לבערך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.תנו לגדול בשקט. מכינים לחם בירה מחממים תנור ל-200 מעלות.

לשים שוב את הבצק - רק כדי להוציא את האויר, מניחים שוב בתבנית המשומנת ומתפיחים עוד 15 דקות. לאחר שהזמן עובר מכניסים את הבצק לתנור, אופים 35 דקות בערך עד שהלחם שחום וצליל חלול נשמע כשמקישים עליו.

הולך טוב עם הכל. לחם בירהטיפ: אני נוהגת להרטיב אותו במהלך האפייה במים על מנת לקבל קשה של לחם קצת יותר "קראסטי" לאחר האפייה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