מבשלים עם ילדים: עוגת משמשים

מתכון לעוגה מתוקה וקיצית במיוחד שגם הילדים ישמחו להכין

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

בכל פעם זה אותו הסיפור. אני מתכננת לאפות עוגה לשבת, חושבת איזו אני רוצה: מורכבת ומרשימה, או אולי ביתית ומנחמת. לאחר מכן אני קונה מצרכים ומתחילה לדחות מחמישי בערב לשישי בבוקר, שנמתח עד לשישי בצהריים כדי שהקטנה תשתתף. אבל אז כבר עייפים, אז דוחים לשבת בבוקר. ואופס כבר שבת בצהריים. וכך אני מוצאת את עצמי במטבח ביום ראשון אחר הצהריים עם מעט רגשות אשם ומלא שיכנועים עצמיים שלפחות ככה תהיה עוגה לכל השבוע. לעוד מתכונים לילדיםגם בגלל הסיפור הזה ואולי בגלל הלחץ שעוד מעט הפרי הנהדר הזה כבר לא יהיה איתנו עוד, נעמדתי במטבח בשישי בצהריים וקיימתי הבטחות (מבוסס על מתכון של ישראל אהרוני).מצרכים:

תבנית 24-26200 גרם חמאה קרהכוס וחצי סוכר2 כפיות תמצית וניל אמיתית או מקל וניל אחד מגורד מתכולתו5 ביציםמיץ וקליפה מלימון אחד (אם לא אוהבים טעם לימוני אפשר לוותר)1 מיכל שמנת חמוצה (200 מיליליטר)350 גרם קמח תופח15 מישמשים טריים, חצויים וללא הגוגואיםלגיוון: אפשר להוסיף בשלב שמניחים את המשמשים בתוך הבלילה גם קוביות מרציפן קטנות או שקדים קלופים ופרוסים

מוכנים להתחיל לאפות? מבשלים עם ילדים: עוגת משמשים (צילום: אופיר אקסלרוד)איך מכינים:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לבלנדר את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל, ומקציפים עם וו גיטרה.מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף. שימו לב: לאחר שאתם מסיימים להקציף, כדאי לעצור את המיקסר ולהרים את התערובת מתחתית הקערה עם מרית כדי שלא יווצרו גושים לאחר מכן.מוסיפים תוך כדי ערבוב את מיץ הלימון, קליפת הלימון ואת השמנת.

מערבבים עד לתערובת אחידה. מבשלים עם ילדים: עוגת משמשים (צילום: אופיר אקסלרוד)מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד שהכל הופך לתערובת אחידה.יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית, מסדרים מעליה את המשמשים בצורה יפה ומכניסים לתנור ל-40-50 דקות.

לאחר שהזמן עובר בודקים בעזרת קיסם. אם הוא יבש - העוגה מוכנה.אפשר לתת לקטנים לסדר. מבשלים עם ילדים: עוגת משמשים (צילום: אופיר אקסלרוד)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