רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דרום מתוק: קונדיטוריות מומלצות בבאר שבע

קונדיטוריות וותיקות לצד חדשות, מתוקים לצד מלוחים ובעיקר אפיה מלאת אהבה - בירת הנגב מציעה לכם שפע של מתוקים ומאפים ולכם נותר רק לבחור

תגובות
מתוק מתוק. קונדיטוריית שי-לי
חן פרידמן

באר שבע היא עיר עם היצע קולינרי מסקרן מאוד. גם חובבי המתוק צפויים לקבל בבירת הנגב מענה מלא למבוקשם. אמנם היצע הקונדיטוריות בעיר אינו אינסופי, אבל הוא בהחלט מעניין ומשובח. קיימות קונדיטוריות שפועלות בהצלחה רבה כבר עשרות שנים, לצד כאלה שנכנסו בסערה גדולה בשנים האחרונות. בבאר שבע תמצאו קונדיטוריות בסגנון אותנטי לצד כאלה עם שיק אירופאי. גם חובבי השילובים בין קונדיטוריה לבין דברים אחרים - מאפיה, בית קפה ואפילו שירותי קייטרינג - צפויים להיות מרוצים. אספנו עבורכם כמה המלצות מתוקות לקונדיטוריות מהמיטב שיש לעיר להציע.

» עכבר באר שבע - מדריך אירועי התרבות בעיר
» סיבוב בעיר העתיקה בבאר שבע

קונדיטוריית מרטין

כבר יותר מ-50 שנה שהריחות של קונדיטוריית מרטין מציפים את שכונה ד' בבאר שבע. הקונדיטוריה נפתחה על ידי סב המשפחה, מרטין, ומנוהלת כיום על ידי הדורות הצעירים במשפחה. ההיצע כאן כולל מגוון רחב של מוצרי פרימיום המתחדשים באופן תדיר בשילוב מוצרים עם אווירה ביתית וטעם של פעם, מאכלים שהלקוחות גדלו עליהם ושמעלים אצלם זיכרונות. הקונדיטוריה מציעה בין היתר סדרה מפתה של טארטים (למשל טארט גבינה אפויה עם פירות יער ושוקולד לבן או טארט גבינה אפויה עם ממרח פרלינה ונגיעות קרמל), קרמשניט, סברינה קלאסית, עוגיות פלורנטין ומגוון מאפים. לאחרונה התחדשה קונדיטוריית מרטין בסניף נוסף בבאר שבע, הפעם בעמק שרה.
» קונדיטוריית מרטין - לכל הפרטים

פועלת יותר מ-50 שנה. קונדיטוריית מרטין
אלון מסיקה

מאפיית הראשונים

הראשונים היא מאפיה ותיקה מאד הפועלת מ-1975 ומנוהלת כעסק משפחתי מזה כשני דורות. יש למאפיית הראשונים שישה סניפים בבאר שבע ועשרה סניפים באופן כללי. היצע המוצרים ברשת רחב וכולל יותר מאלף מאכלים שונים. יש כאן קודם כל מגוון מאפים, הכולל את שלל סוגי לחמים בעבודת יד, בורקסים ועוד. אמנם לא מייצרים כאן עוגות, אבל כן מוכרים עוגות בייצור חיצוני "כיד המלך", עוגיות גורמה בעבודת יד, פחזניות ושאר פינוקים במחירים נוחים. בחגים משתדרג התפריט בשלל מאכלים מתאימים: "האתגר הוא להמציא את עצמנו מחדש בכל פעם. את הייחודיות שלנו אפשר לראות בחגים", טוענים אנשי הראשונים. הם גם מדברים על טרנד של בריאות בשנים האחרונות, שנוכח בעיקר במאפים אבל עשוי להשפיע גם על העוגות בשנים הבאות.
» מאפיית הראשונים - לכל הפרטים

דולסה

שוקולד משובח בעבודת יד, סטייל אירופאי, שירות אדיב הניתן עם חיוך - מה צריך יותר מזה? דולסה, שילוב של בית שוקולד, בית קפה וקונדיטוריה, נפתח ב-2014 במרכז המסחרי רסקו. מי שעומד מאחוריו הוא השף-שוקולטייר פרננדו וייסמן, שלמד את רזי התחום באקדמיות מובילות מעבר לים. התפריט כאן (שהוא כשר וחלבי) כולל גרסאות שונות של פאי, טארט קרם לימון ומרנג, פטיפורים על בסיס מוסים מגוונים, פחזניות, עוגת בחושות, עוגיות אלפחורס ועוד. יש גם קופסאות עם פרלינים ומארזים מיוחדים שמותאמים לנסיבות שונות, למשל יום האהבה. המעוניינים ללמוד איך להכין את הפינוקים המתוקים האלה יכולים לקחת חלק בסדנאות, המיועדות לכל הגילאים.
» דולסה - לכל הפרטים

שוקולד משובח בעבודת יד. דולסה
באדיבות דולסה

קונדיטוריית רוזלין

הסיפור של קונדיטוריית רוזלין מתחיל לפני יותר משלושה עשורים. היא הוקמה בעומר על ידי רוז'ה ואלין, ששם הקונדיטוריה הוא צירוף של שמותיהם. כיום היא ממוקמת בבאר שבע ומנוהלת על ידי בתם של הזוג ובעלה. ההתמחות העיקרית של הקונדיטוריה היא עוגות קצפת לימי הולדת ולאירועים, אותן ניתן לקשט בהתאם לאירוע. את רוב תשומת הלב מקבלות עוגות הסברינה - בצק שמרים טבול בסירופ ובשמנת מתוקה ומהול ברום - כשלצד זה יש עוגת וניל עם שמנת מתוקה או ריבת חלב, עוגת היער השחור, עוגת גבינה ועוד. בנוסף מכינים בקונדיטוריית רוזלין ארוחות בוקר המבוססות על טוסטים וסלטים. בקונדיטוריה מספרים שלא מעט אנשים עושים כאן במיוחד עצירה בדרך לאילת ושהיא מושכת אנשים מהעיר ומחוצה לה.
» קונדיטוריית רוזלין - לכל הפרטים

שי-לי

שי-לי הוא המקום הכי קרוב לפריז שיש בבאר שבע. זהו שילוב בין קייטרינג, בית קפה חלבי, מאפייה ("בולונז'רי") וקונדיטוריה ("פטיסרי"). שי-לי הוקם על ידי מי-טל חי, שבכלל למדה משפטים אבל החליטה במהלך התואר לעשות חישוב מסלול מחדש. היא למדה קונדיטוריה בבית הספר בישולים, פתחה עסק קטן בעליית הגג הביתית שלה ובהמשך גם קונדיטוריית בוטיק. המאכלים, כולם נעשים במקום בעבודת יד, כוללים עוגות (למשל עוגת מוס שוקולד לבן ומוס פירות יער), עוגיות (אחד המוצרים הפופולאריים בשי-לי הוא עוגיות טראפלס שוקולד) טארטים וטארטלטים, פטיפורים, פחזניות, מקרונים, מדלנים - והרשימה עוד ארוכה. בשי-לי מציעים קייטרינג חלבי או פרווה לאירועים ועורכים גם סדנאות. למקום יש אג'נדה חברתית-פמיניסטית, כאשר כל העובדות כאן הן נשים במטרה להביא לקידום האישה ולסייע לשוויון תעסוקתי בתחום בו אחוז הנשים נמוך יחסית.
» שי-לי - לכל הפרטים

כשיופי וטעם משובח נפגשים. שי-לי
חן פרידמן