רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתחממים: איפה אוכלים בירושלים בחורף?

מרקים במגוון טעמים, פיצות טריות הישר מהתנור, תבשילי בקר ברטבים מפתיעים ואפילו קרפלך במילוי זנב שור - המסעדות בעיר הבירה מגישות מנות חורפיות שיחממו לכם את הגוף והלב

תגובות
הולך טוב גם עם ערק. זנב שור במסעדת עזורה
צ'יקו שרפלר

האווירה בירושלים בעונה הקרה יכולה להיות די מנומנמת, ואין הרבה פיתויים שיכולים לגרור אותנו החוצה מהפוך אל הרוחות והגשמים שבחוץ. מי שדווקא כן יכולה לתת פייט מכובד לכרבול מול תנור הסלילים בבית היא איזו מנה חורפית מנחמת באחת המסעדות בעיר. מגוון האפשרויות הוא די רחב, ויש לא מעט מסעדות שמגישות מנות מחממות, מפנקות ובאווירת חורפית ירושלמית למהדרין. ריכזנו עבורכם כמה מהבולטות בהן.

» כל מה שקורה בירושלים
» סיבוב קולינרי בשוק מחנה יהודה
» מסעדות כשרות בירושלים

עזורה
עזורה הפכה כבר למוסד ירושלמי שאין ממש צורך להציג אותו. הפתיליה העיראקית של משפחת שרפלר שהוקמה בשנות החמישים היא כבר מזמן אחד מהמקומות החביבים על הירושלמים ועל קהל שמגיע מחוץ לעיר. הסניף התל אביבי של המקום שנפתח לפני כשנתיים הפך את "עזורה" למותג של ממש, וזכה גם הוא להצלחה לא מבוטלת. 
מנה מומלצת לחורף: מנת הסופריטו בקר היא קלאסית לחורף, זוהי מנה עשירה של תפוחי אדמה עם בשר בקר המבושלים בציר בקר.  עוד מנה שמתאימה לעונה הקרה היא תבשיל זנב השור המגיע ברוטב גמבות, פלפלים ושום. 
קינוח מנחם: בעזורה לא מגישים קינוחים כך שתצטרכו לקפוץ לשוק אם בא לכם משהו מתוק בסוף הארוחה. 
מה שותים ליד: בעזורה ממליצים להוסיף אקסטרה חימום למנת זנב השור עם כוסית של ויסקי או ערק, שניתן להזמין במקום. 
איפה: האשכול 4 (שוק מחנה יהודה)
שעות פתיחה וימי פתיחה: ראשון-חמישי 08:00-17:00, יום שישי החל מ-08:00 עד שעה וחצי לפני כניסת שבת.
» עזורה - כל הפרטים

פינתי
עוד מסעדה שכונתית שהפכה למעצמה היא פינתי, שנפתחה בשנות השבעים במרכז העיר ומאז צברה לה מוניטין שאפשר לה להתרחב ולהקים עוד ועוד סניפים. עדיין, אם תקפצו לסניף המקורי במרכז העיר תמצאו שם את אותה אווירה שכונתית, את מאיר מיכה, מבעלי המקום, ואת אותו חומוס שהביא למקום את תהילתו.
מנה מומלצת לחורף: בחורף כדאי לטעום מהמרקים שמציע המקום, כמו למשל מרק העדשים האדומות המגיע עם איטריות דקות, או מרק קובה אדום המוגש עם דלעת, קישוא, גזר ועלי נענע. עוד מנה חורפית מנחמת היא מנת האורז עם שעועית וקציצות בשר. זו מנה ירושלמית אותנטית המגיעה עם אורז לבן, עליה שעועית שהתבשלה כל הלילה וקציצות העשויות ב-100% בקר. מי שרוצה להתחמם עוד קצת יכול להוסיף למנות שני סוגי חריף - חריף כוסברה או חריף שום ולימון.  וכמובן, החומוס של פינתי הוא מנת הדגל, ושווה לנסות גם אותו.
קינוח מנחם: במקום לא מגישים קינוחים.
מה שותים ליד: במסעדה מגישים מיץ ענבים או לימונים שמכינים במקום, יש סועדים שאוהבים לעבב את השניים ולשתות לצד המנות. 
איפה: המלך ג'ורג' 13
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 08:00-21:00, יום שישי עד 15:00
» פינתי - כל הפרטים

