אופים עם ילדים: מאפינס תפוז לכל גיל

נעם תמיר, קונדיטורית המנחה חוגי אפייה לילדים, מזמינה אתכם להכנס עם הילדים למטבח ולהכין דברי מאפה פשוטים, ריחניים ונהדרים. והפעם - מאפינס נפלאים בניחוח חורפי

נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם תמיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נעם תמיר, עכבר העיר | צילום: נעם תמיר

חורף היא העונה הפחות מועדפת עליי, אז כשאני מחפשת אילו דברים אני בכל זאת אוהבת בו, הדבר הראשון שעולה בראשי הם פירות ההדר העסיסיים והטעימים, שמגיעים אלינו ביחד עם הגשם. בחצר ביתי יש עצים של רוב פירות ההדר - קלמנטינה, אשכולית צהובה ואדומה, לימון, פומלה ובראש המשפחה - התפוז.

» בטור הקודם: עוגיות שוקולד מושלמות

כשהתפוזים מתחילים לגדול, אני מחכה בחוסר סבלנות ליום שבו אוכל לקטוף כמה מהם ולהכין מאפה טעים וריחני, שניחוחו ממלא את כל הבית. לפני כמה ימים הגיע היום הזה, וזה המתכון שהכנתי.המאפינס האלה מתאימים בתור נשנוש או כמאפה ארוחת בוקר, ובגלל שהם לא מאוד מתוקים, אפשר אפילו לאכול שניים ברצף.מצרכים ל- 12 מאפינס:2 כוסות קמח לבן1/3 כוס סוכרכפית וחצי אבקת אפייה1/2 כפית סודה לשתייה1/2 כפית מלח1/2 כוס חמאה מומסת (2.5 כפות לפני המסה)1 כף גרידת תפוז (מתפוז אחד גדול)1/2 כוס מיץ תפוזים (מתפוז וחצי)2 ביצים בגודל L1/2 כוס חלבתרסיס שמן לשימון התבניותכלים: קערה גדולה, קערה בינונית וקערה נוספת שמתאימה למיקרוגל/סיר קטן, פומפייה, מסחטה ידנית/חשמלית, כף עץ, כף, כפית, כוס, לקקן, שתי תבניות למאפינס (אפשר חד פעמיות), שתי תבניות תנור סטנדרטיות.

אופן ההכנה: » מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים את תבניות המאפינס.» מתחילים בכך שמגרדים בזהירות את קליפת שני התפוזים באמצעות פומפייה. חשוב לגרד את התפוז רק עד שמגיעים לקליפה הלבנה. אם נגרד בטעות גם אותה, תתקבל גרידה מאוד מרה.

» סוחטים את התפוזים באמצעות מסחטה ידנית או חשמלית. » מניחים את החמאה בקערה שמותאמת למיקרוגל ומחממים בפולסים של כמה שניות כל פעם, עד שהחמאה נמסה לגמרי. אפשרות נוספת, אותה רק המבוגר יכול לבצע, הינה לשים את החמאה בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה עד שהיא נמסה לגמרי. מצננים מעט. » בקערה הגדולה מערבבים יחד את קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

» בקערה הקטנה מערבבים יחד חלב, חמאה מומסת, גרידת תפוז, מיץ תפוזים וביצים, עד שהתערובת אחידה. יש לערבב במהירות בכדי שהחמאה החמימה לא תהפוך את הביצים לחביתה.

» מוסיפים את תערובת הרכיבים הרטובים לתערובת היבשים, ומערבבים עד שאין גושים והתערובת אחידה. חשוב לא לערבב יתר על המידה, אחרת המאפינס ייצאו דחוסים מידי.

» משמנים את תבניות המאפינס ומעבירים את הבלילה לתבנית. ממלאים כל שקע או תבנית חד פעמית עד 3/4 מהגובה - בערך שתי כפות גדושות.

» אופים במשך כ- 20-25 דקות. כדי לבדוק האם המאפינס מוכנים, אפשר לנעוץ באחד מהם קיסם. אם הקיסם יוצא מהמאפין נקי, כלומר ללא בלילה רטובה עליו, סימן שהמאפינס מוכנים.  

טיפים: » אם ברצונכם להפוך את המאפינס לבריאים יותר, אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום, ולהמיר חצי מכמות הקמח (כוס ורבע) בקמח מלא. במידה ומשתמשים בקמח מלא, חשוב מאוד להוסיף עוד נוזלים, כדי שהמאפינס לא ייצאו דחוסים מידי. הפתרון הוא להוסיף לבלילה עוד 1/4 כוס מיץ תפוזים או מים. » אם ברצונכם להפוך את המתכון לפרווה, אפשר להחליף את החמאה במחמאה.» אם הילדים אוהבים פירות יבשים, אפשר להוסיף כוס חמוציות/ אגוזים/ צימוקים חתוכים לתוך הבלילה. אפשר כמובן לשלב ביחד כמה סוגים של פירות יבשים ואגוזים. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