קצביות במרכז: הבית שלכם לבשר עסיסי, איכותי וטעים

הסוד למנגל טוב, לקציצות אווריריות, או לארוחת סטייקים ביתית ומעולה הוא אחד- בשר איכותי ומשובח. מוגש כשירות לציבור הרעב: הקצביות שלא תבינו איך לא הכרתם עד היום

גיא כספי, תוכן מקודם
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בשר
גיא כספי, תוכן מקודם
תוכן מקודם

ויטמין בי 12 הוא מצרך חשוב בימים מעט מנוונים אלה. בחיפוש אחר דברים שיחזקו את מערכות גופינו, כשאנחנו ממילא גוללים בסלולרי במשך שעות, לבושים טרנינג צחיח, בחיפוש אחר המתכון הויראלי הבא, או הנוכחי, מי סופר- כדאי לדעת שבשר אדום טרי ואיכותי יכול להוות מקור לברזל, חלבון ועוד.

קצביה טובה לא מחליפים. או שאולי דווקא כן? נשמח להרחיב את האופקים הקולינריים שלכם בכל הנוגע לקצביות מצוינות במרכז. סמנו בוויז: מעדני גורמה, קצביית נתח בשרקצביית אופריאל ו-קצביית דרום אמריקה:

מעדני גורמה

זה לא סוד גדול שישראל היא מעצמת מנגל. כן נו, אנחנו מודים, נפנופים זה לגמרי הקטע שלנו. אנחנו פשוט אוהבים בשר, מודים באשמה. כיום, ישראלים רבים בו מחפשים שיטות חדשות לצלייה, טיגון בישול ויישון של בשר. 

סטייק סינטה פרוס עבהצילום: מעדני גורמה

בתור תושבי המרכז וחובבי בשר מושבעים, החלטנו לצאת גם אנחנו ולחפש קצבייה שתהיה לנו לבית קבע, אליו נוכל להגיע בכל פעם שנרצה להתפנק על איזה נתח איכותי וטעים, אדמדם ועסיסי. שאלנו את עצמנו ״איפה נוכל למצוא בשר איכותי, טרי וכשר?", ואכן, אחרי חיפוש , מצאנו: קצביות ״מעדני גורמה״

מעדני גורמה: 48 שנות ניסיון בתחום הבשר

נכנסנו לאחד הסניפים של מעדני גורמה, רשת קצביות פרמיום שמייבאת את הבשר בעצמה מארגנטינה ואירופה מזני בקר מובחרים. הקצבייה הראשונה שהוקמה ב-1972 כקצבייה מקומית קטנה וכשרה ברמת גן, הפכה במהלך השנים לרשת קצביות בפריסה ארצית.

את סוד ההצלחה של הקצבייה לא שמענו מאף אחד, כל מה שהיינו צריכים לעשות הוא לטעום את הנתחים המושלמים שהיא מציעה. 

הנתחים המובחרים ביותר, אצלכם בצלחת

לכל מדינה התוצרת המקומית שלה, ואם תבקרו בארגנטינה תוכלו לראות עדרי בקר ענקיים המלחחים עשב בשטחי מרעה אינסופיים  - מדובר בזנים ייחודיים שנבחרו כזנים האיכותיים והטובים ביותר שאפשר למצוא – כגון: אנגוס ופידלוט. למקרה שאתם לא מכירים את אותם הזנים, נספר שלא סתם הם זכו בתואר זני הבקר הטובים בעולם, זאת בזכות הבשר העסיסי שלהם המכיל רמת שיוש מדויקת (חלוקת השומן בבשר), ארומה ייחודית וטעם שלא תוכלו לשכוח. 