חוומס אגדי, אבל לא רק. פינתי
מאיר מיכה

נחמן
לעומת כל המסעדות הוותיקות ברשימה, מסעדת נחמן היא דווקא מסעדה חדשה למדי, השוכנת בכיכר המוזיקה ומציעה תפריט חלבי הכולל גם מנות טבעוניות וללא גלוטן. לאפיל החורפי תורמים הטאבון שמפיץ את חומו במסעדה, והפיצות הלוהטות והמפתות היוצאות ממנו. בנוסף, ניתן למצוא במקום מנות דגים טריים, פסטות תוצרת עצמית ולחמים ומאפים חמים, הנאפים עבור כל לקוח במיוחד. 
מנה מומלצת לחורף: בין הפיצות ניתן למצוא פיצה קווטרו פורמאג'ו המשלבת מספר סוגי  גבינות - ריקוטה, מוצרלה, פקורינו ופרמז'ן. בנוסף, המסעדה מגישה פיצה ים תיכונית עם תוספת גבינת עיזים, עגבניות מיובשות ובצל מקורמל. מנה מומלצת נוספת לחורף היא סלמון בקארי אדום, המגיע עם רוטב עשיר מחלב קוקוס, ירקות מוקפצים וקארי אדום.
קינוח מנחם: הקינוח הקלאסי לסיום ארוחה כזו הוא עוגת שוקולד עשירה ומושחתת.
מה שותים ליד: בין המשקאות במקום מגישים גם סיידר תפוחים, המכיל מקל קינמון, תרמיל הל וקוביות תפוחים. ניתן לחזק את הסיידר עם יין או ויסקי. 
איפה: מעבר בית דוד 12
שעות פתיחה וימי הפתיחה: ראשון-חמישי 09:00-23:00, שישי 09:00-14:00

סלמון פוטוגני במיוחד. מסעדת נחמן
אתי נמיר

אנה
מאז פתיחתה של המסעדה בבית אנה טיכו לפני פחות משנה היא זוכה לביקורות משבחות ומפנקות מהמבקרים ומהקהל הסקרן שמגיע לבדוק אם כל הקומפלימנטים מגיעים בצדק. מדובר במסעדה איטלקית, שמלבד המיקום, שנותן לה פור בגזרת האווירה, היא גם מתהדרת באג'נדה חברתית ומספקת תעסוקה לנוער בסיכון. בונוס קטן - החל מפברואר יגישו במסעדה גם ארוחות בוקר.
מנה מומלצת לחורף: בין המנות המנחמות של המקום ניתן לציין את ניוקי אנה, המוגש עם קרם פרש, עגבניות לחות ואספרגוס; את הריזוטו שמגיע עם כרישה, דלעת וגבינת פיקורינו; ואת הרביולי תרד וריקוטה העשוי עם שמן זית, שום, כרישה, אורגנו, צלפים עגבניות לחות. 
קינוח מנחם: טירמיסו או עוגת שוקולד עשירה יתאימו מאוד לסיום החוויה האיטלקית-ירושלמית.
מה שותים ליד: אפשר לבחור באחד הקוקטיילים המיוחדים של המקום, ובהם "אגבוני" המכיל טקילה, קמפרי, מרטיני רוסו וקליפת תפוז. 
איפה: בית אנה טיכו, הרב אגן 10 
שעות פתיחה וימי פתיחה: ראשון עד חמישי בין 09:00-23:00, יום שישי החל מ-09:00 ועד שעתיים לפני כניסת השבת. בשבת המסעדה נפתחת כשעתיים לאחר צאת שבת ועד לשעה 23:00
» אנה - כל הפרטים

