אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אופים עם ילדים: עוגות צבעוניות עם ירקות

גם טעים וגם יכניס בדרך מפתיעה ירקות לתפריט של הקטנים - מתכון צבעוני במיוחד לכבוד האביב

תגובות
איפה הירקות? עוגות צבעוניות
נעם סול

האביב כבר כאן ועוגות טעימות ומפתיעות זה בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי לממש את הצבעוניות האופיינית לעונה. אם יש לכם זמן פנוי עם הקטנים ואין לכם ממש רעיונות איך להעסיק אותם, אין כמו לאפות! הפעם מצאנו מתכון שגם יכניס ירקות לתפריט השבועי בדרך מפתיעה. תאמינו או לא, בתוך העוגות הנימוחות האלה, חבויים להם סלק, גזר ואפילו קישואים. כן שמעתם נכון, סלק וקישואים בתוך העוגה, תנסו ותופתעו.

» מדריך הילדים המלא
» מה עושים היום
» המלצות לסופ"ש עם הילדים
» טיולים לכל המשפחה
» מבשלים עם ילדים

מצרכים לעוגה בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ או 12 תבניות מאפינס:

150 מ"ל שמן קנולה
1 גרידת תפוז או לימון 
120 גרם סוכר חום
2 ביצים
220 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 כפית קינמון
50 גרם אגוזי פקאן שבורים
300 גרם סלק מגורר, ניתן להחליף באותה כמות של קישואים/גזר/תפוחי עץ, או לערבב חצי חצי.
סוכר חום מעורב בקינמון (לפזר מעל העוגה)

מארגנים את השולחן. מצרכים לעוגה
נעם סול

אופן ההכנה:

» מעבירים לקערה גדולה את השמן, הביצים, הסוכר, גרידת התפוז והתבלינים וטורפים היטב.

» מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב.

» שופכים לתוך הבלילה את הסלק המגורר ומערבבים הכל יחד. תקבלו עיסה הנראית סמיכה מדי, אבל זה בדיוק המרקם הרצוי.

» העבירו לתבנית משומנת ופזרו מעל את תערובת הסוכר חום והקינמון.

» הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות. 

ההפתעה של העוגה. מכניסים את הסלק לבלילה ומערבבים
נעם סול

כתבות שאולי פספסתם

*#