שף פרטי עד הבית: יהיה טעים, בעזרת השף

לאכול במסעדת שף זו תמיד חוויה, אך לפעמים החוויה האמיתית היא להתפנק במאכלי גורמה בלי לזוז מהספה. בכתבה הבאה תכירו את השפים הפרטיים שיבואו עד אליכם וישאירו אתכם עם טעם של עוד

שרית שיר, תוכן מקודם
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שף פרטי עד הבית: יהיה טעים, בעזרת השף
שרית שיר, תוכן מקודם
תוכן מקודם

לא הרבה אנשים יסרבו לצאת לארוחת שף במסעדה משובחת, אבל לפעמים, דווקא כשארוחת השף מוגשת בבית, האינטימיות והמקוריות הופכות את החוויה לסוחפת ושונה. בעידן שבו ניתן להזמין הביתה כמעט כל דבר, ממוצרים ועד שירותים, גם הסצנה הקולינרית התאימה את עצמה לטרנד והולידה תרבות משגשגת של שפים שמביאים את החגיגה הקולינרית הביתה. מעבר לכיף, זה גם מאוד נוח, בעיקר במקרים שבהם כל מה שבא לכם אחרי הארוחה זה להתעלף מעונג על הספה. אז מי השפים שבאים עד הבית?

שי קפויה

שי קפויה הוא שף פרטי שמביא אל המטבח שלכם לא רק את חומרי הגלם המשובחים ביותר להכנת ארוחת שף, אלא גם קדרה עמוסה בידע, בניסיון עשיר, באהבה לאנשים ובתשוקה לבשל ולהאכיל.

שי מגיע לבשל ארוחות שף בבתים פרטיים, בשטח, בצימרים או במקומות אחרים על פי בקשות מיוחדות ורעיונות אישיים של לקוחותיו. כשהוא מגיע עם חומרי הגלם שלו, הלקוחות מיד יכולים לראות על פניו שהנה, תיכף יתחיל הקסם.

הבשורה הקולינרית של שי מתמקדת בעיקר במנות בשריות מסוגים שונים ובאופני הכנה מגוונים. בקיץ למשל הוא יעדיף להכין מנות קלות על הגריל, אבל מי שמעדיף את הבשר שלו בסגנון אחר, יוכל תמיד לקבל משי שלל הצעות ורעיונות המתאימים לטעמים שונים.

במחלקת המתאבנים שי מציע מנות ראשונות מיוחדות ומוקפדות שממלאות את תפקידן בצורה נאמנה ומגרות את החך להמשך המסקרן.

תכינו את החך שלכם למשהו טוב באמתצילום: באדיבות הלקוח

אם זה ליום הולדת, ארוחה זוגית רומנטית, מסיבת ברביקיו, מסיבת רווקות, אירועים משפחתיים או כל אירוע המצדיק השקעה בהיבט הקולינרי, שף פרטי עד הבית מספק חוויה רב חושית שהופכת את הארוחה למנה העיקרית באירוע.

השי של שי

יש להניח שאתם כבר סקרנים ורעבים לשמוע על המנות, אבל חכו עוד רגע קט, כי כאפריטיף נספר לכם קצת על שי עצמו.

אחרי שהתנסה כשף במסעדות ובחש בצלחות של שפים אחרים, שי החליט שהתנאים הבשילו לפתוח מסעדה משלו. ההתנסות הזו לא עלתה יפה, אך הוא לא ויתר והבין שעליו לפנות לכיוון קצת שונה. כך הגיע שי לתחום האירועים הפרטיים. 

עד מהרה הוא מצא את עצמו מגיע למטבחיהם של אנשים, כשהוא מאותגר בכל אירוע שכזה מסביבת העבודה החדשה והשונה. האינטראקציה האישית הזו עם הלקוחות הניבה עבורו סיפוק ותחושת חדווה, הרבה מעבר למה שחווה במטבחי המסעדות שבהן עבד. כשף יצירתי, החידוש היומיומי הטמון בתפריט שונה, במיקום אחר, בלקוחות מתחלפים שצריך להבין מה הם אוהבים ולמה הם מצפים – כל אלה הם בבחינת אתגר שמתבל את החיים ומעניק תחושת סיפוק שאין שנייה לה.

