רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חוזר למקורות: "משה שגב" הכשרה בבאר שבע

חומרי גלם איכותיים וטריים, מנות מפתיעות וטעימות, קינוחים מתוקים, עיצוב עוצר נשימה והכל כשר - שגב משה מפתיע עם המסעדה החדשה שלו בבירת הנגב

תגובות
בשורה משמחת לכל שומרי הכשרות. "משה שגב" הכשרה בבאר שבע
אנטולי מיכאלו

באר שבע, בירת הנגב, הפכה בשנים האחרונות לאחת הבירות הקולינריות של מדינת ישראל. לצד מסעדות הפועלים והמסעדות המגישות אוכל אותנטי בשלל ז'אנרים, היא החלה למשוך אליה גם שפים ישראלים מהשורה הראשונה. אחת הבשורות הקולינריות המשמעותיות בבאר שבע בחודשים האחרונים היא פתיחת מסעדת "משה שגב" של השף המוערך בעל אותו שם - המסעדה הראשונה מבית היוצר שלו שהיא כשרה לחלוטין.

» עכבר באר שבע - מדריך אירועי התרבות בעיר
» סיבוב בעיר העתיקה בבאר שבע

איזו בשורה מביאה המסעדה?

שגב גדל בבית מסורתי והחל לבשל בגיל צעיר מאוד. הוא מגדיר את עצמו כאדם מאמין. לכן, נראה שהייתה זו רק שאלה של זמן עד שהוא יפתח מסעדה כשרה - מה גם שהוא מספר על פניות ובקשות רבות מצד קהל הסועדים לעשות זאת. זה לא סוד שיש אנשים שרואים את הכשרות בתור "מגבלה" המקשה על יצירת תפריט גורמה. שגב מעיד על אתגר לא קטן שנפתר באמצעות חודשים ארוכים של תכנון, בנייה ומחשבה עד להשלמת התפריט.

המסעדה ממוקמת ב"ישפרו סנטר" בבאר שבע. מבחינת העיצוב, הגוונים השולטים בה הם חום, צהוב וירוק. תוכלו למצוא צמחים ועציצים המונחים על גבי השולחנות או על הקירות. יש כאן אלמנטים שיזכירו לחלק מכם את "שגב קיטשן גארדן", המסעדה שלו בהוד השרון שעוצבה בהשראת חממה, אבל לא באותו סדר גודל.

אגב, המסעדה בבאר שבע היא רק הראשונה במה שעתידה להיות רשת של מסעדות כשרות. בחודשים הקרובים אמור להיפתח סניף כשר נוסף, בנתניה, וייתכן שלאחר מכן יתווספו לו סניפים חדשים אחרים.

אווירה נעימה וירוקה. "משה שגב" בבאר שבע
אנטולי מיכאלו

מה כולל התפריט?

התפריט של שגב משה, לדבריו, הוא "תפריט כשר שאינו מתפשר על חומרי הגלם האיכותיים והטריים.". התפריט מגוון וכולל מנות מעולמות קולינריים ומז'אנרים שונים, במטרה לקלוע לקהל הרחב בכלל ולשומרי הכשרות בפרט.

המסעדה מבוססת על קונספט במסגרתו מוגשות לשולחן, אחרי הזמנת המנה העיקרית, שמונה מנות ראשונות. הטוויסט כאן הוא שהמנות הן לא הסלטים ה"רגילים" שלמדנו להכיר, אלא מנות בעלות מידה לא מבוטלת של יצירתיות: סלט אבוקדו מקסיקני עם קריספי רייס ("גוקאמולה קריספי"), סלט נבטים עם קשיו וקרמל צ'ילי ("חתימת השף"), לחם המוגש לצד עגבניות מגודרות, מלח ים ושמן זית ("לחם שבת") ועוד.

בגזרת העיקריות תמצאו גיוזה יפנית - כיסוני בצק ממולאים בעוף, מטוגנים קלות ומוגשים עם סלט פפאיה ברוטב סויה ובוטנים (73 שקלים), קנלוני במילוי ארטישוק ירושלמי המבושל עם רוטב מרסלה, שרי ופרחים (85 שקלים), טורטליני במילוי בטטה ברוטב עגבניות שרי וכמהין (89 שקלים), סנדוויץ' קבב "על השגב" - לחמניות ממולאות בקבב מתובל המוגשות לצד סלט קטן, שקדים וטחינה (89 שקלים), דג רסננדה - דג תאילנדי מטוגן המוגש עם אורז לבן, שעועית צלויה, סלט אסייתי, ליים ואיוטלי בוטנים (135 שקלים), פילה בקר צלוי עם פלפל ארבע עונה המוגש לצד צ'יפס פריך ורוטב יין קברנה ותאנים (159 שקלים) ועוד.

נבחרת הקינוחים כאן מפתה לא פחות. הקינוחים כוללים בין השאר נשיקות סופגניות המוגשות עם סוכר, קרמל וקינמון ("הסופגניות של שגב", 36 שקלים), מלבי קוקוס המוגש לצד עוגת בננות חמה ("מלבי בננה", 36 שקלים) ועוגת שוקולד עשירה המוגשת עם גלידת שוקולד ונוגט ("שוקולד חובה", 43 שקלים).

מי אמר שסופגניות יש רק בחנוכה? קינוח ב"משה שגב" בבאר שבע
אנטולי מיכאלו

אילו תפריטים קיימים?

יש לציין שהמנות שהובאו כאן הן מתפריט הפתיחה הנוכחי של המסעדה, אבל הן כמובן עשויות להשתנות באופן עונתי או בהתאם להעדפות השף. בעיקרון יש במסעדה מספר סוגי תפריטים. בתפריט הערב מוגשות לשולחן מנות פתיחה בעלות של 39 שקלים לאדם בהזמנת מנה עיקרית, או 64 שקלים לאדם בלי מנה עיקרית. החלוקה היא למנות מחבת (54-89 שקלים), מנות "גריל לוהט" (54-159 שקלים), מנות מטוגנות ("קפיצה לשמן ויוצאים", במחירים של 59-135 שקלים), מנות מהתנור (נכון לעכשיו לחמעג'ון, במחיר של 89 שקלים) וקינוחים (36-43 שקלים).

בתפריט הצהריים, המוזל יותר, מנות הפתיחה הן ב-19 שקלים לאדם בהזמנת עיקרית, או 59 שקלים לאדם ללא עיקרית. כאן החלוקה היא לעסקיות במחירים של 59 שקלים, 69 שקלים, 79 שקלים ו-89 שקלים. מחירי הקינוחים בדיל הצהריים 26-36 שקלים.

בבקרי שישי מוגש תפריט "שישי בוקר חווייתי", בו המנות מוגשות עם שתייה קלה ושתייה חמה. ההיצע כאן כולל פרנץ טוסט בתיבול קינמון, סוכר ורוטב פירות (49 שקלים), "בוקר חריף אש" - נקניקיות חריפות מבושלות במחבת שקשוקה המוגשות עם לחם חם וטחינה קרה (69 שקלים) או מנת פועלים המבוססת על שקשוקה לוהטת ומתובלת עם חלת שבת חמה וטחינה קרה (49 שקלים).

אוכל מטוגן תמיד טעים יותר. דג רסננדה ב"משה שגב"
אנטולי מיכאלו

מתי המסעדה פתוחה?

מסעדת משה שגב פתוחה בימים ראשון עד חמישי בשעות 12:00-23:00. ביום שישי היא פתוחה בשעות 10:00-14:00, ובשבת כשעה לאחר צאת השבת ועד 23:00.

» משה שגב הכשרה - לכל הפרטים