אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: עוגיות שושנים עם וניל

אם אתם מחפשים משהו טעים לנשנש או פעילות שתעסיק את הקטנים בשעות אחר הצהריים - קבלו מתכון פשוט וקל להכנה עם הקטנים שיגרוף מחמאות מכולם

תגובות
טעימות וביתיות. עוגיות שושנים עם קרם וניל
תמי סול

אני זוכרת את הריח שהתפשט בכל הבית כשאמא שלי הכינה את העוגיות המדהימות האלה. השנים חלפו להן ועדיין חקוק אצלי הזיכרון של הקופסה המרובעת עם מכסה הפלסטיק שהתרוקנה במהירות וגרמה לאמי להכין עוד כמות (כמובן שהכינה בהמון אהבה). אם אתם מחפשים פעילות קלילה לילדים, כזאת שתיצור בקרב הילדים זיכרון של ניחוחות בית ובעיקר תעסיק אותם לכמה שעות - המתכון הבא הוא בשבילכם. 

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

מצרכים לבצק:

350 גרם קמח רגיל - בערך ½3 כוסות
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
1 גביע שמנת חמוצה

מצרכים לקרם וניל:

3 חלבונים
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים של הבצק בקערה ולשים לבצק אחיד. בנפרד מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר במערבל חשמלי, כשהקצף מוכן, מוסיפים אינסטנט וניל וממשיכים לערבב במהירות איטית.

מרדדים לעלה דק. בצק מרודד
תמי סול

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים בעזרת מערוך לעלה דק בצורת מלבן (מקפידים שהבצק לא ידבק למשטח העבודה). מורחים שליש מהקרם בצורה שווה על כל הבצק. מגלגלים את הבצק לאורכו ובעזרת סכין חותכים חתיכות של 3-4 ס"מ. אפשר לתת לילדים סכינים מפלסטיק - כמובן לא לשכוח בכל זאת להזהיר את הקטנים שלא יפצעו את אצבעותיהם.

מניחים את העוגיות על נייר אפיה בתבנית כשהקרם כלפי מעלה, אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-20 דקות. אחרי שהעוגיות מתקררות מעבירים לקופסא סגורה.

כתבות שאולי פספסתם

*#