קצביות בדרום: ארוחה מנצחת במינימום מאמץ

לארוחה רומטית בזוג, לערב טעימות משפחתי של בשר ויין או לכבוד על האש ספונטני עם חברים - הנתח הנכון הוא המפתח לסעודה מפנקת. קצביות שונות בדרום הארץ מציעות כיום אופציות מגוונות שמתאימות לכל אירוע או בילוי, ומוכיחות שגם חדשנות כלולה בתפריט

גיא כספי, תוכן מקודם
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
נתח בשר
גיא כספי, תוכן מקודם
תוכן מקודם

קרניבורים מושבעים או כאלה שיודעים להעריך סטייק טוב מפעם לפעם עדיין מחפשים את הסטייק או הפיקניה המושלם, כי הביקוש והרעב אליהם כנראה לא יסתיים לעולם. אבל גם בתחום בו נדמה שלא קיימות הפתעות, אפשר למצוא כמה קצביות שבולטות מעל לפני השטח ומציעות חוויה קולינרית קצת אחרת, גם לאניני הטעם המחמירים ביותר. בין הקצביות המתמחות בתחום כדאי להכיר את אחים דובקיןהפרה הכחולה, הבשרים של תומר ו-אנגוס קצבים אופקים.

אחים דובקין – בשר איכותי וטרי במשלוח עד הבית

אם תיסעו למושב תקומה שבעוטף עזה ותשאלו עוברי אורח אקראיים על משפחת דובקין, כנראה שכל מי שתדברו איתו יכיר את השם. מדובר במשפחה של עובדי אדמה שבניה הפכו במשך עשרות שנים לדמויות מוכרות ביותר במושב ובסביבה שלו. בהתחלה הם גידלו בעיקר עגבניות ותפוחי אדמה, עד שבשנות ה-80 האחים מאיר ובצלאל דובקין החליטו שהם מתחילים לגדל ולמכור גם דגים.

כך הם התחילו להסתובב עם טנדר ברחובות ומכרו כמויות צנועות של דגים לתושבי הסביבה, אך לאט לאט העסק התרחב לכל אזור הדרום והפך לשם דבר בתחום. גם הבנים של מאיר, חיים ודביר, מגיל קטן היו מנקים איתו דגים ותורמים את חלקם לעסק המשפחתי. אחרי שירות צבאי ביחידות מובחרות, הם החליטו שהם לוקחים על עצמם את העסק – ומעניקים לו שדרוג משמעותי.

"החלטנו להפוך את העסק לקצביית פרימיום, כזאת ששמה דגש על בשר טרי ואיכותי ברמות הכי גבוהות", מספר דביר דובקין. "אבל יותר מזה – שמנו דגש על יחס אישי ומשפחתי לכל אחד מהלקוחות שלנו. רצינו שאנשים ירגישו את האהבה בבשר ואת הטאץ' האישי שאפיין את העסק המשפחתי הזה מאז שאני זוכר אותו".

הכינו את עצמכם לחוויה קולינרית יוצאת דופןצילום: צילום באדיבות האחים דובקין

תמיד דואגים שכולם יהיו מרוצים

לפני מספר שנים, הרבה לפני שהקורונה שינתה את האופן שבו אנחנו אוכלים וקונים אוכל הביתה, לאחים דובקין היה חשוב להטמיע בעסק גם שירות משלוחים עד הבית – ממש כמו השירות שאביהם ודודם סיפקו עם הטנדר בשנות ה-80, לפני שאנשים בכלל ידעו מה זה טייק-אווי והזמנות באינטרנט.

הלקוחות כיום יכולים להזמין במגוון פלטפורמות – דרך אתר הבית, הוואטסאפ, הפייסבוק, המייל והטלפון, אבל בניגוד להזמנה מרשתות גדולות, האחים דובקין מציעים שירות ייחודי ושונה. "כשלקוח מתקשר לעשות הזמנה, הנציגות שלנו, שהן כמו משפחה בעצמן, שואלות הרבה שאלות ומספקות המלצות איכותיות לשדרוג הארוחה", מסביר חיים. "ההזמנה נתפרת למידות של הלקוח ואנחנו שולחים אותה כשהיא כבר מוכנה לבישול, לברביקיו או להכנה בצורות אחרות. מהחיתוך ועד התיבול והכל טרי טרי, מעכשיו לעכשיו".

"הנציגות שלנו ישקיעו את כל הזמן והאהבה שבעולם כדי להבין, להמליץ ולייעץ. ההמלצות יכולות להיות על אופן הבישול, התיבול, חומרי הגלם, שיטת ההכנה וגם טריקים סודיים שאנחנו יודעים שמשדרגים את הארוחה. זה מאוד חשוב לנו לתת את השירות הזה – כי באמת אכפת לנו שהלקוחות יישארו עם טעם טוב".

גם העובדים של האחים דובקין משתפים בקסם הייחודי של מקום העבודה הכל כך מיוחד הזה: "כל מי שעובד שם מרגיש כמו משפחה. כל צהריים האחים עושים ארוחה גדולה לכל העובדים כי זה פשוט ב-DNA של המקום. זה מי שהם באמת וזה באמת מה שהם אוהבים. כשהם מכינים אוכל למשפחה שלהם, הם לוקחים את אותו הבשר ואותם הדגים ואותם מוצרי מעדנייה שהם מוכרים ללקוחות. זה אומר המון".