את סוד ההצלחה של הקצבייה לא שמענו מאף אחד, כל מה שהיינו צריכים לעשות הוא לטעום את הנתחים המושלמים שהיא מציעה. צילום: מעדני גורמה

מעדני גורמה מייבאת ביבוא מיוחד ובלעדי לקצביות שלה מארגנטינה בשר טרי של אותם זנים מעולים. כשנכנסנו לקצביה ראינו חנות אסתטית ונקיה עם מעדניה גדולה המציעה מגוון רחב מאד של מוצרים מקוצבים, כשהם מקוצבים לנתחים שונים כמו סינטה, אנטריקוט, פילה וכל שאר הנתחים עליהם תוכלו לחשוב. במחלקת העופות לצד המוצרים המוכרים שניצל דק דק, פילה מנוקה מסחוסים – ישר למחבת, פרגית לתנור מצאנו מוצרים חדשים שלא היכרנו כמו קוקטייל עוף – הכרעיים החדשים. ואחרי שחיפשנו גם קבבים לזרוק על המנגל, שמחנו לגלות סדרת פרמיום מצוינת. בין המוצרים שתמצאו בסדרת הפרמיום ישנו המבורגר פרמיום אמיתי, קבבים מעולים, נקניקיות מרגז חריפות ועוד. 

אגב, אם אתם מתכננים ארוחה גדולה לחברים או למשפחה, תוכלו למצוא במקום גם נתחי כבש, דגים קפואים, רטבים וסלטים.

רק לזרוק על האש

הבשר שמצאנו ״במעדני גורמה״ היה בליגה משלו, אבל זו לא הסיבה היחידה שבחרנו בקצביה זו להיות הבית החדש שלנו. כשאנחנו עושים על האש עם חברים, אנחנו רוצים ליהנות מהאירוע ולא להתעסק עם האוכל כל הזמן ולהתיש את עצמנו בהכנות מפרכות. עצם העובדה שכל הבשר של הקצבייה מגיע כבר נקי, מפולט ומוכן לעשייה, מוריד לנו עוד אבן מהלב ומפנה לנו זמן ליהנות מחברת האורחים גם בלי שנצטרך לדאוג ליותר מדי הכנות מראש.

דואגים לכם

הדבר האחרון שגרם לנו לבחור ב״מעדני גורמה״ כקצביית הבית שלנו, היה מגוון המוצרים האיכותיים שבמקום, הטריות, הניקיון והכי חשוב– השירות שקיבלנו. צוות המקום המקצועי היה נחמד ואדיב, הכין לנו את כל הנתחים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים ואפילו עזר לנו עם מספר טיפים לצליה נכונה על המנגל (התוצאה, לסקרנים שבינכם, הייתה פלטת בשרים ברמה הגבוהה ביותר עם מגוון נתחים מפנקים שכל אחד יצא בול ברמת העשייה הנכונה). 

לסיכום, אם מיציתם את נתחי הבשר הישראליים ובא לכם לקבל טעימה מהמהפכה שמתחוללת ממש מתחת לרגליכם, אתם מוזמנים לקפוץ לאחד מסניפי הרשת של מעדני גורמה ולהבין בעצמכם מה הופך את הרשת לבחירה המושלמת עבור כל חובבי הבשר.

מעבר לאתר>>
כתובות:
הקצביה ברמת גן: רח' נגבה 34
הקצביה בבת ים: רחוב הרב מיימון 26

-----------------------------------------------

קצביית נתח בשר

אילן פריגצילום: צילום עצמי

הסיפור של קצביית ״נתח בשר״ מתחיל לפני 41 שנים, אז אילן פריג, ילד בן 9 בזמנו, הצטרף לאביו בקצביה שבבעלותו בשוק הכרמל והחל ללמוד את העסק ואת אומנות הקיצוב מלמטה למעלה. כל יום היה מגיע אילן לקצביה, לומד את העבודה, שואב מידע על כל הנעשה במקום ולאט לאט מכין את עצמו לפתיחת קצביה משלו. לאחר שהשתחרר מהצבא פתח את הקצביה הראשונה שלו בבת ים, ומספר שנים לאחר מכן, בשנת 2006, פתח את קצביית ״נתח בשר״ המפורסמת שברחוב אבן גבירול, פינת באזל. 

