רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מגיעים מוכנים לקצב: מדריך נתחי הבשר השלם

לכתבה
רשת ״טיב טעם״ המתמחה בקולינריה ובבשר, שמה לה למטרה להעניק ללקוחותיה את החופש לבחורצלם: רונן מנגן. סטייליסטית: אינה גוטמן

אוהבי הבשר יודעים שנתח טוב באמת יכול להפוך כל ארוחה מטובה למושלמת. אלא שהדרך אליו לא קלה – ודורשת ידע מקדים ולפעמים גם קצת יצירתיות. מה צריך לבקש מהקצב? איזה דברים חייבים לבדוק? ומה הנתחים המומלצים? המומחים של "טיב טעם" עם מדריך מיוחד

לכולנו יש את האוכל שאנחנו אוהבים ורגילים אליו, עוד מילדות. אנחנו אנשים של הרגלים, וכך גם עם נתחי בשר. רובנו אוהבים לקנות את אותם הנתחים פעם אחר פעם.

אנחנו לא רוצים הרפתקאות, הולכים על הטוב והמוכר ונשארים באזור הנוחות. אבל לפעמים בשביל איכות אמתית צריך לפתוח קצת את הראש. כי אם אתם רוצים להבטיח שנתח בשר משובח באמת ינחת על הצלחת שלכם הערב, כזה שהולם באופן מושלם את טעמכם ואת סוג האוכל שאתם מעוניינים להכין, אתם צריכים להתחיל הרחיב את הידע שלכם.

הכנו לכם מדריך מיוחד עם כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לקנות את הנתחים הטובים ביותר בחנות הבשר.

תפתחו את הראש

אתם לא חייבים לקנות בדיוק את הנתח שרשום במתכון. קצבים הם עולם ומלואו של ידע, ותמיד ידעו לעזור לכם למצוא נתחים נוספים שהולמים את המתכון. אם המתכון מבקש שוק טלה, אבל דווקא היום נתח צוואר הטלה במחיר מבצע, התייעצו עם הקצב, ותוכלו למצוא את הדרך להכין מתכון מנצח עם נתח איכותי לא פחות ובמחיר נמוך יותר.

טיב טעם
צלם: רונן מנגן. סטייליסטית: אינה גוטמן

תבקשו מהקצב להשתמש בסכין שלו

לעתים קרובות נתחי בשר שלמים יעלו פחות מאשר אלו שנחתכו או פורקו מראש. הרבה מאתנו נלחצים רק מהמחשבה על לפרק בשר לבד או לקשור אותו בחוט שמשון, ולכן אנחנו קונים את הנתח היקר יותר רק מהבושה שבלבקש מהקצב לעזור לנו. ובכן, חדשות מרעישות - עבודתו של הקצב כוללת שימוש בסכין וחוט שמשון, והוא ישמח לעזור. קחו מהמדף נתח שלם במחיר ידידותי ובקשו מהקצב לפרוס אותו לפי ראות עיניכם, ברשת ״טיב טעם״ הקצבים המקצועיים יעמדו לרשותכם בכל עצה ובקשה. 

תפסיקו לפחד משומן

אנחנו חיים בעידן שבו הפחד משומן הולך ופוחת. יותר ויותר מחקרים מוכיחים ששומן בכלל, והרווי בפרט, מתעכל לאט יותר, ושאכילתו במידה יכולה לספק לנו תחושת שובע ואף למנוע אכילה מיותרת במשך היום, ובשורה התחתונה - נתח שומני (במידה) הוא נתח טעים יותר, ולעתים קרובות אף זול יותר מגרסתו הרזה.

טרי יותר, טוב יותר

בשר הוא מקור מצוין לחלבונים, ויטמינים, אומגה 3 וסידן. אבל כל אלו הולכים לאיבוד אם הבשר איננו טרי. בשר טרי הוא לא רק בריא יותר, הוא גם בטוח יותר ובעיקר - טעים בהרבה. ב״טיב טעם״ נעשו לאחרונה שיפורים משמעותיים שקיצרו את הדרך ממגדלי הבשר ועד לקצביות שבחנויות. המהלך הזה הביא לכך שהבשר בחנויות ״טיב טעם״ טרי הרבה יותר, ובנוסף, המחירים משתלמים יותר.

