אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: מאפינס בננות

מחפשים מתכון בריא וטעים שאפשר להכין עם הילדים? המאפינס האלה בטוח יעשו את העבודה

תגובות

הילדים שלי, כמה מפתיע, אוהבים מתוק. הגיוני לגמרי בהתחשב בכך שהם ילדים ובכך שגם רוב המבוגרים לא יגידו לא למתוק. במקום לקנות עוגיות ומאפים הביתה, אני אישית מעדיפה לאפות להם. ככה אני יודעת בדיוק מה אני מכניסה פנימה ויכולה (לפחות להשתדל) שזה יצא כמה שיותר בריא. למזלי, ניחנתי בשני ילדים שאוהבים את כל סוגי הפירות והירקות הקיימים, וכשמגיעים אלינו חברים, ההורים שלהם תמיד מופתעים לטובה מהמאפים שלי שלרוב כוללים פירות וירקות למיניהם (כן, כן, גם ירקות). גם טעים וגם, יחסית לפחות, בריא. וכשזה בא בצורה של מאפינס קטנים שאפשר לסיים בשני ביסים - זו בכלל חגיגה.

» לעוד מתכונים עם הילדים
» קאפקייקס מלכותיים עם וניל ונוטלה
» הורים ממליצים

חומרים:

1 כוס קמח תופח או 1 כוס קמח ו-1 כפית אבקת אפייה.50 גרם מחמאה רכה מאוד. אם תשתמשו במרגרינה, המאפינס יצאו אווריריים יותר ואם תשתמשו בחמאה הם יצאו פריכים יותר.חצי כוס סוכר חום.רבע כוס חלב.1 ביצה.2 בננות בשלות מאוד.

לא לשכוח ביצים. מאפינס בננות (צילום: חן קרופניק)כלים:

קערה גדולהקערה קטנהמזלגכף עץתבנית מאפינס. אם אין אפשר להשתמש במנג'טים מנייר. בשביל שישמרו על צורתם שמים אחד בתוך השני.

מוכנים, היכון, אופים:

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואת הסוכר. מוסיפים את הביצה, החלב והמחמאה, ומערבבים עד שנוצרת עיסה חלקה (חשוב מאוד שהמחמאה תהיה רכה לגמרי אחרת יווצרו גושים של מחמאה בתערובת).3. בקערה נפרדת מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומתחילים לערבב פנימה לתוך התערובת. יכול מאוד להיות שלא תצטרכו להשתמש בכל הכמות - התערובת צריכה להישאר סמיכה ושתהיה כמות שווה פחות או יותר של תערובת ושל בננה.4. ממלאים את המנג'טים עד ל-3/4 גובה.

שימו לב לא למלא עד הסוף. מאפינס בננות (צילום: חן קרופניק)5. מכניסים לתנור ואופים עד שקיסם יוצא חצי יבש עם מעט פירורים עליו. אם המאפינס הזהיבו הם כבר אפויים מדי, אז רצוי להוציא אותם מהתנור כשהם עדיין צהבהבים.גם טעים וגם בריא?

אז טעים זה בטוח. אבל בריא? עד כמה שאני חשבתי, כן. בשביל לברר איפה אני יכולה לשדרג, לשנות ולהפוך את המאפינס ליותר מזינים ובריאים עבור הילדים שלי (לא באופן קבוע אבל מדי פעם, כשמתחשק), פניתי ללירון שמעוני, דיאטנית קלינית ומאמנת לשינוי בטכניקת NLP. וזה מה שהיא הציעה:

» ניתן לשדרג את המאפינס כך שיכילו יותר סיבים תזונתיים וכן חומצות שומן בלתי רוויות במקום השומן הרווי המצוי בחמאה. רבע כוס שמן זית במקום חמאה תעשה את העבודה.» היות והבננות מכילות מספיק סוכר, ניתן להפחית את הסוכר המוסף - כף אחת של סוכר לבן או כף וחצי סוכר חום יעשו את העבודה.» תחליף טוב לקמח הלבן יהיה חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קוואקר גרוס דק.

מחסלים לפני שמגיע לשולחן. מאפינס בננות (צילום: חן קרופניק)

*#