ואיך אתם אוהבים את הבשר שלכם?צילום: באדיבות הלקוח

זו הנקודה שבה שי הגיע למקום הטוב ביותר עבורו, ומבחינתו להאכיל ולשמח אנשים, וגם להתפרנס מזה, זו המתנה הגדולה ביותר.

בעזרת השף

לשי חשוב להעניק ללקוחות שאליהם הוא מגיע חוויה כוללת של ארוחת שף איכותית. כמי שמבשל מכל הלב, כל מנה עבורו היא מפגש מחודש בינו כשף לבין האדם שאוכל ממנה. בעבור מי שבשבילו כל כניסה למטבח היא בבחינת עינוי או כורח, השמחה הטמונה בהעברת השרביט למישהו אחר היא תמיד חוויה משביעת רצון.

תפריט הגורמה של שי מתבסס, כאמור, בעיקר על מנות בשריות – מקוריות, מיוחדות, טריות וטעימות. בתפריט שלו ניתן למצוא מנות מיוחדות המיועדות לברביקיו/ על האש, אסדו ובשרי איכות. ניתן להזמין ארוחה למספר אנשים או ארוחה זוגית.

חובבי המתוק יכולים ליהנות בתום הארוחה משולחן קינוחים עשיר ששי מכין מראש ומביא לאירוע, כי הרי גם בבית, כמו במסעדה, מוטב תמיד להישאר עם טעם מתוק של עוד.

שי קפויה שף פרטי

טלפון: 050-5325383

מעבר לאתר>>>

מעבר לעמוד הפייסבוק>>>

----------------------------------------

ארז שטרן

ארז שטרן הוא שף פרטי המארח לארוחות גורמה בבית הלקוח או בלוקיישנים ייעודיים איתם הוא עובד. ארז הוא בוגר בית הספר על שם פול בוקוז בליון, צרפת. במסגרת לימודיו עבד במספר מסעדות מכוכבות בצרפת ורכש ניסיון רב, הן במטבח אנין זה והן בתרבות הצרפתית בכללותה.

לקוחותיו של ארז נהנים ממגוון תפריטים בזכות טביעות אצבעותיו הקולינריות, המסוגננות בבישול הים תיכוני, עם נגיעות אירופאיות ובינלאומיות. לצד חיבתו לניחוחות הצרפתיים, ארז מקפיד על וורסטיליות ופתיחות לבקשות מיוחדות.

מנה לפי מידה

לפני שהוא מגבש את התפריט עם הלקוח, ארז מבקש להעמיק בהיכרות עם הסועדים המיועדים – על כל הצרכים, הרצונות והאהבות שלהם. כך הוא מגבש תמונה כוללת של האנשים עבורם הוא מתעתד לבשל. בטרם יתחיל במלאכת הכנת הארוחה, ארז שולח את התפריט במייל.

לעתים הלקוח מבקש לדייק או לשנות דבר-מה וכך, בתהליך עדין, ארז מזקק את תפריט הארוחה לכדי התאמה מושלמת. אחרי שקיבל אישור, הוא נכנס למטבח ומתחיל לבחוש בקדרות שלו. כך יוצאות המנות ממטבחו כשהן מותאמות בדיוק רב לטעמו האישי של מזמין הארוחה.

מתבל את החוויה

פילה בקר שנעים לעין לא פחות מלחךצילום: שלמי ברנטל

לצד החוויה הקולינרית בזמן אמת, תוך כדי הארוחה ארז מתבל אותה גם בפרטים מעניינים על המנות המוגשות, כשלעתים השיחה הגסטרונומית מתפתחת להקשרים תרבותיים רחבים יותר בנושאים המעניינים את קהל הסועדים ורלוונטיים לשיחה המתפתחת סביב השולחן.