טיב טעם
צלם: רונן מנגן. סטייליסטית: אינה גוטמן

המנה העיקרית: רשימת נתחי הבשר האיכותיים

סינטה ואנטרקוט הם בהחלט נתחים נהדרים שיש להם המון מה להציע, אבל הנה עוד כמה נתחים שאם תתחילו להתנסות בהם, מהר תגלו עד כמה טווח הטעמים של בשר איכותי ומובחר היא גדולה ומגוונת:

  1. שוק טלה: מדובר בנתח מעולה שאם יודעים איך להכין אותו, ניתן להוציא ממנו מרקמים וטעמים מופלאים. לשוק הטלה יש גידים שעוברים מלמעלה עד למטה, שהופכים את מרקמו של הבשר לצפוף יותר, מה שמעניק לבשר עצמו טעמים וארומות פראיות, אגוזיות ובשרניות במיוחד.
  2. פיקניה: שמו הברזילאי של הנתח המעולה הזה הוא פיקניה, אנחנו מכירים אותו כשפיץ צ'אך, אבל איך שלא תקראו לו, מדובר בנתח שנחשב בקרב מומחים וחובבי בשר לאחד הנתחים האיכותיים והרכים ביותר בעגל. הוא מיועד לצלייה קצרה בגריל, והוא הנתח המושלם ל״על האש״, כשהוא מתאפיין בטעמים בשריים מורכבים ועמוקים. שימו לב להשאיר את שכבת השומן כשאתם צולים אותו. השומן תורם לא רק לשמירה על עסיסיות הבשר, אלא גם נותן לו מרקמים נימוחים וטעמים טובים יותר. בעוד בברזיל מדובר בנתח מבוקש מאוד, כאן בישראל הביקוש יחסית נמוך, ולכן המחיר נמוך יחסית.
  3. סטייק צוואר לבן: הסטייק הלבן עושה בשנים האחרונות קאמבק מטורף. שנים רבות הוא נחשב למאכל השייך למסעדות הפועלים של שנות ה-70 וה-80, אבל היום, יותר ויותר מסעדות יוקרה ופודיז עושים לו כבוד - ובצדק. הצוואר הלבן והמלכותי המעוטר בשכבת שומן, הוא פשוט תענוג לחיך והוא גם קל ופשוט להכנה. עם רוטב מעט מתוק, הוא מקבל עסיסיות מלאת טעמים, שבאה טוב בפיתה, או פשוט ככה, על הצלחת.
  4. חלקי פנים: לפעמים קל לשכוח אותם כי במשך שנים הם נחשבו לפחות איכותיים והרבה קצביות וסופרמרקטים פשוט לא מחזיקים אותם, אבל בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מבינים שהטעם האמיתי של הבשר נמצא בחלקים הפנימיים שלו - זנב, אשכים, מוח, שקדים, לשון ועוד - לכל אלו טקסטורות שונות, טעמים אחרים לחלוטין וניתן להכין מהם מגוון מאכלים שפשוט לא ניתן להכין מנתחים אחרים: מאכלים מסורתיים וחדשניים, בפיתה או בצלחת, על הגריל או בבישול ארוך - האפשרויות הן אינסופיות והטמים מופלאים. 
  5. בשר ברווז: רבים אפילו לא חושבים על הבשר המצויין הזה כאופציה, גם מהסיבה שמבחינה קולינרית הוא נחשב למסובך להכנה ולא קשור לגסטרונומיה המקומית וגם הוא נתפס כנדיר, יקר ולא זמין. האמת היא, ששום דבר מזה אינו נכון. בשר הברווז הוא סלחן, בעיקר בשל שכבת השומן המכסה אותו ותורמת לטעמים ולמרקמים, שמתאימים מאוד לאקלים המקומי בסתיו ובחורף הישראלי: ניתן למשל לצלות אותו עם תבלינים ודבש מקומיים או להכין סלט מרענן עם ירקות בתנור.

מאף ועד זנב

את הנתחים המובחרים הללו לא ניתן למצוא בכל מקום. רשת ״טיב טעם״ המתמחה בקולינריה ובבשר, שמה לה למטרה להעניק ללקוחותיה את החופש לבחור ואת האפשרות לרכוש, להכין ולטעום ממיטב הנתחים המובחרים, מאף עד זנב, איך שרוצים ומתי שרוצים (גם בשבתות וחגים). "טיב טעם" מחזיקה בתקן ISO, תקן איכות בינלאומי לאבטחת איכות בצורה הגבוהה והמוקפדת ביותר.

בקרוב תושק בטיב טעם סדרה של כ- 30 מוצרי בשר באריזה חדשנית וייחודית, של נתחי סופר-פרימיום טריים ומיושנים. המותג, שנקרא "נתח הארץ", יציע נתחים מובחרים כגון אנטריקוט, סינטה, טיבון סטייק, נשנושי אסאדו, אוסבוקו, ועוד, כולם ארוזים בשיטה חדשנית ומרהיבה, השומרת על הנתח הטרי בצורה מיטבית ומאפשרת ללקוח ליהנות מבשר באיכות שעד עתה הייתה שמורה למסעדות הבשר הטובות בארץ. ניתן לרכוש את הנתחים האלו ועוד רבים אחרים, לצד מוצרים נוספים הנלווים להכנת הבשר כמו רטבים, תבלינים מיוחדים וגאדג׳טים לגריל, באחד מ-40 הסניפים של הרשת הפרוסים ברחבי הארץ, או בהזמנה מהירה בקליק, באתר tivtaam.co.il.