״העבודה שלי היא התשוקה שלי, זכיתי לשרת אנשים ולעשות את הדבר שאני הכי אוהב לעשות. אני דור רביעי לקצבים, סבא רבא שלי היה קצב, וכך גם סבא שלי ואבא שלי. את המסורת אני מעביר הלאה אל הבן שלי שגם הוא עכשיו בדרכו להיות קצב. כל אחד מאיתנו בשושלת הזו הביא איתו משהו ייחודי, עם השנים העברנו את הטכניקה, הידע והכישורים ובנינו לעצמנו שיטת עבודה ייחודית שמושכת את הלקוחות פעם אחר פעם״, משתף אילן.

בשר כחול לבן

זה נכון שיש הרבה בשרים איכותיים מכל מיני מקומות בעולם, אבל כשאנחנו רוצים לאכול בשר בקר טרי, אין דבר שמשתווה לנתחים הישראליים שגודלו וקוצבו כאן, בישראל. מתוך כוונה לשמור על איכות הבשר הגבוהה ביותר שאפשר, חתומה הקצביה על אמנת הבשר (כן כן, יש דבר כזה), המבטיחה כי הקצביה מוכרת אך ורק בשר ישראלי, אמיתי, ממגדלים ישראלים. כך שאם אתם אוהבים נתחים עסיסיים, טריים וכאלה שמשוישים בצורה מדויקת, זה המקום בשבילכם.

מפילה בקר להמבורגר עסיסי

״נתח בשר״ מציעה את כל סוגי הנתחים, כולם בכשרות וכולם מגיעים כשהם נקיים ומוכנים לעלות על הגריל ולהתחיל להעלות עשן. בין הבשרים שתמצאו במקום ישנם נתחי בקר פרימיום מובחרים כמו אנטריקוט, פורטרהאוס, ניו יורק סטריט ועוד.

לצידם ישנם גם נתחים במחיר טיפה יותר נמוך שמשתלבים מעולה בכל אירוע ״על האש״, ובתוכם דנבר קאט, איירון סטייק, אסאדו ואגיו, שייטל ועוד. ואם במקרה אתם פחות אנשים של סטייקים ויותר אנשים של בשר בקר טחון, תוכלו למצוא במקום את המבורגר הבית שהפך לשם דבר במקום, קבבים, נקניקיות ועוד. 

בנוסף לנתחי הבקר תמצאו במקום ישנו גם מגוון של חלקי עוף כמו עוף שלם, כרעיים, שוקיים, שניצלים ועוד, וכן נתחים מובחרים של הודו וכבש. כמו כן, תמצאו בקצבייה מגוון יינות שהולכים מעולה עם כל נתח שתבחרו, כך שאם אתם מתכננים ארוחה רומנטית של סטייק פילה אדמדם לצד יין אדום, תוכלו למצוא במקום את כל מה שאתם מחפשים.

מגיעים אליכם הביתה

הקצביה מחזיקה באתר משלוחים ובעמוד פייסבוק מהם ניתן לבצע הזמנות לכל אזור תל אביב והסביבה. המשלוחים מגיעים לרוב כבר בתוך שעתיים-שלוש, כך שאם אתם רעבים ומתכננים ארוחה גדולה לא תצטרכו להתאפק יותר מדי זמן. 

עבור אירועים של 15 עד 20 איש מציעה הקצביה שירותי מנגליסט מקצועי שיגיע אליכם הביתה או למקום בו אתם עורכים את האירוע, יביא מבחר נתחים מעולים שנבחרו בקפידה, ויעלה על המנגל עד שכולם ייצאו שבעים ומרוצים ויפתחו לפחות שני כפתורים בחגורה. 

