בלנדר מקצועי של DAVO OMNIBLEND נותן פיתרון לממרחים בריאים ומגוונים

השאלה שאיתה פותחים כמעט כל בוקר: מה נמרח היום על הלחם? בלנדר מקצועי של DAVO OMNIBLEND הוא הפיתרון המושלם להכנת מגוון של ממרחים בריאים, לקטנים ולגדולים. מיכל צפיר, הכוהנת הגדולה של טרנד הבריאות בישראל, בדקה את הביצועים של הבלנדר והיא ממליצה עליו בפה מלא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

התקשורת לא מפסיקה להזהיר אותנו מחיידקים האורבים לנו במוצרי המזון ובסלטים והממרחים שעל מדפי הסופר. לא פעם אנחנו שומעים על תאגידי מזון גדולים המודים שהתגלו זיהומים במוצרים שלהם והאריזות שטרם נרכשו נאספות מהמדפים. התוצאה: רבים מאיתנו עומדים חסרי אונים מול השאלה מה נוכל למרוח על הלחם? כי גם אם נצא מנקודת הנחה שהמוצרים שנמכרים לנו אינם מזוהמים, ברור לנו שהממרחים התעשייתיים מכילים ברוב המקרים שמנים המזיקים לבריאות, חומרים משמרים, חומרים מייצבים וכל אלה לא תורמים לבריאות שלנו או של ילדינו.

שנת הלימודים כבר החלה ואנחנו רוצים לשלוח את הילדים לבית הספר עם סנדוויץ' בריא ומזין. כסטודנטים הכריכים שאנחנו מכינים בבית הם שמחזיקים אותנו לאורך יום הלימודים וגם כהורים אנחנו יודעים שלא בכל מקום עבודה נוכל לאכול ארוחת צהריים חמה. אז מה נשים בין פרוסות הלחם שלנו?

אם יש לכם בבית בלנדר מקצועי של DAVO OMNIBLEND, תוכלו לגוון את הכריכים של כל המשפחה ולהכין בעזרתו מגוון רחב של ממרחים. את כולם ניתן יהיה לשמור בקירור לאחר ההכנה והם ישמרו על טריותם כשלושה עד ארבעה ימים.

בלנדר מקצועי הוא לא רק מכשיר להכנת שייקים ומיצים בעונת הקיץ. בלנדר מקצועי, כמו DAVO OMNIBLEND, הוא פריט חובה בכל עונות השנה. כולנו כבר יודעים שיש חשיבות רבה למזון שאנחנו אוכלים, אבל לא פחות חשוב באלו מכשירים אנחנו משתמשים להכנת האוכל. מיכל צפיר, מובילת טרנד מזון הבריאות בישראל, בדקה אישית את הבלנדר של DAVO OMNIBLEND והיא ממליצה עליו כאחד המכשירים החיוניים לכל מטבח בריא. "כאשר אנחנו משתמשים במכשירים הנכונים", אומרת צפיר, "ברור לנו שנפיק מחומרי הגלם את המקסימום. ניסיתי את הבלנדר של DAVO OMNIBLEND והשוויתי את היכולות והביצועים שלו למכשירי בלנדר אחרים ואני ממליצה עליו בפה מלא".

הנה כמה רעיונות להכנת ממרחים בריאים בעזרת הבלנדר המקצועי של DAVO OMNIBLEND:

ממרח שוקולד לילדים

גבינת חמניות ודלעת

כדאי לדעת שחומר בשם "שמן דקלים" מהווה עשרים אחוזים מממרח הנוטלה, מרגרינה וממרחים נוספים. הסיבה העיקרית היא שהשמן עוזר להקנות לממרח מרקם עדין, המאפשר מריחה קלה שלו על הלחם. שמן דקלים הוא עשיר בחומצות שומן רוויות, שגורמות לעלייה של רמות הכולסטרול בדם ומעלה את הסיכון להתקפי לב ולשבץ מוחי. הנה רעיון שיחליף את ממרח השוקולד התעשייתי בממרח שוקולד אגוזי לוז ביתי:

המצרכים: 2 כוסות אגוזי לוז קלופים, 3 כפות אבקת קקאו, 1/2 כוס שמן קוקוס מומס, כפית תמצית וניל, כף דבש.

אופן ההכנה: קוצצים גס את האגוזים, ומכניסים לבלנדר DAVO OMNIBLEND עם שמן הקוקוס. טוחנים במהירות נמוכה עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים במהירות נמוכה עד ליצירת המרקם הרצוי.

ממרחים של גדולים

ממרחים בבלנדר

בין אם מדובר בכריך לעבודה או בין שזו ארוחה ללימודים, אפשר בהחלט להישאר בריאים ויצירתיים עם ממרחים מגוונים. בלנדר מקצועי נותן שליטה מלאה בכמות הממרח שתכינו וגם בגיוון של המרכיבים בהם תשתמשו. הנה מתכון להכנת ממרח אפונה:

המצרכים: 3 כוסות אפונה מבושלת, 2 כפיות שמן זית, מיץ מ-1/2 לימון סחוט, מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה: טוחנים את כל המרכיבים יחד במהירות נמוכה, עד לקבלת מרקם חלק למריחה. ניתן לגוון את הממרח ע"י הוספת שן שום או חופן עלים ירוקים שונים בכל פעם - פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, נענע, סלרי, הכל לפי טעמכם ובחירתכם.

ממרחי ירקות שכולם אוהבים

על מנת להעשיר את המזון ביסודות חשובים כמו סידן וברזל השימוש בטחינה הוא הפיתרון המושלם. הנה, למשל, ממרח קישואים עם טחינה:

המצרכים: 5-6 קישואים קלופים, מיץ מ-1/2 לימון סחוט, 1/2 כוס טחינה גולמית, 3 כפות שמן זית, 4 שיני שום, 1.5 כפיות מלח.

אופן ההכנה: טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק. מורחים בין שתי פרוסות, גם טעים וגם מזין ובריא.

לפרטים נוספים לחץ כאן