רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הסיפור שלו על הצלחת שלכם: מתחם האירועים החדש של השף רן שמואלי מציב סטנדרט גבוה

לכתבה
ערן בארי

תכירו את "מערבה" – מתחם האירועים שמגדיר את רף הקולינריה והסטייל מחדש. על המושכות: השף רן שמואלי, עם רזומה של 30 שנות בישול ואירוח ועם חזון אמיתי להפתיע בכל ערב מחדש. תשאלו את האורחים בחתונות של יהודה לוי ובר רפאלי, שכבר טעמו ויצאו עם טעם של עוד

"לפני עשרים שנה בערך, השתכנתי ביחד עם שותפתי זהר במלון הבוטיק של השף הצרפתי ריימונד בלאן, באוקספורד, אנגליה. בבוקר, בזמן שאכלנו ארוחת בוקר, ראיתי שמתארגנים שם לאירוע קוקטייל חגיגי", נזכר השף רן שמואלי ברגע שלימים יהפוך להיות לרגע מכונן עבורו. "בשעה 12 הגיעו כמה עשרות אנשים לבושים בצורה מהודרת לגנים המדהימים של המלון, ומאוחר יותר נכנסו פנימה לתוך חלל עם קירות זכוכית כדי לאכול ארוחת צהריים. אני זוכר שאמרתי לעצמי – כזה אני רוצה".

ואכן, קל לזהות כי מתחם האירועים "מערבה" שבבעלותו בשותפות עם זהר שמואלי ועירית קולבר, אשר נפתח לפני פחות משנה בקיבוץ געש, נוצר בהשראת אותו מלון בוטיק קסום. כשהוא מוקף באווירה כפרית, וכולל חורשת אקליפטוס, גינת ירק ופרגולה המשקיפה לנוף הפתוח, המקום מצליח לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר בתחום האירוח והאירועים. "במערבה יש סיפור, והסיפור הזה נוגע בהכל – סיפור של הקייטרינג שלנו,  האוכל שלנו ומה שאנחנו מאמינים בו. אנחנו לא רואים בו אולם אירועים סטנדרטי, אלא מתחם לאירועים. הוויז'ן שלנו היה וילה ענקית מרהיבה ומפנקת, אשר מושכרת לאירועים, ואני חושב שדי הצלחנו בזה".

"הרגשתי בשל למקום משלי, עם הסיפור שלי"

את תחילת הדרך של שמואלי בעולם הקייטרינג הוא זוקף לזכותו של מייקל שטרן, אליו הצטרף כשותף, בטרם יצא לדרך עצמאית. היה זה צירוף מקרים גורלי. כשהוזמן בתור חייל לחתונה שבה שטרן עשה את הקייטרינג, התאהב שמואלי בטעמים ובעשייה, אהבה שנמשכת כבר למעלה משלושים שנה. "באיזשהו שלב חיפשתי בית. בקייטרינג אתה כל הזמן מספר סיפור של מישהו אחר, ואני רציתי לספר את הסיפור שלי", הסביר שמואלי על התחושה שהובילה להקמת בית האירועים "מערבה".

חופת חתונה חיצונית מצולמת בחושך
עידן חסון

בשנים האחרונות ניכר כי שפים ישראלים רבים פוזלים לכיוון תחום האירועים, בין אם באמצעות קייטרינג נודד ובין אם בהקמת והובלת מתחם אירועים של ממש. "יש הילה לתחום האירועים, שכביכול עושים שם יותר כסף מאשר במסעדנות. בעבר זה היה נכון. יש אנשים שחושבים ששם נמצא הכסף, אבל הם לא מבינים שמדובר במקצוע בפני עצמו. זה לא כזה פשוט כפי שהם חושבים".

עם זאת, בשונה מאולמות אירועים אחרים שהוקמו בארץ בשנים האחרונות, שמואלי ביקש להתרחק מטרנדים וללכת דווקא לכיוון נועז יותר, כשהוא נותן למקום, כמו גם לאוכל המוגש בו, לדבר בעד עצמם. "אנחנו קודם כל מבקשים לשדר אמינות, וזה לא רק שכל מה שאנחנו מבטיחים קורה. אם יש עמדות בישול בתוך האולם, אז באמת מבשלים בהן, אלה לא עמדות דמה שמסדרים בהן צלחות, וזו רק דוגמה אחת. אני הולך שם עם האמת שלי עד הסוף ומקווה שיאהבו את זה, אני לא מתחנף".

"באירוע אתה נבחן בהמון פרמטרים, ולא רק במה שקורה בצלחת"

הניסיון רב השנים של שמואלי בתחום הקולינרי הביא אותו לכמה מסקנות חשובות, שהוא לא רק מנסה להנחיל לצוות שלו בכל אחד מעסקיו, אלא גם להוות דוגמה לאחרים. "לצערנו, חינוך למצוינות הפך להיות כמעט מילה גסה בשנים האחרונות. הפחד הכי גדול שלי הוא שהבינוני יהפוך להיות המצוין של העתיד. באופן אישי, אני לא מוכן לרדת בסטנדרטים שלי - זה השם שלי, זה האני מאמין שלי ועם זה אני הולך עד הסוף. בהתאם לכך אני בוחר ועובד לאורך שנים עם אנשים שסומכים עליי ואני מאמין בהם שעושים את הדברים מתוך אהבה ומקצועיות".

