רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חגיגה בסטייל: טיפים לבניית בר יין ביתי

החל מבחירת הכוס המתאימה ביותר ועד הדרופ-סטופ שיציל לכם את המפות - אספנו בשבילכם שלל רעיונות שירכיבו לכם גן עדן פרטי בבית. אז עזבו אתכם מלצאת לברים בזמן הקרוב

תגובות
עניין ששווה השקעה. בר יין ביתי
Teo Ortega | Dreamstime.com

אז החלטתם לקחת את עצמכם בידיים ולהיות אנשים מבוגרים. ברכות. באמת הגיע הזמן להפסיק לעשות קניות במקרר של ההורים, לישון עד 12 בצהריים ולחשוב שוודקה רדבול זה דרינק לגיטימי. אתם יודעים מה אנשים מבוגרים עושים? (חוץ מסקס, סוטים)  - הם אוכלים טוב ושותים יין טוב. אלא שהכניסה לעולם הזה לא יכולה להיעשות בקלות דעת. אם באוכל אתם עוד יכולים לראות קצת מאסטר שף ולהעמיד פנים שאתם יודעים מה ההבדל בין פטיסייר להולנדייז, בענייני יין אין ריאליטי שיכול להציל אתכם. יחד עם זאת, אנחנו יודעים שאתם אנשים עסוקים, ואין לכם זמן לקורס סומלייה מלא. אז אנחנו פה בשביל לעזור, עם הטיפים הכי חשובים לבניית בר יין ביתי בבית שלכם.

» עכבר סופ"ש - ההמלצות שלנו לסוף השבוע
» מה עושים היום? - לוח אירועים
» ראש השנה – כל האירועים, המתכונים וההמלצות לחג
» מתכונים לראש השנה – לכל המתכונים לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה
» לא צריך לבשל: ערב ראש השנה במסעדות
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

כוסות - "רצוי שהכוסות שיש לנו יהיו מתאימות ליין, ולא כאלה שקונים במכולת", אומר אור נדבך, יינן ביקב תבור. "מומלץ שיהיו של חברה מוכרת ומתמחה, גם אם הן קצת יותר יקרות. היין מרגיש טוב יותר כשהוא בכוס הנכונה". אבל שלא תחשבו שבזה סיימנו. נדבך מסביר שלכל סוג יין יש כוס משלו. כך, אם אתם רציניים באמת, כדאי שיהיו לכם כ-4 כוסות לכל סוג - יינות אדומים, יינות אדומים כבדים יותר, לבנים שהתיישנו ועוד. "אבל אם לא רוצים להשקיע עד כדי כך, קנו כוס סטנדרטית המכונה 'כוס בורדו', שאמורה לספק את רוב הסוגים".

פותחן - דווקא בסעיף הזה נדבך חושב שלא צריך להשתגע. "קנו את הפותחן הפשוט ביותר, שנקרא גם 'פותחן מלצרים'. גם מניסיוני כברמן זה הפותחן הכי נוח, שגם אם הספירלה שלו מתעקמת אפשר לרכוש חדש בפרוטות".

דקנטר - מדובר בכלי זכוכית שבסיסו רחב, והוא משמש להגשת יין אדום. "לדקנטר שתי מטרות עיקריות", מסביר נדבך, "האחת - היות שיינות מתיישנים הם מגיעים עם משקעים בתחתית ובגלל המבנה של הדיקנטר, שיש לו תחתית רחבה, המזיגה של היין אליו גורמת לכך שהמשקעים לא יעברו לכוס. המטרה השנייה היא לאוורר את יין. תהליך האוורור או הסחרור שאנחנו בדרך כלל עושים בכוס, מתרחש במהירות גדולה יותר בדקנטר. זה הופך אותו לכלי מאוד טוב ליינות מתיישנים, אבל אני ממליץ עליו גם ביינות צעירים שנוטים להיות עפיצים".

