רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משולש הזהב: חמש פיצריות שחובה להכיר באזור השרון

פיצות לבנות בנונו, בצק דק וקריספי באיטלקייה, טבעוניות חדשות בפיצה סלייס ופוגצטות בלה סלסטה - איפה תמצאו את הפיצות הכי מעניינות באזור השרון?

תגובות
פחמימות טעימות במיוחד. לה סלסטה
סטודיו שנקר

פיצה היא המאכל הלאומי של בערך כולם. אמנם קרניבורים מושבעים כנראה לא יעדיפו אותה על נתח עסיסי, אבל הם בטוח לא יתנגדו לה כשהיא עומדת בפני עצמה. השילוב המגוחך בפשטותו של בצק, רוטב עגבניות (או כל רוטב אחר) וגבינה מותכת, פשוט מפעיל עלינו קסם ששובר כל דיאטה ומשמח כל אדם ללא הבדלי דת, גזע ומין. אי אפשר איתה ולגמרי אי אפשר בלעדיה, אנחנו שונאים את כמה שאנחנו אוהבים אותה ובקיצור, חשוב לדעת איפה ניתן להשיג אותה, והפעם באזור השרון. קיבצנו עבורכם חמישה מקומות המפוזרים באזור, בהם תמצאו פיצות מסוגים שונים במחירים שונים, וכל אחד עם האווירה וההיצע המיוחד לו. מומלץ להצטייד בפיצה לפני הקריאה.

» הפיצות הטובות בתל אביב
» הפיצות הטובות בפתח תקוה

החדשה: איטלקייה רמת השרון

אחרי שנים בתחום הייעוץ לעסקי מזון, אורן הדומי החליט שרמת השרון זקוקה לתגבור קולינרי, ולפני שלושה חודשים פתח את האיטלקייה, מסעדה איטלקית אינטימית, שמציעה בין השאר פיצות מבצק טרי, דק וקריספי שמיוצר במקום. המסעדה ממוקמת איפה שפעלה פעם מסעדת 'לה מיה קאזה' ועל התפריט אמון השף ברק בז'רנו (ממסעדת 'סרדינייה'), שהרכיב את המנות תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. המטרה של הדומי היא לתת מענה לתושבי רמת השרון הצמאים למקומות בילוי ואוכל טוב, כשהתפריט מתאים לכל שכבות הגילאים והמקום מספק אווירה שיכולה להתאים גם לזוג וגם למשפחה.
מה בתפריט: פיצה שרימפס - ראגו פלפלים עגבניות, מוצרלה, שרימפס ותרד, פיקנטי (62 שקלים); ביאנקה - מוצרלה, בצל מאודה בתימין, זוקיני וזיתי קלמטה (56 שקלים); פיצה מרגריטה (50 שקלים) שאפשר להוסיף לה פטריות, אנשובי, בצל, זיתים, ארטישוק (8 שקלים) או בייקון, שרימפס ופפרוני (12 שקלים).
למי מתאים: לכל מי שמחפש אוכל איטלקי קלאסי במחירים נוחים ובאווירה קלילה ונעימה.
» איטלקייה - לכל הפרטים

איטלקייה
בן יוסטר

הוותיקה: פיצה סלייס

אי אפשר לדבר על הפיצריות של אזור השרון בלי להזכיר את פיצה סלייס שברמת השרון. מדובר על מוסד שמוכיח את עצמו כבר 25 שנים ומציע פיצות שהסוד שלהן הוא רוטב עגבניות איכותי שמכינים במקום מעגבניות טריות, שום וירקות שורש, שעליו מפוזרת יפה תערובת גבינות מיוחדת ואת הביס חותמת קראנצ'יות עדינה של הבצק. לאחרונה הושק במקום גם תפריט טבעוני שלא מתפשר על השחיתות, כשאת הגבינות מחליפה תערובת קרמית של גבינת קשיו עם בזיליקום ושמן זית.
בתפריט: פיצות עם מגוון תוספות מיוחדות לבחירה כמו ביצה קשה, בייקון, שינקן, דובדבני אמרנה, אננס ועוד (פיצה M 44 שקלים, פיצה L 74 שקלים, פיצה XL 88 שקלים, מחירי תוספות נעים בין 14-20 שקלים למגש); פיצה ביאנקה טבעונית עם פסטו, בזיליקום, שמן זית וירקות קלויים בתנור (88 שקלים על גודל L).
למי מתאים: לאוהבי הפיצה באשר הם, ביום או בלילה (פתוח עד 2:00), בפשטות או בתחכום.
» פיצה סלייס - לכל הפרטים

