אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: דובשניות בטטה

הילדים אוהבים ממתקים ואתם רוצים שהם יאכלו בריא? לפניכם דרך קצת אחרת להכין בטטה, בצורה שהקטנים ישמחו לאכול

תגובות

הילדים שלי אוכלים הכל. לשמחתי הגדולה אני לא צריכה לריב איתם על לתת עוד ביס בכריך, או לאכול גם קצת מהסלט. להיפך, לפעמים אני צריכה להגיד להם שאולי מספיק, אבל אני לא מתלוננת. כיוון שאין להם כלל התנגדות לאכול כל פרי או ירק, ואף לטעום דברים חדשים - אני נהנית לגוון להם. קחו למשל בטטה - אפשר לאכול אותה מבושלת עם חמאה, אפשר להכין ממנה צ'יפס או פירה, ואפשר לאפות ממנה דובשניות בטטה. היא נאכלת אצלינו בכל צורה אבל כשהיא מגיעה בצורת דובשניות קטנות ומתוקות, היא נאכלת כמו גרעינים ולא שורדת את היום.

סירקערה בינוניתכף לערבובמגש אפייה ונייר אפייה

» מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה ומועכים אותה היטב לפירה (אם יש סיבים או חתיכות קשות יש להוציא אותן וליצור מחית חלקה ואחידה). את המחית עצמה מצננים לגמרי.» מוסיפים את השמן, הסוכר והקמח ומערבבים היטב, עד שנוצר בצק גמיש, רך ונוח לעבודה. אם הבצק יוצא דביק מדי - יש להוסיף מעט קמח ומערבבים בכל פעם, עד שנוצר בצק רך שלא נדבק וקל לעבודה. מהבצק יוצרים כדורים קטנים, ומניחים אותם על גבי התבנית במרחק מה זה מזה.

מכינים בצק גמיש. אופים דובשניות בטטה (צילום: חן קרופניק)» אופים כרבע שעה בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות, עד שהדובשניות מתקשות ונפרדות בקלות מהתבנית (והתחתית שלהן מזהיבה).

ברור שהמתכון הזה הוא אחד המתכונים הכי טעימים ושווים שיש, אז מה כבר אפשר לשפר פה? מסתבר שלא הרבה. דנית כהן חלפון, מטפלת ברפואה סינית מ"הבית להתפתחות תינוקות" מציעה:

על פי הרפואה הסינית בטטה מחזקת את מערכת העיכול ואת הטחול במיוחד. לאנשים הנוטים לגזים, נפיחויות או עייפות אחרי האוכל, כדאי להרבות בצריכת ירקות כתומים מבושלים. הבטטה הינה מתוקה ויכולה להוריד חשק למתוק, היא מעלה את רמת הסוכר בדם באופן איטי, ולכן מומלצת במיוחד לילדים.

ההמלצה שלי היא להחליף את הסוכר בסילאן, בלי לשכוח לבדוק היטב שעל הסילאן רשום תמרים בלבד, ושאין בו תוספת סוכר. הסילאן משתלב נהדר עם בטטות. בנוסף, במקום קמח תופח ניתן לשים קמח מחיטה מלאה או קמח שיפון מלא.

מתוק, מוכן ובריא. אופים דובשניות בטטה (צילום: חן קרופניק)

*#