אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: עוגיות שוקולד צ'יפס מפנקות

עם שוקולד צ'יפס קנויים או תוצרת בית, כשאופים לבד או יחד עם הילדים. מתכון לעוגיות הכי קלאסיות, שתמיד כיף להכין

תגובות

כשאחותי הבכורה הייתה בצבא, היא הייתה אופה בכל מוצאי שבת עוגיות שוקולד צ'יפס לחיילים שלה. אני זוכרת כמה אהבתי לעזור לה וכמובן לטעום לוודא שכל העוגיות יצאו טובות. אין ספק שעוגיות שוקולד צ'יפס הן העוגיות הקלאסיות והמושלמות לכל מצב. עוד לא יצא לי להיתקל באדם, מבוגר או ילד, שיסרב לעוגייה שכזו, וכל אחד ימצא את הסוג שהוא אוהב - בין אם רכות ונימוחות, קשות ופריכות, עם שוקולד מריר, שוקולד לבן או אפילו עם תוספות שונות כמו צימוקים וגרנולה.

2 כוסות ורבע קמח220 גרם מחמאה רכה3/4 כוס סוכר לבן3/4 כוס סוכר חום כהה דחוס 2 ביציםכפית תמצית ונילשוקולד צ'יפס - אפשר לקנות בנטיפים בשקית שוקולד לבן, חלב ומריר ואפשר גם לקנות שוקולד רגיל ולחתוך אותו.

1. מחממים את התנור מראש ל-160 מעלות.2. מוציאים את המחמאה מהמקרר לפני שמתחילים להכין את העוגיות, כדי שתספיק להתרכך. כדאי להיעזר בסימון שעל גבי העטיפה על מנת לחתוך את הכמות הרצויה של המחמאה.3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואת שני סוגי הסוכר. שימו לב שקיים גם סוכר חום בהיר (דמררה) שפחות מתאים לעוגיות שכאלה, אבל אם זה הסוג היחיד שיש לכם - גם איתו אפשר להסתדר.4. שוברים את הביצים אחת אחת לתוך כוס ומהכוס מעבירים לקערה (עדיף כל ביצה בנפרד). מערבבים היטב עם החומרים היבשים בעזרת כף העץ.5. כאשר המחמאה מספיק רכה מפשילים שרוולים ומוסיפים אותה לתערובת: מכניסים ידיים פנימה ולשים (החלק האהוב על הילדים שלי). פה אני ממליצה לחתוך את המחמאה לחתיכות קטנות, כדי להקל על הלישה של הבצק.6. עכשיו יש לכם שתי אפשרויות: לערבב את נטיפי השוקולד לתוך התערובת ואז ליצור עיגולים או ליצור עיגולים, לשטח אותם קצת על גבי נייר האפייה ואז להטביע בהן את הנטיפים (לעוגיות סופר מושחתות אפשר לפורר מקופלת פנימה).למה לקנות אם אפשר לעשות. עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: חן קרופניק)7. מכניסים לתנור (לאחר שהגיע לטמפרטורה המתאימה) ואופים 10 דקות בדיוק. גם אם העוגיות נראות מעט רכות מוציאים אותן מהתנור (אם הן נראות ממש לא אפויות אז משאירים לעוד שתי דקות בלבד), מצננים ומעבירים לצלחת הגשה (אם מתאפקים לא להעביר ישירות לפה).

גם טעים וגם בריא? אז העוגיות האלה הן העוגיות הקלאסיות המושלמות. על כך אין כלל ויכוח. אבל עד כמה הן בריאות? יותר נכון, עד כמה אפשר להכין גירסה בריאה שלהן שעדיין תהיה סופר טעימה? לשם כך פניתי לדנית כהן חלפון, מטפלת ברפואה סינית  מ"הבית להתפתחות תינוקות" וזה מה שהיא הציעה:» את הקמח הלבן ניתן להחליף בקמח כוסמין מלא אשר עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וקל לעיכול מכיוון שדל בגלוטן.» במקום המחמאה ניתן לשים שמן קוקוס (100 גרם חמאה שווה ל-75 גרם שמן קוקוס). שמן הקוקוס הינו תחליף בריא ולמי שלא בטוח ניתן להחליף חצי מכמות החמאה לשמן קוקוס ובשאר המתכון להשתמש בחמאה. לשמן הקוקוס המון סגולות רפואיות: הוא בריא ביותר לעור ולשיער, נלחם בחיידק בפה שתוסס וגורם לעששת ואלו רק מעט מהסגולות שלו.» ניתן לשים במתכון שוקולד מריר איכותי אשר בריא יותר או פצפוצי שוקולד חרובים.

בדרך לתנור. עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: חן קרופניק)

*#