אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: עוגיות שוקולד עשירות

נעם תמיר, קונדיטורית המנחה חוגי אפייה לילדים, מזמינה אתכם להכנס עם הילדים למטבח ולהכין דברי מאפה פשוטים, ריחניים ונהדרים. מדור חדש ומתוק

תגובות

הדבר הראשון שעולה לי לראש כשמתחשק משהו מתוק זה שוקולד, בכל צורה ובכל טעם. באחד המפגשים של חוג האפייה, שאלתי את הילדים איזה ממתק הם הכי אוהבים. כולם ענו בפה אחד: שוקולד! לכן, כשישבתי לחשוב עם איזה מתכון להתחיל את המדור החדש, "אופים עם ילדים", היה לי ברור שחייב להיות בו שוקולד, והרבה. ככה הגעתי למתכון הטעים והמתוק מתוק הזה.

כשהכנתי את העוגיות האלה בפעם הראשונה הן נראו לי תמימות מבחוץ, אבל ברגע שנגסתי באחת מהן, הפה התמלא במתיקות המדהימה הזאת של השוקולד, ופשוט לא רציתי להפסיק לאכול מהן. סאני, הילדה המתוקה שהכינה איתי את המתכון, חיכתה בציפייה לכל הזדמנות ללקק קצת מהבלילה, ובסוף האפייה מאוד נהנתה לטרוף את העוגיות השוקולדיות האלה, וביקשה להכין אותן שוב בהקדם האפשרי.מצרכים ל- 24 עוגיות:225 גרם (שתיים ורבע חפיסות) שוקולד מריר קצוץ גס 4 כפות חמאה2/3 כוס קמח לבן1/2 כפית אבקת אפייה1/2 כפית מלח2 ביצים בגודל L3/4 כוס סוכר חום דמררה1 כפית תמצית וניל (מומלץ להשתמש בתמצית איכותית אבל גם עם תמצית וניל פשוטה יוצא טעים)חבילת שוקולד צ'יפס (340 גרם)

כלים: שתי קערות גדולות, קערה נוספת שמתאימה למיקרוגל/סיר קטן, כף עץ, כף, כפית, כוס, מטרפה, לקקן, נייר אפייה, שתי תבניות תנור סטנדרטיות.

אופן ההכנה: » מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.» מניחים את השוקולד החתוך והחמאה בקערה שמותאמת למיקרוגל ומחממים 20 שניות. מוציאים מהמיקרוגל, מערבבים ואז מכניסים ל- 20 שניות נוספות. חוזרים על התהליך עד שהשוקולד והחמאה נמסים כמעט לגמרי. חשוב מאוד לא לחמם יותר מידי, מאחר שהשוקולד עלול להישרף. אפשרות נוספת, אותה רק המבוגר יכול לבצע, היא לשים את השוקולד והחמאה בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה עד שהם נמסים לגמרי. גם פה חשוב לא לחמם יתר על המידה.» בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה ומלח.

» בקערה גדולה נוספת, טורפים במהירות באמצעות מטרפה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד שמתקבלת תערובת קרמית ורכה מאוד.

» מוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים לתערובת הביצים, עד ששתי התערובות מתאחדות לגמרי. לאחר מכן מוסיפים את תערובת החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה ומלח), ושוב מערבבים עד לאיחוד החומרים. » בשלב זה חשוב לא לערבב יותר מידי, שכן ערבוב יתר עלול להניב עוגיות דחוסות.

» לבסוף, מוסיפים את השוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים מעט. מומלץ לתת לילדים להתלכלך קצת ולהנות מהמרקם של הבלילה - הבלילה אמנם דביקה, אבל הם כל כך נהנים מהמגע ומהלכלוך שגם אם אחר כך צריך לנקות קצת, לדעתי זה שווה את החיוך.

» לוקחים מהתערובת כף גדושה, ומניחים על גבי נייר האפייה ברווחים של שלוש אצבעות (בערך 5 ס"מ). אופים במשך כ-12-15 דקות, עד שהעוגיות מבריקות וסדוקות אך עדיין רכות במרכזן.

» כמות העוגיות שיוצאות במתכון זה יחסית גדולה, ולכן תצטרכו להניח את העוגיות על גבי שתי תבניות אפייה. » מומלץ לאפות כשהתנור במצב טורבו, ולהניח את התבניות בקומה השנייה והרביעית בתנור על מנת שתהיה אפייה אחידה. » אופציה נוספת היא לאפות בשתי נגלות.

טיפים: » אם ברצונכם להפוך את המתכון לפרווה, אפשר להחליף את החמאה במחמאה.» לעומת זאת, לא מומלץ להחליף את החמאה בשמן, מאחר והמרקם ייצא שונה ופחות טעים.» אם בא לכם עוגיות שחור-לבן, אפשר להחליף חצי מכמות השוקולד צ'יפס הרגיל בשוקולד צ'יפס לבן.נעם תמיר היא קונדיטורית וגננת בהכשרתה, המנחה חוגי אפייה לילדים. חפשו אותה בעמוד הפייסבוק נעמיקה- בית של אפייה, בטלפון 050-6350026 או במייל noamika20@gmail.com

*#