טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים עם ילדים: עוגות צבעוניות

אם אתם מחפשים מתכון קל להכנה עם הילדים, שיהיה גם טעים וגם יכניס לתפריט של הקטנים ירקות בדרך מפתיעה, יש לנו מתכון צבעוני במיוחד לכבוד האביב - לגזור ולשמור

תגובות
איפה הירקות? עוגות צבעוניות - צילום: נעם סול
נעם סול

האביב כבר כאן ועוגות טעימות ומפתיעות זה בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי לממש את הצבעוניות שאופיינית כל כך לעונה הזאת. אז אם יש לכם זמן פנוי עם הקטנים ואין לכם ממש רעיונות איך להעסיק אותם, אפיית העוגות האלה היא פעילות שגם תעסיק אותם וגם תכניס להם ירקות לתפריט השבועי בדרך מפתיעה - תאמינו או לא, בתוך העוגות הנימוחות האלה, חבויים להם סלק גזר ואפילו קישואים. כן שמעתם נכון, סלק וקישואים בתוך עוגה (תנסו ותופתעו).

» מבשלים לשבת: תבשילים וקדרות
» מבשלים עם ילדים
» הצגות ילדים - כל הביקורות

מתכון קליל ומפתיע להכנה עם הילדים:

מצרכים: (עוגה בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או 12 תבניות מאפינס)

150 מ"ל שמן קנולה
1 גרידת תפוז או לימון 
120 גרם סוכר חום
2 ביצים
220 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 כפית קינמון
50 גרם אגוזי פקאן שבורים
300 גרם סלק מקולף ומגורר במגרדת עבה (ניתן להחליף באותה כמות של קישואים /גזר/תפוחי עץ) או לערבב חצי חצי.
סוכר חום מעורב בקינמון (לפזר מעל העוגה)

אופן ההכנה:

» מכינים את כל המצרכים. 

מארגנים את השולחן. מצרכים לעוגה - צילום: נעם סול
נעם סול

» מעבירים לקערה גדולה את השמן, הביצים, הסוכר, גרידת התפוז והתבלינים, וטורפים היטב.

» מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.

מערבבים ונהנים. כל החומרים בקערה - צילום: נעם סול
נעם סול

» מוסיפים את הסלק המגורר ומערבבים את כל העיסה יחד (העיסה נראית סמיכה מידי אבל זה בדיוק המרקם הרצוי).

ההפתעה של העוגה. מכניסים את הסלק לבלילה ומערבבים - צילום: נעם סול
נעם סול

» מעבירים לתבנית משומנת ומפזרים מעל את תערובת הסוכר חום עם הקינמון.

משמנים היטב. מעבירים את הבלילה לתבנית - צילום: נעם סול
נעם סול

» מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-170 מעלות. אופים כ-50 דקות ובתאבון. 

תמי סול מנחת סדנאות בישול לילדים מזה כ-17 שנה, מקימה ומייסדת של חברת "מבשלים עם תמי"- הפקות קונספט ואירועים לילדים. לעמוד הפייסבוק של תמי - https://www.facebook.com/cookwithtami/

כרטיסים להופעות והצגות

tm_tools.isArticleType(story) : true