ניוקי עם קרם פרש ואספרגוס. אנה
נועם פריסמן

פלורה
ברשימת המנות המנחמות לחורף חייבת להופיע גם איזה פיצה גורמה, ואין מקום מתאים לכך יותר מאשר פלורה, פיצריית הגורמה הצעירה הנקראת על שם סבתו של בן לילמנסטונס, מבעלי המקום. למרות שמדובר במנות גורמה, המחירים אינם מופקעים, ובערב המקום הופך לבר-מסעדה שמח. בשל העובדה שהמקום כשר אין תוספות בשר על הפיצה, והתוספות מתבססות בעיקר על ירקות.
איפה: הדקל 2
שעות וימי פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי מ-12:000 ועד כניסת השבת, מוצאי שבת החל מ-23:00.
מנה מומלצת לחורף: אפשר ללכת על המנה הקלאסית של פיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות,  גבינת מוצרלה קרועה ובזיליקום, או לבחור בפיצות מיוחדות יותר כמו פיצה בתוספת בטטה, ביצה רכה וצ'ילי או עם פטריות פורטבלו, שמפיניון ושמן כמהין. 
קינוח מנחם: במסעדה לא מגישים קינוחים.
מה שותים ליד: אפשר לבחור בקוקטיילים עם ניחוח איטלקי כמו ניגרוני, אפרול שפריץ או ג'ין בזיליקום. עוד אופציה כיפית היא סנגריה לבנה או אדומה, המגיעה בכוס או בקרף.

פיצה גורמה. פיצה פלורה
דור ונגר

טלביה
מסעדת טלביה שייכת לקבוצת מחניודה של אסף גרניט, הכוללת בין השאר את מסעדת מחניודה עצמה, יודלה והסדנא, מה שכבר נותן לה את תו האיכות ובמקביל מעלה את רף הציפיות. טלביה היא מסעדה צרפתית באווירה ירושלמית חמימה, שעושה חשק לרדת על בקבוק יין אדום, בעיקר כשבחוץ הגשם מטפטף.     
מנה מומלצת לחורף: קרפלך במילוי זנב שור על סלט צימס חם של גזר, צימוקים ובצל מטוגן חם, היא מנה חורפית למדי. כך גם האליגו, מנה צרפתית קלאסית המגיעה מאזור האלפים של גבול צרפת. מדובר בפירה מיוחד עמוס גבינות, בעיקר אמנטל, שמחומם על אש נמוכה, כך הוא נמתח והופך לעשיר, מחמם ומנחם. המנה מוגשת יחד עם נקניקיות מעושנות.
קינוח מנחם: עוגת מוס שוקולד מריר עם מרנג של פולי קקאו. 
מה שותים ליד: יין. כמה שיותר. 
איפה: רחוב שופן 5
שעות וימי פתיחה: ראשון עד שבת מתשע בבוקר עד 12 בלילה. 
» טלביה - כל הפרטים

יהב יעקב

אישטבח
אישטבח היא ממסעדת שוק בעלת גוון עדתי-אותנטי, אך בניגוד למסעדות האחרות שהזכרנו, הפעם מדובר במסעדה חדשה של אוכל סורי-כורדי לצד קוצ'יני. המומחיות של המקום היא שמבורק, מאפה סורי-כורדי עם מילויים בשריים מושחתים, כשלצד המאפים מגיעות תוספות הודיות כמו תבשילי קארי וצ'אטני. השילוב המקורי והאווירה השכונתית החמה גורמים לנו להמר שמדובר במקום שכאן כדי להישאר. 
מנה מומלצת לחורף: ביף בורגיניון, תבשיל בקר ביין אדום המוכנס לבצק שמרים ביחד עם  פירה, בצל מטוגן וצ'ימיצ'ורי ונאפה בטאבון. בנוסף, ב"אישטבח" מבשלים בחודשי החורף מרק בכל יום, שכאחד המומלצים הוא מרק קרם דלעת ונענע סמיך ולוהט. 
קינוח מנחם: בסוף כל ארוחה מגישים במקום כפית של דיבס, מעין חלבה רכה הנעשית מטחינה גולמית, סילאן ושומשום קלוי המהווה ביס אולטימטיבי לסיום ארוחה שכזו. 
מה שותים ליד: בירה מהחבית של מבשלת "מוסקו", המגיעה בארבעה סוגים שונים: בלונד, חיטה, סטאוט (שחורה הדומה לגינס) או ורד (אדמדמה).
איפה: רחוב השקמה 1
שעות פתיחה: ראשון-חמישי בין השעות 12:00-01:00, ימי שישי מ11:00-14:000 (בקיץ עד כשעה לפני כניסת שבת). במוצאי שבת כשעה מצאת השבת ועד 01:00.
» אישטבח - כל הפרטים

