השף אוהד לוי מצטרף לשורות "ויוינו - הרובע האיטלקי"

כוכב הקולינאריה העולה, שהגיע ממסעדת אורטוריו ועבד במיטב המסעדות בתל אביב, מצטרף לצוות המטבח של "ויוינו – הרובע האיטלקי". מתחם האוכל הייחודי שבלב הכרמל ממשיך להרחיב את פעילותו ומציע בנוסף למסעדה גם בית קפה ציורי, מעדנייה איכותית וראשונה מסוגה בחיפה ומתחם אירועים מושקע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

שישה חודשים מאז פרץ מתחם האוכל "הרובע האיטלקי" לתודעה של תושבי חיפה והצפון, מכין את עצמו המקום לקיץ של פעילות שוקקת ומרחיב את פעילותו ואת יכולת הקיבול שלו.

הרובע האיטלקי הוא חיבור מוצלח של מסעדה, בית קפה ומעדנייה, כולם בסגנון איטלקי, שבונים יחד מתחם קולינארי ייחודי, המבקש לקחת את המבקרים בו לחוויה אותנטית וטעימה היישר מארץ המגף. כעת, לאחר חצי שנה של הרצה מוצלחת, מתאים את עצמו המקום לקראת העונה החמה, משדרג את פעילותו בכל תחומי הרובע ונערך לענות על הביקושים ההולכים וגדלים.

הפנים החדשות במטבח של ויוינו הוא השף היועץ אוהד לוי, שהולך ומפלס את דרכו אל צמרת השפים בישראל. לוי (33) החל את דרכו בתל אביב, שם צבר נסיון במסעדות כמו כתית, סושיאל קלאב, הרברט סמואל ויבנה מונטיפיורי. בסושיאל קלאב עבד לוי תחת השף מיכאל גרטופסקי, המתמחה במטבח סיציליאני, וידוע כמי שבסביבתו צומחים שפים שהופכים מומחים לטיפול בפסטות, דגים ובשרים – כל מה שהאורחים של ויוינו אוהבים. בהמשך הפך לוי לשף הראשי בסושיאל קלאב.

לאחר שצבר את נסיונו התל אביבי והוכיח את עצמו במטבחים שבעיר הגדולה, קיבל לוי לידיו את המטבח של "אורטוריו", המסעדה היוקרתית של מלון "אלמא" בזיכרון יעקב, שם תפקד כשף מוביל. לוי בנה שם צוות מגובש של טבחים שהגיעו איתו מהמסעדות איתן עבד בתל אביב. כל אלה ניצחו יחד על המטבח של מסעדת המלון, המגישה עבור למעלה מ-250 סועדים, אורחי המלון וכן אורחים רבים מבחוץ. אורטוריו, שהיא מסעדה כשרה, הוציאה מלוי את מיטב היצירתיות שבו, כשהוא בונה תפריט מגוון בעזרת חומרי גלם מובחרים, למרות ההגבלות שמחייב תפריט כשר וקוצר מחמאות רבות. כעת מקבל לידיו לוי, יחד עם השף כפיר סבן, את הייעוץ והניהול עבור המטבח של ויוינו והשניים הולכים ליצוק לתפריט תכנים חדשים וטעימים ולהוסיף עוד נוף למנות של הרובע.

מתחם "הרובע האיטלקי" הוא פרי יזמתם של שלושה מהמסעדנים המוערכים של העיר חיפה - עודד שטראוס, אלי הדדי ואהוד צורף. כל השלושה חברו יחד כדי לבנות מקום שיספק לחיפאים ולתושבי הצפון חוויה קולינארית יוצאת דופן. המתחם שוכן בכיכר אליזבט שבחיפה, בלב חורשה ירוקה שבמורדות הכרמל. הביקור במקום, הבנוי על פני שטח של למעלה מ-800 מ"ר, מספק חוויה חלומית וטעימה שהיא הכי קרובה לחו"ל – אווירה של אירופה הקלאסית עם טעמים איטלקיים אותנטיים, מבלי לעבור בנתב"ג.

