מבשלים עם ילדים: סלט פסטה קייצי

מנת פסטה משפחתית, קלילה וקרירה, שאפשר להכין מכל מה שנמצא במקרר

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

בשבת חמה מני רבות חזרנו בשעת צהריים מוקדמת מחוף הים מאושרים, מעולפים ורעבים במיוחד. כיוון ששכחתי להפשיר בשר או לבשל משהו מבעוד מועד, הוצאתי את כל מה שמצאתי ראוי למאכל מהמקרר והתחלתי להפעיל את הדימיון. המטרה: מנה קלילה, טעימה ומשביעה, ובעיקר מהירה.לעוד מתכונים לילדיםמבשלים עם ילדים: רול ויאטנמיהחופש הגדולהחלטנו על סלט פסטה, אבל לא מהסוג הקלאסי של  עגבניות שרי ומוצרלה, אלא סלט פסטה ירוק מאד (מכל הירוק שהיה במקרר). יצא קריר, טעים ומאד משביע.מצרכים (ל-3-4 מנות): 1/2 - 3/4  חבילת פסטה קצרה כלשהי (למשל: פנה, פרפלה, פוזילי)50 גרם גבינה בולגרית או פטה2-3 כפות גבינת פרמז'ן (לא חובה)חופן קצוץ של עלי תרד מהסוג העדין  או אורוגולה1-2 קישואיםכוס אפונה ירוקהכוס וחצי שעועית ירוקה חתוכהפולי אדממה (לא חובה)בצל ירוק קצוץ לאלכסונים6-8 עלי בזיליקום קצוציםגרידת לימון מחצי לימוןגינת ירק על השולחן. סלט פסטה קיצי (צילומים: אופיר אקסלרוד)איך מכינים:

מבשלים פסטה לפי הוראות יצרן ומקררים לגמרי תחת מים קרים. מסננים טוב ומצפים במעט שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