אם אתם גרים באזור תל אביב והסביבה ומחפשים קצביה אמיתית עם נתחי בשר איכותיים ועסיסיים, בקרו ב״נתח בשר״. השירות המעולה, הנתחים המצוינים ואפילו שירות הזמנות האון ליין הופכים את הקצביה לבחירה מושלמת עבור כל חובבי הבשר באשר הם. בתיאבון.

נתח בשר
כתובת: אבן גבירול 139, פינת בזל, תל אביב
טלפון: 050-4556595
07-77282389
מעבר לאתר>>>
מעבר לעמוד הפייסבוק>>>

-------------------------

קצביית אופריאל

כיום, בעידן שבו נראות היא חזות הכול, קשה למצוא קצביות שמתמקדות קודם כל ולפני הכול בדבר החשוב ביותר: בשר איכותי. על כן, הקימו עודד פריאל ושותפיו קצבייה שונה בנוף הישראלי. קצבייה שחורטת על דגלה בשר איכותי, טרי, המטופל בצורה מיטבית, ומייצור מקומי בלבד. "המסר שלנו הוא פשוט", אומר שחף מרודי, שותף מנהל בקצביית 'אופריאל', "בלי שטויות, בלי בלבולי מוח, בלי סיפורים, פשוט בשר טוב שמטופל כמו שצריך".

קצביית "אופריאל" נמצאת בתל אביב ברחוב השומר, ממש ליד שוק הכרמל. סיפורה הוא סיפורם של קבוצת שותפים בעלי חזון משותף, בהובלת עודד פריאל. עודד עוסק שנים רבות בתחום, והוא בעל מומחיות והבנה עמוקה בבשר. הוא בוחר באופן אישי כל נתח שמגיע לחנות, ממספר מצומצם של מגדלים ברחבי הארץ, ובכך מבטיח ללקוחותיו איכות ללא פשרות.

בשר כחול לבן, הכי איכותי שיש

"יש לנו שני ערכי יסוד שעומדים מאחורי הקצבייה הזאת", מספר מרודי, "הראשון הוא לשווק ללקוח את המוצר האיכותי ביותר, אבל לא פחות חשוב - להיות עקביים ברמת המוצרים. אני בטוח שלכל אחד מהקוראים יצא לקנות פעמיים באותו מקום ולקבל שני מוצרים שונים לגמרי ברמתם. אנחנו עושים הכל כדי לשמור על רמה אחידה ולספק ללקוח מוצר באיכות הגבוהה ביותר בכל קניה. האג'נדה שלנו היא שלא נמכור ללקוח משהו שלא היינו קונים בעצמנו.

"הערך השני", הוא ממשיך, "הוא שכל הסחורה, ללא יוצא מן הכלל, היא מתוצרת מקומית. אנחנו רואים חשיבות עליונה בתמיכה בחקלאות בישראל. כל מה שנמכר אצלנו, החל מיין ושמן זית, דרך קרשי חיתוך ומוצרים נלווים, ובטח ובטח שהבשרים - הכול מתוצרת הארץ. אנחנו למעשה לוקחים את מה שטוב בארץ והופכים את זה למוצרים יפהפיים וטעימים במיוחד".

בשר איכותי ללא פשרותצילום: צילום באדיבות קצביית אופריאל

מגוון רחב של בשרים טריים

ב"אופריאל" תוכלו לבחור ממגוון רחב של בשרים טריים ואיכותיים, אשר טופלו באופן מיטבי, ומגיעים אליכם בצורתם האופטימלית. המקום מתמקד בעיקר בבקר וטלאים, ורבים מהנתחים עוברים יישון בתהליך איטי ובתנאים מושלמים. "אנחנו מאוד ספציפיים במה שאנחנו עושים, ועושים את זה ברמה הכי גבוהה שיכולה להיות. העובדה שאנחנו מקפידים כל כך בכל שלב בדרך, ניכרת באיכות הסופית של המוצרים", אומר מרודי.