המנות המוגשות בויוינו הן חיבור מחושב ומוצלח של המטבח המוכר והקלאסי של איטליה, עם כל חידושי המטבח המודרני. חומרי הגלם העיקריים מגיעים מאיטליה, כאן הם זוכים לשידוכים מוצלחים עם חומרי גלם מובחרים מישראל, על מנת ליצור את המנות המעניינות, שמקנים לויוינו את שמה הטוב. בין המנות החדשות שאפשר למצוא כעת במסעדה: קרפצ'יו של הים, סלט פנצנלה, פיצה טונה אדומה, ניוקי עגל שבע שעות, פוזילי קרצ'ופי וורדה  ומחבת פירות ים.

השף אוהד לוי

אחת האטרקציות של המקום הוא תנור אבן ייחודי בסגנון איטלקי, שעומד במרכז החלל של המסעדה. התנור מוסק בעזרת עצים ונראה כאילו הועתק בדייקנות מהמסעדות המסורתיות של איטליה. גם שאר אגפי המטבח מצויידים בכלי אפייה ובישול שהגיעו מארץ המגף ונראה שהבעלים חשבו על כל פרט על מנת ליצור עבור האורחים חוויה מושלמת, הקרובה ככל שניתן אל ארץ המקור. בנוסף למסעדה הפתוחה לקהל הרחב, ויוינו מאפשרת גם אירוח של אירועים, עד ל-120 אורחים, עבורם מוקצה במיוחד מקום בחלק החיצוני של המתחם, השוכן כולו באזור הגן של הרובע. ערבים מיוחדים כאלה, בהזמנה מראש, מאפשרים גם הרכבת תפריט ייחודי, בהתייעצות עם השפים של הרובע.

התפריט של ויוינו מורכב ממבחר עשיר של מנות ראשונות, פסטות טריות, פוקאצ’ות, סוגים רבים ומגוונים של בשר, פירות ים ודגים. בתפריט גם מנות לטבעונים ואפילו מנות ללא גלוטן ומנות ילדים. אטרקציה נוספת היא מכונת גלידה איטלקית, לגלידה המיוצרת כולה במקום. בנוסף מכינים במקום גם את הבצק לכל המאפים. בתפריט היינות אפשר למצוא מבחר עשיר של בקבוקי יין, כולם מיובאים מארץ המגף. מגוון היינות נבחר על ידי ייננים, כאשר הקו המנחה הוא ליצור שפע שיקיף מחוזות רבים ככל אפשר באיטליה.

בית הקפה של הרובע האיטלקי הוא ציורי ורומנטי, עם מבחר עשיר של סוגי קפה ריחני ומשובח. הוא מזמין גם ישיבה במקום וגם אפשרות לקחת לגימה לדרך, בליווי סוגים שונים של מאפה, שכולם מוכנים ברובע.

ביקור ברובע האיטלקי לא יהיה שלם ללא מעבר במעדנייה המיוחדת של המקום, שהיא היחודית מסוגה בעיר חיפה. כאן אפשר לקחת הביתה עוד ממגוון הטעמים והריחות המייחדים את ויוינו. במסגרת ההתרחבות גולשת כעת המעדניה אל מתחם הגן של הרובע, שם היא מציגה את המבחר עשיר שלה, הכולל מיני מאפה טריים, מבחר של מטבלים וממרחים מסוגים שונים, מגוון של פסטות, בקבוקי שמן איכותיים ואוסף של יינות משובחים. במקום גם מגוון גדול של גבינות בוטיק מקוריות, שמיובאות ארצה לאחר בחירה וטעימה, כמו גם מבחר עשיר של שימורים איכותיים, שספק אם תוכלו למצוא כמוהם במקומות אחרים. אין ספק שזוהי אחת ההברקות של המקום. מעדניה כזו היתה בהחלט יכלה לתפקד גם כחנות עצמאית בכל מקום והיא שווה ביקור בפני עצמו. כאן היא ניצבת כחלק מהפסיפס המרכיב את המקום ומשלימה את התמונה של רובע איטלקי קלאסי.

לביקור באתר המסעדה>>