עם זאת, כשף מנוסה הוא מודע לעובדה שבמידה וטעם אחד משתלט על המנה הוא יכול להקדיח אותה, ולכן הוא לעולם לא יאפשר לנוכחותו להשתלט על חווית האירוח של לקוחותיו. כאשר הדינמיקה הפנים קבוצתית בין המוזמנים קולחת וזורמת מעצמה, הוא נסוג צעד אחורה ומאפשר לסועדים ליהנות מהחברותה הפנימית עד תום.

לבשל עם האוזניים

כשארז מתחיל תהליך חדש של בניית תפריט לאירוע, ארז מעניק חשיבות עצומה להפניית קשב ללקוח. בעיניו, כל ארוחה מעולה מתחילה בגישה נכונה, אהבה לאנשים ובהקשבה פעילה לרצונות, צרכים וציפיות. לא לשווא נשאל ארז במהלך שיחותיו ועבודתו אם הוא גם פסיכולוג.

תיקצוב ואלטרנטיבות

כחלק מתהליך התאמת התפריט, ארז בודק מהן יכולותיו הכלכליות של הלקוח. זו הסיבה שארז תמיד ממליץ לפונים אליו לקבוע מראש את התקציב שיוקצה לאירוע או לארוחה, במסגרתו ניתן יהיה להגיע להתאמה המושלמת ולעמק השווה בין הלקוח לארז.

לקוחות שידם אינה משגת לשכור את שירותיו של ארז שיגיע לבשל בביתם, אך עדיין מעוניינים ליהנות מהחוויה הקולינרית של שף פרטי בתקציב נגיש יותר, יכולים להזמין את מגשי האירוח שלו. כך, השף אמנם לא מגיע בעצמו לבית הלקוח, אך ניתן ליהנות ממגוון המגשים מתוך היצע רחב של מנות בחנות המשלוחים שבאתרו. מגשים אלה מוזמנים בדרך כלל לאירועים פרטיים של שבת חתן, בריתות ביתיות, כיבוד לבר המצווה (לאחר העליה לתורה) או אירוח עיסקי במשרד לצורך הרמת כוסית ועוד.

"בתקופת סגר הקורונה", מספר ארז, "המגשים הללו הפכו למבוקשים מאוד כי אם כבר אתם סגורים בבית ולא יכולים ליהנות ממסעדה טובה, אז למה לא ליהנות מארוחת שף ביתית ומגיוון בתפריט היומי". לחילופין, גם הורים ובני משפחה בגיל השלישי ישמחו לקבל וליהנות מהמגשים המפנקים הללו.

ארז שטרן – שף פרטי עד הבית

טלפון: 050-5852785

מעבר לאתר>>>

מעבר לפייסבוק>>>

מעבר לאינסטגרם>>>

-----------------------------

עופר נוימן

עופר נוימן הוא שף פרטי מקצועי, יועץ קולינרי וחבר באיגוד השפים. במהלך הקריירה שלו עבד במסעדות מוערכות כגון רושפלד ופרנצ'סקה ועבר השתלמות מקצועית בנורמנדי. בנוסף, מעביר עופר סדנאות בישול חווייתיות ולימודיות למעוניינים לרכוש ידע מקצועי בתחום הבישול.

השף עופר מגיע לבית, לגינה, למקום האירוע או לאן שמזמינים אותו, שם הוא מבשל ארוחות גורמה. כשעופר מגיע ללוקיישן הנבחר, עמוס בכל טוב - עם כל הציוד הנדרש וחומרי הגלם הטריים והמשובחים - אפשר לראות כבר בחיוכו הרחב שמשהו ממש טוב עומד לצאת בקרוב מהמטבח. עופר מביא את הבישול העילי לבית ומנגיש אותו דרך ארוחות פרטיות, אירועים וסדנאות בישול.

