רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקניית הרגלי אכילה נכונים

לכתבה
Aoleshko | Dreamstime.com

באיזה גיל מושיבים את הילד ליד השולחן? איך מתגברים על הפיתויים בגינת השעשועים? והאם צריך להכריח אותו לסיים את כל הצלחת? האזינו לפרק השלישי של "בייבי פודקאסט" מבית מטרנה והארץ Labels בו מתארחת עדי רסולי, דיאטנית קלינית ובעלת עמוד הפייסבוק "המתכוניה"

"בעולם אוטופי, אם הייתי מצליחה להקשיב לילד בדיוק מתי הוא רעב, הייתי יכולה לדעת שהבחירות התזונתיות שלו טובות", אומרת עדי רסולי, דיאטנית קלינית לתינוקות ופעוטות המתארחת בפרק השלישי של "בייבי פודקאסט" מבית מטרנה והארץ Labels. "אבל אנחנו לא בעולם אוטופי ויש לנו הרבה רעשים – התנהגויות אכילה שנוצרות בבית ומחוצה לו, מזון שהילד נחשף אליו במסגרות ובגני שעשועים. לכן צריך לייצר התנהגויות מותאמות".

אז בואי נתחיל מהשלב הבסיסי – הקניית הרגלי אכילה נכונים בשלבים המוקדמים.
"מודל חלוקת האחריות, שאני מאוד אוהבת, אומר שלילד יש תפקידים ברורים כמו לבחור מה וכמה הוא רוצה לאכול ולי יש תפקידים ברורים שהם לשמור על המגוון התזונתי שקניתי הביתה ובעצם לנהל את המגוון שממנו הוא בוחר. אני מנסה לאפשר לו את מירב האחריות על הצרכים שלו – מתי, מה וכמה".

הילה קורח ועדי רסולי

ואז נכנסים לעולמות של "לגמור מהצלחת".
"גם אנחנו כבר ערים לזה שאנחנו בעולם שבו 'לגמור מהצלחת' זה מסר בריאותי לא טוב שאנחנו לא מנחילים. הצלחות גדלו, יש לנו מודעות יותר גדולה לכל נושאי התזונה ואנחנו פחות חייבים את זה שהוא יגמור מהצלחת כי אנחנו בעידן של שפע".

יש לך כל הזמן אוכל מסביבך!
"אתה מאוד מוצף, גם כילד וגם כהורה, ולפעמים אני חושבת שהאתגר שלי בהורות הוא שאני לא יודעת לאן אני מכוונת עכשיו עם הילדים שלי. באוכל אנחנו כל כך מוצפים ויש כל כך הרבה הזדמנויות ואנחנו קצת לא בטוחים במה אנחנו רוצים שיקרה".

לטיפים נוספים ממומחי מטרנה להקניית הרגלי אכילה נכונים אצל תינוקות ופעוטות - לחצו כאן

האזינו לפרק 1 בסדרת "בייבי פודקאסט" בהנחיית הילה קורח – והפעם: הנקה

האזינו לפרק השלישי של "בייבי פודקאסט"TheMarker Labels

האזינו לפרק 2 בסדרת "בייבי פודקאסט" בהנחיית הילה קורח – והפעם: טעימות ראשונות