מבשלים עם ילדים: אזני המן שוקולדיות

אי אפשר לחגוג את פורים כמו שצריך בלי אזני המן. הזדמנות מצוינת לאפות עם הילדים אוזני המן קצת אחרות, עם המון שוקולד, לזלול בשמחה או לשים במשלוח המנות שלהם

גלי פיאלקוב, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלי פיאלקוב, עכבר העיר

פורים כבר מעבר לפינה ושוב הגיע הזמן לאוזני המן. הן אולי לא פופולריות כמו הסופגניות, והאפשרות לאלתר איתן פחותה, אבל בכל זאת יש בהן ובצורתן הייחודית משהו מתוק שגורם לילדים לשאול "זה באמת של המן?"

דווקא מילוי הפרג הישן והטוב עושה לנו את זה, אבל מאחר שלא בכל יום פורים, החלטנו לחגוג עם אוזני המן שכל כולן שוקולד. בין מרכיבי הבצק מסתתרים גם שקדים, שעושים את כל העניין לטעים אפילו יותר, ובאופן כללי מדובר בתופין יפה ומפתה במיוחד. אולי לא כולם מתים על פרג, אבל שוקולד כולם אוהבים

לעוד מתכונים לילדיםמתכון אוזני המן - כל המתכוניםמבשלים לחג: מתכונים עם פרגאוזני המן: מבחן הטעימות הגדולפורים 2012 - לכל הכתבות

כדאי מאוד לשלב את הילדים בהכנה, ויש הרבה מה לעשות איתם - רידוד, יצירת העיגולים בבצק, המילוי בשוקולד צ'יפס. מומלץ לקנות עוד מהכל, כי הבצק הזה, רבותיי, טעים ביותר עוד בטרם נאפה, והשוקולד צ'יפס הם חמודים ומתוקים ופתיינים גדולים, מה שהופך את ההכנה לפוטנציאל זלילה לא קטן.

חומרים לכ-30 אוזניים בינוניות:

190 גרם אבקת שקדים טחונים (2 כוסות פחות כף)300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר190 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי ועוד כף)10 גרם סוכר וניל (שקית)5 גרם מלח (כפית)2 ביצים500 גרם קמח (שלוש וחצי כוסות)50 גרם קקאו (חצי כוס)

למילוי: שוקולד צ'יפס לבן ושחורמוכנים? היכון! הכינו:

מחממים תנור לחום נמוך של 150 מעלות בלבד ומרפדים תבניות תנור בנייר אפיה.

שמים את אבקת השקדים במחבת וקולים על אש קטנה תוך כדי ערבוב כמעט תמידי עד שהאבקה משחימה קלות (אבל ממש קלות). מצננים.

קולים את אבקת השקדים בעדינות. אוזני המן שוקולדיות (צילום: גלי פיאלקוב)

שמים את החמאה, אבקת הסוכר, אבקת השקדים הקלויה, סוכר הווניל, המלח והביצים בקערה ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומעבדים לכדי בצק אחיד (עיבוד יתר עלול לפגום בפריכות שתתקבל). עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה או יותר.

מוציאים מהמקרר ולאחר רבע שעה מקמחים מעט את משטח העבודה. מעבדים לכדור, חוצים ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי סנטימטר. בעזרת כוס יוצרים מהבצק עיגולים בהתאם לגודל אזני ההמן שאתם מעוניינים לקבל. ממלאים בשוקולד צ'יפס בשני הצבעים יחד או בנפרד - לפי הטעם. הכמות צריכה להיות כזו שבעת הקיפול הצ'יפס לא יברחו מהאוזן. מקפלים את הבצק משלושה צדדים לצורת אוזן המן. מהדקים היטב. מסדרים בתבנית ואופים 20-15 דקות בלבד. הזהרו מאפיית יתר שעלולה ליצור אוזני המן קשות מדי. מגישים עם אבקת סוכר מעל.

זהירות, שלא יברחו שוקולדים. אוזני המן שוקולדיות (צילום: גלי פיאלקוב)

בתיאבון וחג שמח!

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