מבשלים עם ילדים: לביבות ריקוטה

לביבות פשוטות ומהירות, שמתאימות להורים בלי זמן ולילדים רעבים במיוחד שאוהבים לעזור לערבב (ולאכול)

זוהר רוקמן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
זוהר רוקמן, עכבר העיר

כמה פעמים קרה לכם שהגעתם לארוחת הערב סחוטים ומבלי שיש לכם מה להציע לקטנים? דווקא בימים כאלה אני מאתגרת את עצמי במתכון חדש, כמו זה לדוגמה, מהיר, כיפי וטעים. ובוא נודה על האמת, הארוחות הכי טעימות ומפתיעות הן המאולתרות, ויותר מזה, אין כמו לגלות מתכון חדש שכיף להכין  עם ילדים.את לביבות הריקוטה האלה הכרתי מחברה שהכינה אותן, ולמרות שלא ממש זכרתי את כל המרכיבים, גיבשתי לבסוף משהו שמאד אהבנו לאכול (והקטנה אהבה לערבב). כדאי לאכול אותן בבוקר או בערב. עם תוספת קלה הן יכולות להיות ארוחה מושלמת לצימחונים.מצרכים: 1 קופסה ריקוטה (250 גרם) 1 ביצה2 כפות קמח (אפשר גם קמח מלא)חתיכת גבינת פטה (בערך 20 גרם)כף גבינה צהובה מגורדת (לא חובה)1-2 כפות פרמז'ן מגורדותכוס פרורי לחם (עובד יופי גם בלי)פלפל ומלח לפי הטעםגיוון 1: אפשר להוסיף זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות או עשבי תיבול שונים כמו אורגנו, בזיליקום או טימיןגיוון 2: אפשר להכין רוטב עגבניות כמו של שקשוקה או פסטה ולהניח את  הלביבות בתוכוכל המצרכים אצלי. מבשלים לביבות ריקוטה (צילומים: אופיר אקלסרוד)איך מכינים:

מערבבים את כל הגבינות, הביצה, הקמח והתבלינים יחד בקערה.הכל מתחיל בערבוב. מבשלים לביבות ריקוטה שמים במחבת שכבה ממש דקה של שמן זית (לא כמו בטיגון קציצות) ומחממים אותה.את פרורי הלחם שמים בצלחת שטוחה. מניחים עליהם כף מהתערובת, הופכים אותה לציפוי מלא ומעבירים למחבת לשתי דקות הזהבה מכל צד, ומוציאים לצלחת.

מטגנים עד שמזהיב ולא שוכחים להפוך. מבשלים לביבות ריקוטהכדאי להושיב את כולם סביב השולחן כבר בזמן שמטגנים את הלביבות, כי הן הכי טעימות כשהן חמות היישר מהמחבת. כדאי להוסיף בצד סלט עגבניות קטן או סלט חסות ירוק ופריך, ליצירת ארוחה מושלמת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