שף פרטי בבית - מכל הטעמים

הזמנת שף פרטי הביתה היא חוויה מיוחדת שכדאי לנסות מכל מיני טעמים. קודם כל, לא תמיד אנחנו רוצים או יכולים לצאת למסעדה, אבל אוכל טעים תמיד בא טוב.

שף פרטי ומנוסה שמגיע הביתה מפיח במטבח רוח רעננה של מקצוענות, מצרכים משובחים וטריים וכמובן – יחס אישי. עופר רואה בהכנת הארוחה חוויה משותפת של יצירה וכבוד הדדי בין השף והסועדים.

ואם כל הטעמים הללו לא מספיק משכנעים, הרי שמבחינת עופר, שף פרטי במטבח הוא כמו שיעור פרטי בבישול. כשהוא מכין את המנות שלו הוא שואף ליצור חוויה מתקנת של יצירה קולינרית, גם עבור מי שמרגיש שהמטבח הוא לא בדיוק החדר המועדף עליו בבית.

עניין של טעם אישי

"מנה טובה זה עניין של טעם", מאמין עופר. לכן לפני קבלת הזמנה לבישול הוא תמיד ישוחח עם הלקוחות, ינסה להבין מהן העדפותיהם הקולינריות ומה הם מצפים לראות בצלחת שלהם. רק כך, הוא סבור, התפריט הנבחר לארוחה הוא המושלם והמותאם ביותר.

אירועים - קטנים וגדולים

בנוסף לבישול ארוחות אינטימיות, שף עופר מתמחה בהפקת אירועים קולינריים. עופר מגיע כשעה לפני האירוע ופוצח בהכנות. לקראת הגעתם של האורחים, עופר פותח בופה עשיר הממתין לאורחים עם שלל מנות שף מזמינות.  

עופר נוימן עורך לא רק שולחנות עם מנות משובחות, אלא גם מופעי שף ייחודיים. אישיותו הכובשת, האנרגיה המתפרצת, חוש ההומור הכובש וניסיונו העשיר מהווים את התבלינים האקזוטיים מהם הוא רוקח מופע מעניין ופיקנטי, כזה שמשאיר את הקהל עם טעם של עוד.

מטעמים נדירים שישארו לכם טעם של עודצילום: צילום עצמי

ארוחת השף של עופר מתאימה לאירועים שונים בסגנונות אירוח מגוונים. ואם רק תחפצו בכך, עופר גם ייקח על עצמו את הטיפול הכולל באירוע ויספק לכם שירותי קייטרינג.

עופר נוימן – שף פרטי עד הבית
טלפון – 052-8585823
מעבר לאתר>>>
מעבר לעמוד הפייסבוק>>>

----------------------------------------

הכינו עצמכם לבופה של השף עופרצילום: צילום עצמי

ארתור בנימינוב

את החיבה למטבח ולכל הקסמים שאפשר לחולל בו גילה השף ארתור בנימינוב עוד כילד. בימים ההם, עוד לפני שידע שיבוא יום והוא יבשל במסעדה משלו ויגיע למטבחים פרטיים של  לקוחות שיודעים להעריך אוכל טוב, אהב לבלות במטבח הביתי עם אמו ולעזור לה עם הבישולים לשבת. עם ההעמקה בנושא והבחישה בסירים, התגבשה החלטתו להפוך את תשוקתו לאוכל טוב, למקצוע וכך נוצרה אמנות הבישול של ארתור.

במהלך שירותו בקבע, הוא רכש השכלה קולינרית וכך יצא לדרך מתוך השקפת עולם הרואה בבישול ובאוכל אמנות.

על השולחן

בזכות שנים ארוכות של עבודה עם שפים שונים ומטבחים מגוונים, העשיר ארתור את ניסיונו והעמיק את הידע הקולינרי שלו. התבשיל המשובח הזה, שנרקח ממרכיבים כמו יצירתיות מתפרצת, כישרון, ידע רב וניסיון, הוא שסלל בסופו של דבר את הדרך בפני ארתור אל עולם הקייטרינג והבישול במטבחים של לקוחות פרטיים.

