רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ניטן תאי: קפיצה לאסיה, בלב תל אביב

לכתבה
תמוז רחמן

המסעדה האסיאתית ברחוב הארבעה מבססת את מעמדה כאחת מהמסעדות הבולטות בתל אביב, בזכות חווית אירוח ייחודית, מנות מסקרנות המותקנות בחמש טכניקות בישול, מתחם אירועים פרטי ומאפיה שמציעה מגדנות טעימות לעין ולחיך

מפת הקולינריה התל אביבית משובצת בטרנדים ומנות חולפות: מעוגיות מוגזמות עד המבורגרים מושחתים, מגלידה שחורה עד באנז. הקולינריה הטרנדית מרימה את ראשה, ואנחנו נוהרים עד שמגיע את הטרנד הבא. אבל אם אפשר להצביע על קבוע כלשהו בקולינריה המקומית הרי שהוא החיבה שלנו לאוכל אסיאתי. חריף, רענן, בועט וקליל – המטבח האסיאתי הוא מהאהובים בנוף המקומי. אחת מהנציגויות הבולטות שלו היא ניטן תאי - מסעדה אסייתית, ששמה לעצמה למטרה להביא את חווית הסעודה האוריינטלית לסועדים בתל אביב.

ניטן תאי נפתחה במהלך 2015, ומיד התבלטה בנוף המקומי בזכות עיצוב ייחודי ושירות ששם את הדגש על אירוח בסגנון אסיאתי. ומה שהתחיל בעיצוב ובשירות, המשיך בצלחת: לפני כשנה הצטרף למסעדה השף שחף שבתאי, שף מוערך בעולם הקולינריה הבינלאומי ובעל אות מישלן. שבתאי הוא בוגר בית הספר פרונדו פריז, ובעל תואר P.A.C, משם לקח את היסודות והביא אותם למטבחים הדרום מזרח אסיאתיים של סינגפור, קמבודיה, מלזיה, אינדונזיה, ויאטנם, הודו ותאילנד. התוצאה היא חיבור מרתק בין המטבחים של מזרח ומערב, שבאה לידי ביטוי בחוויה של טעמים, צבעים, ריחות, טכניקות וחומרי גלם אסיאתים איכותיים ומלאי נוכחות.

מנה של כיסונים ומרק אסייתי הצילום תקריב
תמוז רחמן

 

 

חלל מסעדת ניטן תאי ללא סועדים ברקע
עמית גירון

להזמנות למסעדה לעסקיות וארוחת ערב

עם הצטרפותו, יצר שבתאי תפריט חדש, שמתבסס על אוכל רחוב אסייתי וחומרי גלם אסיאתיים, ממנו אפשר ליהנות גם בעסקיות צהריים מחיר שמתחיל ב-68 שקלים, גם בימי שישי. התפריט החדש כולל חמש קטגוריות שמציגות חמש טכניקות בישול שונות: מים – שמתבססת על אידוי ומי ים, עם מנות של שרימפס ארגנטינאי צלוי ברוטב שום טימין, אוסקה קארי, נאן אפונה ונענע, וקרם פרש או בר-ים מאודה, עגבניות תאילנדיות, קפיר ליים, צ׳ילי וקוקוס צעיר; שלווה פנימית (inner peace) - מזון שמוכן בטכניקות של תנורי אבן, עץ, אידוי וגחלים, כמו דים סאם סלק ועוף טנדורי ביוגורט עם לחם צ'אפטי; זריחה – שמציעה מנות המבוססות על חומרי גלם בתוליים וראשוניים, למשל THAI-THU - טרטר טונה או סאקה קאו רול - ספרינג רול עם עוף פחמים וליצ'י; גולדן סאן – מנות קראנצ'יות וקריספיות שעושות מעניין בפה, בהן תמצאו רול שרימפס כמהין עם עלי שיסו ואומלט פאד-תאי; וסאונד – מנות בהן ניתן לחוש ברחש המתכת על להבה, בזכות טכניקות של ערבוב מהיר והקפצה כמו שורט ריב פאנג באן - שני חצאי פיתה, שורט ריב, 13 תבלינים ומי קוקוס. מי שיבחר ליהנות מהתפריט המסקרן דווקא בשעות הצהריים ישמח לגלות שבמחיר 68 שקלים, מוגשת גם ממנה ראשונה, דוגמת: שרימפס רול, מנת גיוזה ברווז, בקה אסיה - סלט שורשים אסייתי ברוטב שומשום אינדונזי או מרק תירס קרפאו.

מעבר לחלל המסעדה המרשים, במתחם ממוקמים גם ה-private bar, חלל המאפשר קיום אירועים פרטיים לקהל של כ-40 אנשים, ומאובזר בטלוויזיה להקרנה, בר משקאות מצויד היטב, תאורה בעלת חמישה מצבים, בר עם 22 כסאות גבוהים ומרופדים, ספות ושולחנות נמוכים, מערכת סאונד וגם עמדת די.ג'יי. בצמוד למסעדה פועל ה-back door, קונדיטוריית ומאפיית הגורמה של המסעדה, שבראשה עומד הקונדיטור עופר בר נתן, שרוקח מדי יום מגוון מאפים וקינוחים, שנמכרים במקום לצד כריכים וארוחות צהריים עסקיות.

במתחם ה-back door  נערכות גם סדנאות בישול אסיאתי אותנטי שמעביר השף שבתאי במספר פעמים בחודש, הזדמנות נהדרת להכיר מקרוב את המטבח האהוב באמצעות טעמים מרגשים וריחות משגעים, לצד קוקטיילים - שישלימו את החוויה.

את החוויה הקולינרית של ניטן תאי אפשר להביא גם עד הבית, המשרד או אירוע החברה הבא שלכם, בזכות שירותי קייטרינג ייחודיים שמיועדים לחובבי הקולינריה, שמחפשים את החשיפה לטעמים אסייתיים ושמבוססים על חומרי גלם איכותיים.

גם כאן השף שבתאי מוציא תחת ידיו תפריט מהודק ומותאם באופן אישי לאופי האירוע, ומבטיח להגשים כל פנטזיה קולינרית - החל מארוחות שף ובר אסייתי וכלה בשירות, שיעורי בישול, שירותי ניקיון, אוהל מטבח, כלים ייחודיים, ריהוט, קישוט, ואפילו עיצוב גרפי, בכל מקום ולכל אירוע: בבית, באירועים פרטיים, בארוחות פרטיות, או באירועי חברה.

למידע נוסף על אירועים פרטיים