מתאים גם ליינות צעירים. דקנטר
Klimovigor | Dreamstime

פקק עם ואקום - אם אתם לא שתיינים גדולים סביר שתמצאו את עצמכם עם בקבוק יין חצי גמור. מה עושים במצב כזה? מבחינת נדבך התשובה הראשונה תהיה כמובן לסיים את היין. "קודם כל זה טוב לתעשיית היין", הוא צוחק, "וחוץ מזה יין טוב יותר בשעות הראשונות שלאחר הפתיחה. אם משאירים אותו פתוח הוא מתחיל להתחמצן, וזה משנה את טעמו ואיכותו". בשוק קיימים היום מספר פתרונות שמאפשרים להאריך את חייו של בקבוק פתוח. הראשון הוא פקק ואקום, שמגיע עם משאבה שמתלבשת על פתח הבקבוק. השאיבות מוציאות את החמצן ומאריכות את חייו של היין. "יש פתרונות יוקרתיים יותר", מוסיף נדבך. "ישנם מכשירים שדוחפים את החמצן החוצה מהבקבוק ומכניסים במקומו גזים אנרטיים. אמנם אלה לא מכשירים זולים אבל אם החלטתם להשקיע ביינות יקרים כדאי בהחלט לרכוש כזה. ופטנט נוסף, יקר אך שווה, הוא של חברת "CORAVIN". מדובר במחט שמחדירים דרך פקק השעם של הבקבוק, ובאמצעותה מוזרק לבקבוק ארגון (גז לא מזיק, נטול ריח וטעם) ונשאב יין החוצה. לאחר השימוש אפשר להוציא את הסיכה, והשעם יאטום חזרה את היין. כאמור, מדובר בצעצוע יקר, אבל בהחלט שווה להשקעה".

מקרר יין - כבר הבנו שההשקעה ביין מחייבת גם השקעה במה שישמור עליו. לכן מקרר יין הוא כמעט ציוד חובה בבית של כל חובב יין. המקררים הפשוטים, שיכולים להחזיק בין 12-18 בקבוקים, יעלו כ-500 שקלים, והמשוכללים יותר, שגם כוללים הפרדה בין יינות אדומים ולבנים, יגיעו לכמה אלפי שקלים בודדים. "כשקונים מקרר יש כמה דברים שצריך להקפיד עליהם", אומר נדבך. "למשל, אם מדובר במקרר קטן, לוודא שזה לא מקרר עם מדחס, שמרעיד את המקרר וכתוצאה מכך את היין. פרט לכך מדובר במקררים מאוד אלגנטיים והם יכולים להיות פריט עיצובי".

יינן בפעולה. אור נדבך
לירון אראל

שמפניירה - דלי כסף שמטרתו לקרר את היין ו/או להשאירו קר. "זה פיתרון מצוין", מסביר נדבך, "חשוב לשים בו גם קרח וגם מים, כי הקרח לבדו לא יקרר כמו המים, שהם מוליכי חום טובים יותר. לטמפרטורה קרה יותר הוסיפו כף מלח למים. אם שותים יין לבן עם חברים, ובעיקר אם שותים לאט, זה פיתרון לשמור עליו קר וצונן".

דרופ-סטופ - מה מבאס יותר מלמזוג יין טוב בארוחה מפוארת, ולגלות שהבקבוק טפטף לכם על המפה/המכנסיים/השמלה? בדיוק בשביל זה קיים הדרופ-סטופ, מעין משפך שנכנס לבקבוק ומאפשר מזיגה ללא טפטופים. "יש כאלה יותר מפונפנים, אבל אני ממליץ דווקא על הפשוטים. אלה הם עיגולי פלסטיק גמיש, שמגלגלים ודוחפים לבקבוק".

אז אם לא קיבלתם חשק עד עכשיו, כנראה שאתם לא חובבי יין אמיתיים. אבל הנה, עזרנו לכם לקבל החלטה אחת חשובה לכבוד השנה החדשה. לחיים!