זוג ידיים מחזיקות פסטה
ארז חרודי

המקום החדש של שמואלי לאירועים, מצטרף לעסקים הנוספים שבבעלותו - מסעדת קלארו, קוקוריקו – דוכן האוכל המהיר בשרונה מרקט, וכמובן הקייטרינג הוותיק שלו. "האוכל שמוגש באירוע זה אוכל אחר לגמרי מאשר מה שאני מגיש במסעדות שלי, מדובר בעוצמות אחרות לגמרי", מעיד שמואלי על ההבדלים בין הגשת מנות ל-400 אורחי מסעדה לבין 400 אורחי אירוע. "באירוע כמו במסעדה, אתה נבחן בהמון פרמטרים, ולא רק במה שקורה בצלחת. בסופו של דבר, האוכל הוא מרכיב מאוד חשוב, אבל ישנם מרכיבים נוספים שהם חשובים לא פחות. האווירה, המוסיקה, השירות, סידורי הישיבה - זה עולם שלם. ההבדל והיתרון באירוע, בניגוד למסעדה, הוא שכל אירוע אתה יכול לשנות ולעצב את כל המקום מחדש. במסעדה, אתה בוחר כיוון אחד והולך איתו עד הסוף".

"החיסרון היחידי באירועים מול המסעדה, הוא שבאירוע אין אפשרות לתקן" מעיד שמואלי. "כשזוג סוגר אירוע כמה חודשים מראש עבור הערב הכי חשוב בחיים שלהם - אתה לא יכול לפספס ואין מקום לטעויות. במסעדה יש אפשרות להחזיר מנה, לשנות, לתקן וגם לפצות אותם עם מנה על חשבון הבית. באירוע - כשפספסת אז פספסת עד הסוף. זה מאוד מלחיץ והאחריות נורא גדולה. כאן בא לידי ביטוי היתרון של הגיל והניסיון".

רן שמואלי
ברק רותם

מבין חתונות הענק ששמואלי לקח חלק בהסעדתן ניתן למצוא גם את החתונה של יהודה לוי ושלומית מלכה, שנמשכה במשך סוף-שבוע שלם ואירחה 500 אורחים, שחלקם אף נשארו לישון במקום. "אם אין לי חיבור עם האנשים - אני לא עובד איתם. זה היה ככה עם כל הזוגות המפורסמים שעבדתי איתם, וזה נוגע גם לעבודה במערבה. אני לא עובד מוגזם. העבודה שלנו מאוד מדויקת – החל מבחירת התפריט, דרך בחירת חומרי הגלם ועד להעמדה והצלחות של המנות. האנשים שבאים לחגוג אצלנו במקום הם קודם כל אנשים שיודעים להעריך את הפשטות והדיוק במה שאנחנו עושים. זה כמובן רלוונטי גם לחתונות של הסלבריטאים שעבדתי איתם, אבל לא רק להם".

מבין המנות היותר פופולריות ב"מערבה" הכשר, ניתן למצוא כמה ממנות הדגל של קוקוריקו ומסעדת קלארו. "יש לנו עופות ברוטיסרי, שהם העופות של קוקוריקו, ויש כמה מנות על הפלאנצ'ה שהן אהובות מאוד", מציין שמואלי. "אחרי למעלה משלושים שנה בתחום, אני כבר לא עושה ניסויים בבני אדם. בהרבה פרמטרים, אנחנו עובדים כמו חברת אופנה. אנחנו יושבים כל שנה וחושבים מה הולך להיות הטרנד הבא, מה הכיוון, באיזה כלים נשתמש ואיך נצלחת את המנות. לאחר מכן אנחנו עובדים על טעימות - אנחנו אנשים מאוד יסודיים".

maarava events

מחתונה, דרך בר ובת מצווה, ועד אירוע עסקי או כל מאורע משמח אחר - "מערבה" מציעה לא רק גמישות עיצובית אלא גם תקציבית. ראשית, החללים המחוברים והמודולריים שבמקום מציעים גמישות שמאפשרת לשנות את אופי ונראות המקום בהתאם לאופי האירוע והאורחים. שנית, בשונה ממחירי קייטרינג הבוטיק של שמואלי, המיקום בטבע, הקרבה לחומרי הגלם האיכותיים ולמטבחי הקייטרינג המתקדמים  מאפשרים הפקת אירוע בעלויות נמוכות יותר. משמעות הדבר היא שהחוגגים במערבה יכולים ליהנות מכל העולמות – הפקת אירוע בלוקיישן מדהים במרכז הארץ בהובלתו של אחד מהשפים הוותיקים והמוערכים בישראל, תוך שמירה על תקציב שאינו בשמיים.

>> לפרטים נוספים וקביעת פגישה אישית ב"מערבה" – לחצו כאן

אולם אירועים מצולם ממעוף הציפור
ארז חרודי