רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מלכת המטבח: יונית צוקרמן מביאה את הבית לכל בית

לכתבה
צילום : דן פרץ \ עיצוב : נורית קריב

יונית צוקרמן ניהלה במשך שנים מרפאת שיניים, עד שהחליטה לעשות מעשה, ולפתח את חיידק הבישול שפעם בה שנים. היום, עם מאות אלפי עוקבים ואחרי הופעת בכורה בחוברת המתכונים לשבועות של השף הלבן, היא מבינה שעשתה את הדבר הנכון

"במשך שנים ניהלתי מרפאת שיניים באחת מקופות החולים, בכלל לא תיארתי לעצמי שיקרה לי כל מה שקרה", אומרת יונית צוקרמן, בעלת הבלוג "מלכת המטבח", שעשה לעצמו שם בזכות עשרות אלפי כניסות בכל חודש ומאות אלפי עוקבים באתר וברשתות החברתיות. "תוך כדי העבודה, התחלתי לכתוב בלוג בקפה דה מרקר. כתבתי על לייפסטייל ועל המסעדות שאכלתי בהן. עד שיום אחד דיברתי עם חבר טוב והוא אמר לי, 'אולי תתרכזי במה שאת יודעת לעשות הכי טוב - לבשל?' ובאמת, זה מה שהתחלתי לעשות". 

צוקרמן, שבמשך שנים העלתה מתכונים בפלטפורמות שונות ברחבי הרשת, מספרת שהפריצה הגדולה שלה, הגיעה בזכות קציצות. "פתחתי בלוג בישול בסלונה, ובכל פעם כבשתי את המקום הראשון בבלוגים הנצפים באתר. אבל הכל השתנה כשפרסמתי את המתכון לקציצות אבוחצירה, שקיבלתי מהבת של הרב". 

ומה קרה?
"המתכון הגיע למיליון צפיות תוך שלושה שבועות מהרגע שהעליתי אותו, והפך לוויראלי ברמות שאי אפשר לתאר. אנשים התחילו להגיד לי שהם מכינים את המתכון לפרנסה טובה, או לסגולה לשלום בית, ופתאום הבנתי שיש פה משהו. אלפי נשים התחילו להעלות תמונות והציפו את הפייסבוק, כל הרשתות החברתיות דיברו עליו, היו לו אלפים של שיתופים, עד שביקשו לראיין אותי בצינור. ושם גם הייתה הפריצה הגדולה שלי, ונכנסתי לתודעה". 

מפרום חצילים וגבינות
צילום : דן פרץ \ עיצוב : נורית קריב

בשלב זה, צוקרמן החליטה להקים בלוג משלה. "במקביל להצלחה, עברתי משבר מאוד גדול באותה התקופה. בעלי לא הרגיש טוב, לי היו אבנים בכליות ואבא שלי חלה ונפטר, וזה שבר אותי לרסיסים. הרגשתי כאילו עמוד התווך שלי, הביטחון שלי והגב שלי הלך, ברגע אחד. פתאום התחלתי להסתכל על החיים אחרת, וקיבלתי פרופורציות חדשות. הבנתי שהחיים מתחילים במקום בו הפחד נגמר וזה מה שגרם לי להקים את 'מלכת המטבח', שהוא הבלוג שלי. תוך חצי שנה מהרגע שהקמתי אותו התפטרתי מהעבודה שלי, ומצאתי את עצמי מתפרנסת ממנו. וזה מה שאני עושה כבר שנתיים ברציפות".

1,300 צופים בלייב

"הבנתי שהחיים מתחילים במקום בו הפחד נגמר וזה מה שגרם לי להקים את 'מלכת המטבח'. תוך חצי שנה מהרגע שהקמתי אותו התפטרתי מהעבודה שלי, ומצאתי את עצמי מתפרנסת ממנו"

"כשהייתי בלוגרית, זו לא הייתה תחושה של 'עבודה'. גם לא הייתה לי אפשרות לעסוק בזה במשרה מלאה, כי לא תוגמלתי על זה", מספרת צוקרמן. "באחד מהימים החלטתי להכין עוגת גבינה, וללוות את תהליך ההכנה בפייסבוק לייב. זה היה בימים הראשונים של הלייב, ואני הייתי בין הראשונות שהשתמשו באפשרות הזו. בלייב הזה צפו 1,300 אנשים. 1,300 אנשים רואים איך אני מכינה עוגה, באותו הרגע". 