מזה עשור מגיע ארתור למטבחים פרטיים ברחבי הארץ, ולמעשה מביא אליהם את המסעדה. במיוחד בימים בהם היציאה למסעדות מוגבלת עד בלתי אפשרית, האפשרות ליהנות מארוחת שף באווירה הביתית הופכת לאטרקטיבית במיוחד.

האוכל של ארתור מתובל בהשפעות בוכריות עכשוויות אותן הוא מביא מהבית ולהן הוא מוסיף פרשנות מקורית למטבח הים תיכוני. מבחינתו, האפשרות לבשל לאנשים בבית שלהם, תוך הענקת כל תשומת הלב שבאה עם הבישול, זו זכות שמחברת אותו למקורות, לשורשים ולמטבח של אמא, שם התחיל הכל.

מתוך שאיפה להעניק ללקוחותיו חווית אירוח מלאה, ארתור דואג לכל הנדרש לארוחה החל מחומרי הגלם, הציוד, הכלים היוקרתיים ועד עריכת השולחן לפני הארוחה והשארתו נקי לחלוטין עם סיומה.

בין לבין, ארתור וצוותו מבשלים אירוע מושלם המושתת על ארוחת גורמה מיוחדת במינה. בישול הארוחה נעשה במקום, באופן שכל ההכנות ושלבי הבישול הופכים לחלק בלתי נפרד מהחוויה הכוללת. כשמארחיו מבקשים זאת, ארתור שמח לחלוק מידע והסברים על המנות שהוא מכין, ואת זה הוא עושה תוך כדי חיתוך, הקפצה, ערבוב, טיגון ושלל פעולות אחרות הדורשות את מיומנויותיו הגסטרונומיות.

השקפת עולם הרואה בבישול ובאוכל אמנותצילום: באדיבות ארטורוס – ארתור בנימינוב

הקבוע המשתנה

כשף יצירתי ומגוון, ארתור מאמין שאין טעם להתעקש על תפריט נוקשה. הגישה שלו בבישול מושתתת על תפריט קבוע עם אופציות לשינויים והתאמות כך שהמנות יקלעו לטעמם של הלקוחות המסוימים עבורם מיועדת הארוחה.

מעבר לשינויים במנות עצמן, ארתור תמיד מוכן ללמוד ולהתנסות במנות חדשות ובאתגרים קולינריים מגרי דמיון וחך.

ארטורוס - לאכול אצל ארתור

אם סיפורו של ארתור מעורר בכם תיאבון אבל המטבח שלכם לא ערוך לביקור של השף, אל דאגה, תוכלו אתם להגיע אל מטבחו של ארתור ביבנה.

אחרי שנים רבות של עבודה במטבחים של אחרים, הן במסעדות והן כשף פרטי שמגיע הביתה, החליט ארתור שבנוסף לביקוריו במטבחים של אחרים הוא רוצה גם מקום משלו.

ארטורוס הוא מקום המגיש אוכל מזרחי אמיתי, בסגנון המוכר והמקורי של מטבח זה, עם כל החום והנדיבות המאפיינים אותו. במסעדה ניתן לערוך גם אירועים פרטיים, כשהמקום נסגר רק לאורחי האירוע. התפריט של ארטורוס משלב את המטבח הבוכרי, העממי, עם מנות בשריות מפנקות.

בימי שישי הופכת המסעדה לבית אוכל מוכן איכותי. כך קורה שמטעמיו של ארתור מגיעים מדי סוף שבוע למשפחות רבות שמגיעות במיוחד למקום כדי למלא את המקרר במנות השף המפנקות.