מנהלי המקום מזמינים את כולם לבקר בקצבייה, לראות בעיניים את הנתחים וללמוד. העובדים במקום שמחים לחלוק מהידע שלהם גם אודות החלקים המוכרים לכולנו, וגם על אלה שפחות. "פעם אנשים ידעו רק מה זה סינטה אנטרקוט ופילה", אומר מרודי, "היום הקשת רחבה יותר, המודעות של אנשים גדולה יותר, וככה גם רמתם המקצועית. אנחנו אוהבים לחקור, ללמוד ולהתנסות בעצמנו, ולהעביר את כל הידע שאנחנו צוברים ללקוחות שלנו".

שירות מעולה ויחס אישי

ב"אופריאל" מאמינים בשירות מעולה ויחס אישי לכל לקוח. הם מעידים כי רוב הלקוחות שלהם הינם לקוחות חוזרים, המהווים מבחינתם שותפים לדרך וחלק בלתי נפרד מהעסק. כולם מתקבלים בחיוך, ביחס טוב, ויודעים שהנהלת המקום באמת מקשיבה לביקורותיהם - הן אלו המפרגנות, והן הצעות לשיפור.

"חשוב לנו גם להיות מעורבים בקהילה", מספר מרודי, "אנחנו תורמים קבוע לחיילים בודדים בימי שישי - חיילים בודדים שיוצאים שבת, מקבלים מאתנו מארז של בשר לסוף שבוע. בנוסף, חלקי הבשר שאנחנו לא יכולים להשתמש בהם, הולכים לארגונים המסייעים לכלבים חסרי בית, ולכלביות".

קצביית אופריאלצילום: תמונה באדיבות קצביית אופריאל

אז אם אתם מחפשים בשר ישראלי איכותי באמת, "אופריאל" מחכים לכם בקצבייה ובאתר האינטרנט החדש, בו תוכלו להזמין את כל המוצרים עד הבית, ללמוד מתכונים חדשים, ולתכנן את הקנייה הבאה שלכם בעזרת כלים ייעודיים מתקדמים.

אופריאל

השומר 1, תל אביב
טלפון: 0 03-516-430
מעבר לאתר>>
מעבר לפייסבוק>>
מעבר לאינסטגרם>>

------------------------------

קצביית דרום אמריקה

אין ספק שדרום אמריקה היא בירת הבשר של העולם. אי אפשר לחשוב על ארגנטינה בלי לדמיין נתח אנטרקוט שמנמן ועסיסי, מטופל וצלוי בצורה מושלמת, שרק מלהריח אותו ניתן לחוש את טעם הבשר העשיר ממלא את חלל הפה. אם אנחנו הישראלים נרצה לטעום בשר איכותי שכזה, ניאלץ לעלות על טיסה דרומה, או לפחות לבקר באיזו מסעדה דרום אמריקאית טובה. האמנם?

מה אם היינו אומרים לכם שישנה קצבייה באזור המרכז, המתמחה בייצור ושיווק של בשרים איכותיים בדיוק כמו בדרום אמריקה, ששורשיה נטועים עמוק במסורת בת מאות השנים של הכנת בשר, ואשר ביקור בה יספר לכם חוויית בשר בלתי נשכחת, מתכונים, וטיפים בכל קנייה? הכירו את קצביית "דרום אמריקה".

תענוג לעין ולחךצילום: תמונה באדיבות קצביית דרום אמריקה

מסורת ארוכת שנים של אהבת בשר

את "דרום אמריקה" הקים רפי קורנפלד ז"ל בשנת 1989. רפי עלה לארץ מארגנטינה וכבר מילדות ספג את אהבת הבשר ולמד את סודות המקצוע מאביו שלוימה, שהיה בעל חוות בקר. רפי עבד מספר שנים בחברה מוכרת המתעסקת בבשר, ומששם לב שאין מענה של בשר איכותי לכל הרשת בה עבד, הקים בחצר ביתו מכולה ממנה מכר בשר איכותי לכל הרשת.

