מבשלים עם ילדים: קאפקייקס וניל ונוטלה

במקום עוגת יום הולדת, או כפינוק מיוחד למישהו שאוהבים. קאפקייקס הן פתרון יצירתי ומושקע שיעשה את כולם מרוצים

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

חודשי הקיץ אצלנו מרובים בימי הולדת לילדים קטנים וגדולים, ואפילו לסבתא אחת. לאחת מחגיגות ההולדת התבקשתי להכין קאפקייקס. למרות שזה לא משהו שאני נוהגת להכין בדרך כלל, אני מאד אוהבת להסתכל עליהן בחנויות המתמחות. עם הציפויים היפים ומשובבי הנפש, קאפקייקס איכשהו נראות לי כתרופה לרגעים עצובים ולילדים מתוקים. נעניתי לבקשה ויצאתי למסע חיפוש הקאפקייק המתאים.

לעוד מתכונים לילדים

מכל מבחר הסוגים והקישוטים הלכתי לאיבוד, עד שהחלטתי לבסוף על וניל נוטלה. שילוב לא מסובך עם מצרכים שלרובינו יש קבוע בבית ולכן הוא גם קל להכנה. לציפוי בחרתי משהו קצת רציני עם שמנת ומסקרפונה,אבל ללא ערמות חמאה.הקישוטים הם כבר ממש חוג יצירה, כל אחד ודמיונו. אני פיזרתי סוכר צבעוני אבל אפשר לשים גם שוקולד מגורר, סוכריות לעוגה או כל דבר אחר שעולה בדעתכם.

מצרכים:

280 גרם  קמח (2 כוסות)2 כפיות אבקת אפיה180 גרם סוכר  (בערך 3/4 כוס)100 גרם חמאה (חבילה קטנה)3/4 כוס חלב2 ביצים1/4 כפית תמצית וניל נוטלה (בערך חצי צנצנת)לציפוי :100 גרם גבינת שמנת 5% 100 גרם גבינת מסקרפונה 40 גרם  אבקת סוכר

מתכוננים להכין. כל המצרכים להכנת קאפקייקס (צילומים: אופיר אקסלרוד)

איך מכינים: מחממים תנור ל-160 מעלות.במיקסר (עם וו גיטרה) או מטרפת יד, טורפים את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל לתערובת קרמית ואוורירית. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוסיפים חלב, ולאחר מכן את הקמח ואבקת האפיה וממשיכים לערבב רק עד לתערובת אחידה.

תוך כדי תנועה. מכינים קאפקייקס 

מניחים בתבנית שקעים מנג'טים, ובכל אחד מהם כף גדושה מהתערובת (כ-2/3 מנפח השקע).מוסיפים בכל שקע חצי כפית נוטלה ועם מזלג עושים סיבוב כמו בעוגת שיש.אופים 20-25 דקות  ומכניסים למקרר.

מתוק מתוק. מכינים קאפקייקס

את הציפוי מכינים כשהעוגות קרות לגמרי: מערבבים במטרפת יד את הגבינות עם אבקת הסוכר לתערובת קרמית ומורחים על כל קאפקייק. מקשטים איך שרוצים ואוכלים (או שומרים בקרור)

הופכות כל חגיגה למושלמת. מכינים קאפקייקס

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית מעל 10 שנים, עבדה במספר מסעדות וניהלה עסק עצמאי לאוכל בריאות. כיום עוסקת כקונדיטורית במסעדת "טאפאס בנמל" בתל אביב ומבשלת לארועים קטנים וארוחות לפי הזמנה. נוסף לכל זה, זוהר היא אמא לילדה קטנה, שמבלה איתה הרבה במטבח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