שף פרטי ארתור בנימינוב
טלפון: 058-6555202
מעבר לאתר >> 

-------------------------------------

דור נופר

אם תשאלו את  דור נופר מהו האושר, הוא יענה לכם שהכל טמון ביכולת לשמח אנשים ולהעניק להם חוויות קולינריות מרתקות, מקוריות ומענגות חך. כדי למצות את תחושת האושר המציפה אותו במטבח, הוא מקפיד להעניק תשומת לב לכל פרט ולו הקטן ביותר, כי מבחינתו כל גרגר מלח נספר וכל עגבנייה עוברת תהליך מיון קפדני, כי רק כך מייצרים חוויה של אושר בלב ועושר טעמים בצלחת.

כמו לזכות בטוטו

שף דור נופר עבד בשנים האחרונות תחת שפים ידועים כמו ירון שלו ותומר אגיא במסעדות גורמה מובילות כסנטה קטרינה וטוטו, בהן התמחה בבישול איטלקי עם השפעות ערביות-ים-תיכוניות. דור ראה את עבודתו במטבחים אלה כזכות, והיא היוותה עבורו מקור לשמחה, העשירה את הידע הקולינרי שלו והציתה את התשוקה שבערה בו לבשל ללקוחות משלו.

ים-תיכוני מעבר לים וחזרה

בתחילת השנה החולפת, עם חלומות על בישול בניחוחות זרים וצילחות מנות מקוריות וטריות עבור הולנדים ותיירים מכל העולם, נסע דור לאמסטרדם, לפתוח מסעדה עבור השף תומר אגיא. רצה הגורל ובדיוק פרצה מגפת הקורונה וכל התכניות השתנו. דור חזר לארץ והגיע להחלטה שאם לא מסעדה בעיר התעלות, אז הוא ישיג את התעלות התשוקה בהסעדה. כך החל דור להעניק משירותיו כשף פרטי המגיע לשמח אנשים בביתם הפרטי.

הבישול על פי דור

הכל מתחיל בבחירה - כל מנה משובחת, ולא חשוב באיזה סגנון ועבור מי היא מבושלת, תמיד תתחיל בבחירה נכונה. דור מקפיד על בחירת חומרי הגלם הטריים ביותר ובפירות והירקות העונתיים ההופכים את חווית הבישול למקסימלית.

טעמה של הטכניקה – אחרי בחירת חומרי הגלם הנכונים, יש להוציא את המיטב ממה שהעניק לנו הטבע. כדי לעשות זאת, כך מאמין דור, נדרש השף ללמידה מתמדת, גיוון ויציאה מהקופסה. תפיסה מקצועית זו מובילה אותו לשימוש בטכניקות שונות לבישול כמו וואקום, הכנת פסטות טריות, לחם מחמצת משמרים טבעיים ועוד.

הסוד הוא באיזון – טכניקות מיוחדות ושיטות יצירתיות הן חשובות, אך לא פחות מכך, גורס דור, יש לדעת כיצד למצוא את האיזון המושלם בין פשטות למורכבות. בין השקעה וקלילות, בין מקוריות וחזרה לטעמים מוכרים ואהובים.  

טעם זה עניין של טעם – שף טוב צריך גם מנה של צניעות והכרה בעובדה שלכל אחד יש את הטעם שלו. דור נופר מאמין בבישול אישי ומותאם לסועד ולכן תמיד יברר עם לקוחותיו מהם הטעמים שינעמו להם ביותר ויהפכו את הארוחה לשמחה קולינרית אמיתית, כמו שמגיע להם.

כל מנה משובחת, ולא חשוב באיזה סגנון ועבור מי היא מבושלתצילום: רועי גיא

אם לשפוט לפי מידת ההצלחה לה זוכה דור אצל לקוחותיו המתרבים, נראה כי ארבעת המרכיבים העיקריים

שלו הם המתכון המנצח לחוויה הקולינרית האולטימטיבית.

שף פרטי דור נופר
טלפון – 054-4626075
מעבר לאתר
מעבר לאינסטגרם