ממלכת הפיצות הלבנות: נונו

הדבר שהכי ראוי להתעכב עליו במקרה של נונו, מעבר לתנורי העצים המיובאים מאיטליה והתפחת הבצק האיטית במשך 48 שעות, הוא העובדה שהיא מציעה שישה סוגים שונים של פיצה "ביאנקה". הפיצה הלבנה, שבה מוחלף רוטב העגבניות הקלאסי ברוטב שמנת, מושכת בעיקר את אוהבי הטעמים המיוחדים, ולכן ברוב המסעדות תמצאו רק אחת או שתיים כאלה בתפריט, וכאן מספרן של הביאנקות בתפריט אפילו עולה על מספר הפיצות ה'רגילות'. ואם זה לא מספיק כדי להרשים אתכם, דעו שגם הפיצה הטבעונית והפיצה ללא גלוטן לא פראייריות ובכלל, שמדובר במסעדה איטלקית שמציעה גם פסטות, עיקריות בשריות, דגים, פירות ים וקינוחים.
בתפריט: סיציליאנית - רוטב שמנת, מוצרלה, פרמז'ן, גאודה, דלעת חריפה, סרדינים כבושים, פלפל חריף ומרווה (62 שקלים); ספייסי פפרוני - רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמז'ן, פפרוני עגל, צ'וריסוס, שום קונפי, פלפל חריף ואורגנו (68 שקלים); והטבעונית - רוטב עגבניות, פטריות, תרד, עגבניות מיובשות ודלעת פיקנטית (59 שקלים).
למי מתאים: קולעת בול לאירועים משפחתיים או חברתיים, עם תפריט שנותן מענה לכולם ואווירה חמימה וחגיגית.
» נונו - לכל הפרטים

נונו
דניאל לילה

איטליה בניחוח דרום אמריקאי: לה סלסטה

מה הקשר בין כדורגל לפיצה? תשאלו את פנצ'ו, שלפני 10 שנים החליט לפתוח בהרצליה מקום שמשלב את האהבה שלו למוזיקה, לכדורגל ולאוכל איטלקי. הפיצות מיוצרות במקום בעבודת יד, נאפות בטאבון ומוגשות לפי מטר רץ. בתפריט הן מחולקות לפיצות על בסיס רוטב עגבניות, הקרויות על שמם של כדורגלנים דרום-אמריקאיים, ופיצות על בסיס בצל, שהן למעשה הגרסה הארגנטינאית לפיצה המכונה 'פוגצטה' (שילוב בין פוקצ'ה לפיצה). חוץ מפיצות, בגזרה האיטלקית תמצאו כאן גם פסטות ורביולי, ובגזרה הדרום אמריקאית כל מיני מנות מסורתיות כמו אמפנדס, צ'יביטו (הכריך הלאומי של אורוגוואי) וקינוחים דרום אמריקאיים.
בתפריט: פורלאן - רוטב בולונז, חצילים וגבינת פרמז'ן (37 שקלים); פוגצטה גמבטה - אנשובי, שרי קונפי ובצל ירוק (37 שקלים); פלה - רוטב עגבניות, סלמון (גרבלקס), עגבניות מיובשות וזיתים ירוקים (37 שקלים).
למי מתאים: חובבי כדורגל מושבעים ונספחיהם, שמתחשק להם לשדרג את הגרעינים לאוכל אמיתי.
» לה סלסטה - לכל הפרטים

לה סלסטה
באדיבות המסעדה

הפיצרייה העברית הראשונה: שבתאי

כבר בכניסה לכל אחד משלושת הסניפים של שבתאי (כפר ויתקין, אבן יהודה וקיסריה) ניתן להבחין באווירה הישראלית, המשפחתית והזורמת. מדובר במסעדות המתמחות בפיצה, שמציעות מגוון בירות שנבחרו בקפידה, מוזיקה טובה ובית לכל סוגי הבילוי והאוכלוסיה. בכל ימות השבוע, מהפתיחה ועד אחרון הלקוחות, אפשר ליהנות פה מפיצות בהרכבה אישית בשלושה גדלים עם מלא תוספות מיוחדות כמו ארטישוק, גבינת סנט מור, חזה אווז מעושן, שום אפוי, בטטה אפויה, בולונז, שמן פטריות כמהין ועוד, עם אפשרות לבחור את סוג הבצק (רגיל, קמח מלא או ללא גלוטן), או פיצות ספיישל אישיות. מלבד תפריט הפיצות תמצאו כאן גם תפריט ראשי הכולל פתיחים מיוחדים של שבתאי, מנות עיקריות בשריות, דגים, פסטות וקינוחים.
מה בתפריט: ספיישל גרמנית - קוביות תפוחי אדמה, בצל מטוגן ופפרוני (58 שקלים); ספיישל טבעונית - קרם בזיליקום, קישואים, תרד, פטריות ושקדים (48 שקלים); ספיישל פירות ים - שרימפסים, קלמארי ומולים במטבל חרפרף ועלי רוקט (58 שקלים).
למי מתאים: לחבר'ה מהעבודה שיוצאים לצהריים, למשפחות ואפילו למי שרוצה את כל הפיצה לעצמו עם בירה על הבר אחרי יום ארוך.
» שבתאי פיצה ובירה - לכל הפרטים