אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: מרק תירס חם

תגובות
מחמם ובכגיף לאכול כשחוזר הגשם
מגד גוזני

הגשם קצת נעלם בזמן האחרון, אבל שמענו שהוא עוד מעט חוזר. חשבנו לעצמנו, מה הכי מתחשק כשזה קורה? לאכול מרק! מרק חם ומלא תוכן לארוחת ערב זה רעיון מוצלח ואם מדובר על מרק מהיר ונהדר שהילדים עשויים לחבב - ייתכן שעלינו פה על משהו.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

מרק התירס משויך לרוב למטבח הסיני, וגם זה שלפניכם הוא באופיו קצת סיני אבל טעמיו מעודנים וקשה מאוד למצוא ילדים שיסרבו לו. הוא מכיל בעיקר תירס ומרק עוף שאליהם נוספת ביצה. התוצאה היא מרק טעים, סמיך, קטיפתי, משביע מאוד ומזין. דבר נוסף וחשוב הוא התוספת שתופסת - למרק התירס נהוג להוסיף בצל ירוק קצוץ וקורנפלקס. אם הילדים שלכם מעקמים את האף לנוכח הבצל - וותרו עליו והוסיפו עוד קורנפלקס והשמחה תהיה גדולה.

מצרכים למרק ל-5 נפשות

2 קופסאות שימורי תירס
כף וחצי אבקת מרק עוף (פרווה או בשרי לבחירתכם) או 4 כוסות ציר מרוכז של מרק עוף
כוס מים רותחים
3 כפות רוטב סויה
ביצה
4 גבעולי בצל ירוק

אופן ההכנה:

שופכים את תכולת שתי קופסאות השימורים כולל הנוזלים לסיר בינוני. בעזרת סטיק טוחנים את התירס והנוזלים עד שמתקבלת תערובת בעלת טקסטורה גסה, שחלק מגרעיני התירס (כ20% מהם) עדיין שלמים בה. אם הילדים נרתעים מחתיכות במרק, אתם בהחלט יכולים לרסק את התערובת עד להפיכתה לחלקה לגמרי, יכול להיות שרק לנו נדמה שיותר נחמד לאכול מרק עם תוכן מאשר דייסה.

מביאים את התערובת לידי רתיחה. ממיסים את אבקת מרק העוף בכוס מים רותחים (או משתמשים בציר המוכן). מוסיפים לסיר יחד עם עוד מיכל של קופסת שימורים מלא במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את רוטב הסויה. מערבבים היטב ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש קטנה.

מכבים את האש. פותחים את הביצה לכוס. שופכים את הביצה אל תוך המרק ובוחשים בעזרת מזלג במהירות רבה כדי לייצר נטיפים. בכדי להיות בטוחים שהביצה התבשלה כראוי, מדליקים שוב את האש הנמוכה ומבשלים עוד כעשר דקות.

זהו. המרק מוכן. אין צורך למעשה להוסיף לו תבלינים כי אבקת המרק עושה את העבודה. 

לבוגרים יותר, קוצצים את הבצל הירוק, מפזרים מעל ומגישים, כשלצד המרק קערית קורנפלקס, להוסיף את הקורנפלקס למרק רק בזמן האכילה כי הוא מתרכך נורא מהר. בתיאבון.

כתבות שאולי פספסתם

*#