רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החורף כבר כאן?

כמעט ולא שמנו לב אבל דצמבר כבר מתקרב לסיומו וב-21 בחודש החורף יתחיל באופן רשמי. למרות שהגשם לא באמת הגיע, ריכזנו עבורכם את המתכונים החמים של החורף שיכניסו אתכם לאווירה החורפית ואולי יביאו איתם את הגשם

תגובות
מרק קובה באדיבות סולתם
יח"צ

חורף ידוע כעונה מעוררת תאבון, קר לנו ואנחנו זקוקים לאוכל חם ומנחם שיעזור לנו לצאת מהשמיכה ויחמם אותנו בעבודה. גם העובדה שאנחנו לובשים סוודרים רחבים, מעילים והרבה שכבות נותן לרובנו את האפשרות לאכול בלי לחשב את הקלוריות.

» עכבר סופ"ש - ההמלצות שלנו לסוף השבוע
» מה עושים היום? - לוח אירועים

אך כדי לשמור על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת מסבירה חלי ממן, מנהלת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מה כדאי לאכול על מנת ליהנות מהארוחה ולא להוסיף קלוריות מיותרות וממליצה על מרק כאפשרות המועדפת בחורף: "מרק מגרה את החושים, לתבשיל החם ניחוחות ייחודיים, טעמים, טמפרטורות מהנות ועניין חזותי המוסיף להנאה שחווים כאשר אוכלים אותו. מרק הוא דרך טעימה, נוחה וזולה להוסיף קטניות, דגנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים, ירקות וסיבים תזונתיים לתזונה שלנו וכך לשמור על אורח חיים בריא גם בימים הקרים והוא ארוחת החורף המושלמת"

מתכון למרק ירקות של חלי ממן. משביע, טעים ובשעות משבר או רעב של ימי החורף הוא הפתרון המושלם -

מצרכים:

4 גזרים

4 קישואים                    

1 בצל גדול       

1 צרור פטרוזיליה          

¼ כרוב חתוך לרצועות  

1 צרור שמיר     

1/2 ק"ד דלעת   

2 שומר

2 פרחי ברוקולי

חצי כוס ציר מרק עוף

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את כל הירקות בסיר מכוסה מים למשך 30-40 דקות.

מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים וממשיכים לבשל לעוד כ- 10 דקות.

לאחר מכן מרסקים בבלנדר ומגישים חם.

"כשבונים תפריט חורף, מרק יכול לשמש גם כמנה עיקרית לכל דבר" מסביר השף יגאל נחום ממלון דניאל הרצליה של רשת מלונות טמרס, "ככל שמתקרב החורף אני מקפיד לשלב במרקים שאנו מגישים רכיבים בעלי ערך תזונתי גבוה עם הרבה ויטמינים".

בכדי שהמרק יהיה טעים וחם לא מספיק רק לדאוג לרכיבים טובים אלא גם לכלי בישול מתאים, מיטל רובין מנהלת השיווק של סולתם מציעה מתכון למרק שאותו כדאי לבשל בסיר עמוק מסדרת ארבל סיר העשוי  מנירוסטה איכותית, בעל ידיות חלולות ולא מתחממות כך שגם המרק הרותח ומהביל יוגש בנוחות לשולחן.

מצרכים למנת מרק קובה:

למלית הקובה:

300 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ מאוד

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

כפית בהרט

לבצק הקובה:

2-2.5 כוסות סולת

כף שמן

רבע כפית מלח

1-1.5 כוסות מים

למרק:

2 כוסות קוביות דלעת

2 בצלים קצוצים

2 עגבניות קלופות קצוצות

3 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

שליש כוס מיץ לימון

כף בהרט

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

5 כוסות מים

כף סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית

2. יוצרים כדורים קטנים ומקפיאים לשעה על מגש

3. מערבבים את מרכיבי בצק הקובה

4. עוטפים את כדורי הבשר בבצק.

5. בסיר עמוק מניחים שמן, בצל, עגבניות , סלרי ותבלינים מערבבים מוסיפים דלעת, רסק, מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקובה.

6. מבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות מקפידים לערבב כל כמה דקות.

אם אתם מחפשים משהו קליל לפני המרק, מסעדת טפאו מציעה מתכון למנת פתיחה קלילה עם טונה צרובה וקונפי -

מצרכים:

טאטאקי טונה וקונפי

עגבניות שרי

טונה אדומה

אבקת לימון פרסי

שמן זית

מנת טונה צרובה וקונפי
יח"צ

אופן הכנה:

מערבב בקערה

אבקת לימון פרסי

מעט שמן זית

עם מברשת מורחים על הדג טונה

מחמים מחבת עבה

צורבים את הטונה מכל צדדיה לא יותר מ-10 שניות לכל צד

בסיום עוטפים אותה בניילון נצמד ושמים בצד

קונפי עגבניות שרי

300 ג' עגבניות שרי

10 ג' שום  

200 ג' כרישה פרוסה

10 גר' עלי בזילקום טרי

10 גר' עלי טימין טרי

10 גר' מלח אטלנטי 

פלפל 1 ירוק חריף פרוס

300 גר' שמן זית 

100 גר' שומר טרי פרוס

אופן הכנה:

את כל המרכיבים מכניסים לסיר קטן , על אש נמוכה במשך 45 דק' (עד שהקליפה נפרדת מהעגבניה) מניחים בצד להתקרר.

ויניגרט אנשובי

30 גר' אנשובי

10 גר' מיץ לימון

10 גר' חומץ בן יין לבן

50 גרם שמן זית

טוחנים הכל יחד ומסנים במסננת דקה

אופן הגשה:

חותכים את הטונה לפרוסות בעובי בינוני

מסדרים על הצלחת

מוסיפים על כל פרוסה ווינגרט אנשובי

מזלפים מהקונפי על הצלחת

מרק דלעת של מלון דניאל הרצליה
דבש \ dvash

להשלמת החוויה הקולינרית תוכלו להתפנק עם קוקטייל ייחודי שתוכלו להכין במטבח הביתי. דניאל קיסלסי, מנהל ההדרכה והתוכן של חברת "הכרם", מציע מגוון קוקטיילים שיחממו את האווירה עם ניחוחות, תבלינים, פירות הדר ואלכוהול איכותי שיתנו הרגשה חורפית, בין אם בתבלינים החמימים ובין אם בטעם חזק וקצת חריף שמחמם מבפנים.

Sailor love ginger

50 מ"ל סיילור ג'רי

ג'ינג'ר ביר

עלי נענע

הכנה: לכוס גבוהה מלאה בקרח למזוג את הרום ולסגור בג'ינג'ר ביר, לקשט בתפרחת נענע

L’aperitivo

30 מ"ל גליאנו אפרטיבו

20 מ"ל ג'ין היימנס

20 מ"ל רוטן פסיפלורה

20 מ"ל מיץ לימון

20 מ"ל מיץ אשכוליות

הכנה: לשקשק את כל המרכיבים בשייקר ולסנן לכוס נמוכה עם קרח, לקשט בטוויסט של תפוז

Reyes margarita

40 מ"ל טקילה מילגרו סילבר

20 מ"ל ליקר אנצ'ו רייס

20 מ"ל סירופ אגבה של בסו

30 מ"ל מיץ לימון

הכנה: לשקשק היטב את כל המרכיבים בשייקר ולסנן לכוס מרטיני קרה, לקשט בטוויסט של לימון.

כל מה שנותר לכם הוא להתפנק, להיכנס מתחת לשמיכה ולקוות שהגשם יגיע. חורף טעים!