אלון סלע

המרקיה
המרקיה הוותיקה שנוסדה אי שם בשנות ה-90' החליפה בעלים מאז, אך שומרת עדיין על מעמדה כאחד המקומות שהכי כיף להגיע אליהם בחורף הירושלמי. על לוח וגיר כתובים מדי יום המרקים המוגשים במקום, שלצידם מגיע לחם, מטבלים ושקדי מרק. האווירה הסטודנטיאלית והאינטימית, הפטיפון שבצד, המרקים והאלכוהול יחדיו מהווים אמצעים לא רעים להתחמם ולהתנחם בחודשים הקרים.  
איפה: כורש 4
שעות פתיחה: ראשון-חמישי מ-12:00 בצהריים עד אחרון הלקוחות. במוצאי שבת, כשעתיים אחרי צאת שבת ועד אחרון הלקוחות. 
מנה מומלצת לחורף: בין המרקים המומלצים נציין את מרק השעועית המתובלן והעשיר בירקות, את מרק הארטישוק הירושלמי העשוי עם שום, טימין ומי לימון, ואת מרק האפונה המבושל עם ירקות ירוקים נוספים כמו ברוקולי וסלרי. 
קינוח מנחם: הקינוח היחיד שמציעים במקום הוא קרפ עם נוטלה. לא נתלונן. 
מה שותים ליד: כדי להתחמם עוד קצת אפשר להזמין יין חם, המכיל מלבד ליין גם מיץ הדרים ותבלינים כמו קינמון וציפורן. עוד אופציה חמימה היא שוקו חם, העשוי על בסיס שוקולד חלב איכותי.
» המרקיה - כל הפרטים

מרק חם מהמרקיה
מחמד נבילסי

אדום
מסעדת אדום היא אחד מהלוקיישנים היותר רומנטים בעיר. המסעדה הוותיקה והיציבה נפתחה ב-2001 בחצר פיינגולד, ועברה לפני כשלוש שנים למתחם התחנה הראשונה. החלל גדול מתהדר בעיצוב חדיש ובתפריט המציע בשרים המיושנים במקום, זאת בנוסף לפסטה, דגים ופירות ים. השפים של המסעדה, מוטי דוד ואלרן בוזגלו, מוסיפים מדי יום לתפריט מנות מיוחדות המתאימות לעונה ולהשראה המכה בהם.  
מנה מומלצת לחורף: מנות טובות הן כאלה המתבשלות לאורך זמן כדי שיוכלו לקבל מגוון רחב של טעמים, שיוגשו בתזמון הנכון. מנת האוסובוקו ומנת תבשיל הראש של אדום עונות בדיוק על הגדרה זו, ויום של גשם או קור קיצוני הוא הזמן המדויק בו הן מוגשות.
קינוח מנחם: לקינוח תתאים מנת קרמבל תפוחים, זוהי מנה חמה המלאה בתבלינים המתאימים לחורף כמו הל, קינמון ואגוז מוסקט.
מה שותים ליד: אנחנו ממליצים לכם לנסות את היפיפית, קוקטייל  מריר מתוק מקמפרי, פירות יער, נענע, דובונה, ג'ין וסלייס תפוז. 
איפה: דוד רמז 4, מתחם התחנה הראשונה
שעות פתיחה: ראשון - שבת, 12:30-03:00
» אדום - כל הפרטים

תבשיל בשר ראש במסעדת אדום
אפרת ליכטנשטט