מבשלים עם ילדים: מתכוננים לבית הספר

זוהר רוקמן חוזרת לילדות ונותנת כמה מתכונים לסנדוויצ'ים שהילדים ישמחו לעזור ולהכין איתכם

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

חשבתי לעצמי מה אפשר לכתוב שקשור ללימודים? ומה כבר יש לכתוב על סנדביצ'ים? אז החלו לעלות במוחי תמונות קטנות וסיפורים ישנים על ימי ילדותי. על סנדביץ "שנשכח" בתיק לאיזה חודש, על בננה אומללה ועל מה שהיו מכינים לי הורי. אבי למשל, היה עוטף את הסנדביצ'ים ומאחל "בוקר טוב (-:" עם טוש. אבל איך שפתחתי את שתי הפרוסות לראות מה מתחבא שם בפנים, החמצתי פרצוף נוכח הקוטג' והשוקולד שנחו שם יחדיו. לעומת זאת, אני זוכרת היטב את הכריכים הטעימים שהייתה מכינה לנו העוזרת גננת (היום אין כמעט דברים כאלה) עם ממרחים מעניינים ומגוונים, שהיום כשאני חושבת על זה, מפתיע אותי שהסכמנו לאכול בתור ילדים - גבינה לבנה עם בצל ירוק קצוץ  וסלט סרדינים בלחם שחור פרוס אחיד. » מבשלים עם ילדים: כל המתכונים» שפים מכינים סנדוויצ'ים לילדיםהשבוע עשיתי מחקרון בקרב חברי מה הם נהגו לאכול בבית הספר ומצחיק היה שלמרות שעברו שנים מאז ימי בית הספר והגן ,אחד הנושאים שהכי זכורים להם הוא האוכל שהיו אוכלים בהפסקה. בקרוב מאד אני מצטרפת למעגל בתור האמא שמכינה, ובנימה זו אני מאחלת לכם שנת לימודים מוצלחת ופוריה וכמובן טעימה! סלט ביצים של ילדותי: 3 ביצים קשות 2 מלפפונים חמוצים  רבע בצל לבן קצוץ כף מיונז מלח ומעט פלפל שחור קל וכיף לילדים: לגרד את הביצים והמלפפונים, לערבב הכל ולמרוח. כל מה שצריך זה רק להוסיף ירקות שהם אוהבים ליד או בתוך הכריך והוא מוכן. הילדים ישמחו לערבב. סנדוויץ' סלט ביצים (צילומים: אופיר אקסלרוד) חביתת ירק לילדים "נועזים" (שמוכנים לאכול ירוקים): 2 כפות בצל ירוק קצוץ 2 כפות פטרוזליה  2 כפות כוסברה או תרד קצוץ  כמה עלי בזיליקום  מלח ופלפל  ביצה אחת  הקטנים יותר יכולים לעזור בהכנות, ועל הגדולים אפשר רק להשגיח.מערבבים את כל הרכיבים ושופכים למחבת. עד שהחביתה מוכנה. הכי טעים בפיתה עם טחינה וירקות. הכי טעים בפיתה. סנדוויץ' חביתת ירק טורטיה עם פסטרמה: בשנים האחרונות נכנסה אלינו הטורטיה למטבח, ולמי שזה לא קרה לו עדיין הגיע הזמן. מדובר באופציה קלילה, כיפית ומעט שונה של הטורטייה. לעיתים אני מכינה עליה פיצות דקות לארוחת ערב ולעיתים מגלגלת בתוכה חביתה וממרחים שונים. הפעם היא יכולה להוות סוג של סנדביץ' טיפה שונה לבית ספר. אפשר להיות יצירתיים ולמרוח כל מה שאוהבים. טורטיה או שתיים  מגוון נקניקים או גבינה צהובה מיונז /חמאה/טחינה (מה שאוהבים) עגבניה פרוסה דק מלפפון קלוף חתוך לפרוסות עלי חסה  מניחים את הטורטיה על קרש חיתוך ועליה מורחים מה שרוצים. לאחר מכן מניחים את הפרוסות של הנקניק או הגבינה ועליהן את הירקות  בשני שליש העליונים של הטורטיה. מקפלים את השליש התחתון כלפי המצרכים המונחים ומגלגלים את הטורטיה מימין לשמאל כך שהחלק התחתון בעצם נסגר, כך שמה שבתוך הטורטיה לא בורח מלמטה. אופציה טעימה וסנדוויץ' מפתיע. טורטייה עם פסטרמה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