בין הצופים באותו לייב מדובר, היו גם אנשי תנובה. "תנובה ראו את המתכון לעוגת הגבינה ואהבו, וכך קרה ששבועיים אחרי שסיימתי את העבודה בקופת החולים, כבר מצאתי את עצמי עובדת על חוברת המתכונים לשבועות של השף הלבן. החוברת הזו הייתה ההזדמנות שלי להגיע למיליוני קוראים ברחבי הארץ, לעזור לאלפי בתים להכין בקלות מתכונים, ולהביא זיכרונות של בית וילדות לשולחן". 

"לא לפחד מכישלונות במטבח"

אחד מהדברים שצוקרמן מדגישה, הוא הרצון שלה להביא את הבית - לכל בית, ולגרום גם לאלו שלא בישלו מעולם – לצאת מאזור הנוחות ופשוט להתנסות בהכנת מנות חדשות. "הבלוג שלי מייצג מאמות וטעמים של בית. המטרה שלי היא לגרום לנשים לבשל למשפחות שלהן, ולספר להן שלבשל זה לא כזה סיפור גדול. ובאמת, אנשים שמעולם לא בישלו, פתאום מעזים, מנסים את המתכונים שלי ומתחילים לבשל. הייתי ב'מלכת המדבר', בקבוצה שאף אישה בה לא בישלה לפני. כשחזרנו לארץ חברות הקבוצה התחילו לשלוח לי תמונות של הדברים שהן בישלו, ואז גם הבנתי שזה הייעוד שלי בחיים, להסביר לאנשים כמה זה פשוט ולהוציא אותם מאזור הנוחות שלהם. עד כמה ההתנסות הזו בבישול היא לא בשמיים, ולגרום להם להתחיל לעשות את זה, ולהנות מזה". 

הכירו את יונית צוקרמן cheflavan

מאיפה את מביאה את ההשראה למתכונים?
"מכל מקום – מטיולים שאני עושה, או סתם כשאני הולכת לסופר וחושבת על מה שחסר לי בבית, ואז כבר עולים לי הרעיונות. כל מה שצריך לעשות זה לאהוב את המטבח, ולא לפחד להעז ולנסות, וגם לא לפחד מכישלונות. כישלונות הם חלק מהעתיד שלנו, ואם לא מצליחים בפעם הראשונה, אז נצליח יותר בשנייה, ובשלישית, וברביעית כבר נהיה מומחים".

ולך, קורה עדיין שמתכונים לא מצליחים?
"ברור. אבל כשמתכון לא מצליח לי אני שמחה, אני לא עצובה. אני בודקת איפה הייתה הטעות שלי וכך אני לומדת בצורה הטובה ביותר. ואז, בפעם הבאה שאכין אותו, אני יודעת שאני אביא מתכון מדויק מ-א' ועד ת'. 

"הבלוג שלי עוסק בזיכרונות ילדות, וסוד הקסם שלו הוא הפשטות של המתכונים. אני גם לא מוכנה שיקראו לי שפית, אלא מאוד אוהבת את הנישה של הבשלנית. גם כשאני מכינה את הקינוחים שנראים הכי וואו, אני לא שולחת את האנשים לאיזו חנות בוטיק למצוא רכיבים מיוחדים. אני שולחת אותם למקרר בסופר, לקנות מוצרים שזמינים לכל בית. אני בעצם לוקחת את האוכל של הסבתות שלנו, ונותנת לה טוויסט.

"בחוברת השבועות למשל, לקחתי את הגבינות המשובחות של השף הלבן, כמו המסקרפונה והמוצרלה, והכנתי מתכון של מפרום חלבי, שכשלוקחים ממנו ביס כל הגבינה נפתחת וזה כל כך טעים ופשוט. מתכון נוסף שהכנתי הוא הלזניה הירוקה. זו לזניה מהממת ומרשימה שמכינים בחמש דקות. רציתי להפוך לאנשים את החיים לקלים, לפחות במטבח, והמון אנשים חושבים שלזניה זו עבודה מורכבת, או מפחידה, ואני מראה להם במתכון שזה דבר מאוד קל". 

ומה הלאה?
"אני חושבת שהדרך שהלכתי בה הבהירה לי שכשדלת נסגרת, דלת אחרת נפתחת. אני לא יודעת מה היה קורה אם הייתי ממשיכה לעבוד באותה מרפאת שיניים. מהרגע שפתחתי את הבלוג שלי, מיד התחילו לפנות אלי מכל המדיות, והיום, אין לי זמן לנשום, ואני מקווה שזה רק ימשיך".