"כשנפוצה השמועה על הבשר האיכותי שרפי משווק מחצר ביתו", נזכרת ציפי, רעייתו של רפי, "אנשים החלו להתדפק על דלתות ביתנו בניר צבי, ולבקש לרכוש מאתנו בשר. לאט לאט התחלנו למכור בעיקר ללקוחות פרטיים, כשלנגד עינינו עומד בראש ובראשונה בשר דרום אמריקאי איכותי במיוחד. כמו כן, רפי התחיל להעביר  סדנאות על מנת ללמד את הישראלים את רזי הגריל הארגנטינאי".

לאחר שרפי נפטר לפני כ-12 שנים, ציפי המשיכה את מפעל חייו ביחד עם עופר, חבר שהצטרף אליה. "לפני ארבע שנים" היא מספרת, "נאלצנו לעזוב את ניר צבי, ועברנו למיקומנו הנוכחי באזור התעשייה טרוגוזין. כפי שהיה בניר צבי, כך גם במקומנו החדש הקמנו חנות קטנה, בנינו חדר סדנאות נעים ונחמד, וההיי לייט הוא שהקמנו גם מפעל בוטיק קטן בו אנחנו מייצרים את המוצרים האיכותיים שלנו שנעשים בהקפדה ובאהבה".

בשר באיכות הגבוהה ביותר שיש

"דרום אמריקה" מקפידים על בשר כשר ובאיכות הגבוהה ביותר, ועובדים עם משחטות ספציפיות שנבחרו בקפידה. ב"דרום אמריקה" ניתן למצוא מגוון מוצרים ייחודיים ביניהם חמישה סוגי צוריסוס, אנטרקוט וסינטה מיוחדים מארגנטינה שתוכלו למצוא רק אצלם, המבורגרים מאנטריקוט ארגנטינאי, ועוד המון מוצרים באיכות פרימיום.

את המוצרים של "דרום אמריקה" אפשר להשיג בחנות הראשית ובנקודות המכירה הנוספות הממוקמות בצרכניות ובחנויות כלבו של המושבים והקיבוצים בית חנן, נס הרים, קיבוץ מגל, עין חרוד מאוחד, ושדות ים. כמו כן, ניתן לבצע הזמנה בחנות און ליין שבאתר החברה, ולאסוף אותה בחנות הבית ובכל אחת מנקודות המכירה.

ממש כמו בדרום אמריקהצילום: תמונה באדיבות קצביית דרום אמריקה

שירות נוסף אותו מציעים ב"דרום אמריקה" הוא סדנאות גריל חווייתיות. "בגלל המצב עם הקורונה, כרגע לא מתאפשר לנו לקיים סדנאות" מציינת ציפי, "אבל מדובר בערב מדהים שאנשים חוזרים אליו פעם אחרי פעם. ערב מלמד וחווייתי בו נלמדים עקרונות הגריל - מבחירת הפחם ועד הקינוח, כולל ארוחה המורכבת מתשעה סוגי בשרים, ובליווי ארבעה סוגי יין".

חווית שירות לבבית ונעימה

"כל הלקוחות שמגיעים אלינו הופכים מהר מאוד לחברים. אנחנו מאוד מקפידים על שירות נעים, לבבי ומקיף, וחוויית קניה אידאלית. תמיד מקבלים אצלנו טיפים, מתכונים והרבה תובנות. יש לנו חוברת מתכונים נהדרת ומענה בכל נושא הקשור לבשר. הלקוחות שלנו יודעים שהם לא ייצאו מפה עם סימני שאלה, ושהם יכולים להתקשר בכל שעה ביום ולקבל מאתנו עזרה טלפונית" מסכמת ציפי.

קצביית דרום אמריקה

אזור התעשיה טרוגוזין
טלפון: 039014730
מעבר לאתר>>
מעבר למייל>>
מעבר לפייסבוק>>
מעבר לאינסטגרם>>