טרי, איכותי, כשר ובמשלוח עד הדלת

משבר הקורונה כידוע הביא אתגרים חדשים ורבים לעסקים בתחום המזון, אך לאחים דובקין שביססו במידה רבה את העסק על משלוחים כבר לפני מספר שנים, המשבר דווקא היווה נקודת מפנה חיובית.

"כל מערך ההזמנות ממילא היה קיים ותפקד בצורה מצוינת ועל כך היה מבוסס כל המודל העסקי שלנו", מספר דביר. "וזה לא רק פלטפורמת המשלוחים – זו ההשקעה בכל פרט קטן וגדול בתהליך הזה. כשמתבצעת הזמנה אנחנו חותכים את הבשר במקום, מנקים אותו טוב ואפילו מתבלים – ככה שכל מה שהלקוח יצטרך זה לשים את הבשר על המנגל או בתנור.

טעים, איכותי, כשר ומגיע עד אליכםצילום: צילום באדיבות האחים דובקין

"הכול מגיע הכי טרי, הכי איכותי, בקירור כמובן בארגזי הקלקר המפורסמים שכל כך מזוהים עם העסק שלנו וכל הלקוחות כבר מכירים מצוין. הכול נשלח במשאית קירור עד הבית – וכמובן שאנחנו מזמינים את הלקוחות גם להתקשר אחרי שהם מקבלים את ההזמנה כדי להתייעץ על מתוכנים ואופן ההכנה בכל זמן שירצו ובאהבה ענקית".

למעוניינים באירועי בשר, האחים דובקין מספקים שירות אירועי גריל מן עד הבית או במתחם המשק. וכן, חבילות על האש מותאמות אישית לפי תקציב ואופי האירוע.

אחים דובקין

מושב תקומה, משק 17
טלפון: 1-700-700-498

מעבר לאתר>>
מעבר למתכונים מיוחדים של האחים דובקין>>
מעבר למייל>>
מעבר להזמנות בוואטספ>>
שעות פעילות לפי הלו"ז>>

-----------------------

הפרה הכחולה - מעצמה של בשר

הנמכנו לרגע את האש במנגל רק כדי לספר לכם על קצביה מעולה שהגענו אליה שנקראת ״the blue cow" או בעברית ״הפרה הכחולה״. אתם יכולים להיות רגועים, לא תמצאו במקום נתחי פילה וסינטה בצבעי כחול ים, אבל מה שבהחלט תוכלו למצוא בו הם נתחים אדמדמים וטעימים שכמותם כנראה לא ראיתם קודם. 

הפרה הכחולה הוקמה לפני כשנה וחצי ומנוהלת כיום עם ידי גלית ושושי פודור, שתי אחיות שעבורן המילה 'בשר' היא עולם ומלואו. אז מה עושה את הנתחים שבמקום לכאלה מוצלחים? בשר הבקר שתמצאו בקצביה מגיע ישירות מהמשק המשפחתי שבבעלות אביהן. הבקר עצמו מגיע מפרות בוגרות ומלאות, מה שיוצר טעמים עמוקים יותר של בשר, צבע אדמדם, רמת שיוש מדויקת וניחוח מגרה ומעורר תיאבון. 

הפרה הכחולהצילום: שמעון בוזגלו

איך אתם אוהבים לבשל את הבשר שלכם?

התענוג הגדול ביותר בבשר בקר הוא שישנן עשרות ואפילו מאות דרכים להכין אותו, בין אם אתם חובבי בישול שאוהבים להכין תבשילים ארוכים, ובין אם אתם קציני מנגל מדופלמים שעומדים על המשמר עם נפנף ביד אחת ומלקחיים ביד השניה. 

״הפרה הכחולה״ מציעה את כל מגוון הנתחים שתוכלו להעלות על דמיונכם, ולפי גלית, מנהלת החנות, תוכלו למצוא גם לא מעט נתחים שמעולם לא נתקלתם בהם קודם לכן. ״סינטה או אנטריקוט אפשר למצוא בכל מקום, וכמובן גם אצלנו, אבל החוויה שאנחנו ביקשנו להעניק ללקוחות קצת שונה מזה. יש לנו נתחים מיושנים לצליה על האש, למעשנה, נתחים מעולים לתבשילים, לצליה בתנור וגם כאלה שמושלמים לבישול בסו וויד. הרעיון הוא לספק לאנשים הצצה לעולם הבשר ולחלקים שלו שהם לא הכירו לפני כן. חלק מהנתחים שהלקוחות יכולים למצוא פה הם נתחים ייחודיים שאי אפשר למצוא בכל מקום, מה שהופך את הביקור בקצביה למעין גלריה של נתחים וטעמים״. 

מה נאכל היום?

בשונה מרוב הקצביות, שמוכרות את כל סוגי הבשר, הפרה הכחולה נשארת נאמנה בעיקר לנתחי בקר. המקום מציע גם נתחים מעולים של טלה, ואפילו מבחר עופות, אך ההצגה האמיתית היא בשר הבקר של החנות, שמגיע בנתחים שונים ומגוונים, מראש עד זנב, כמו לשון, לחי, שייטל, פולקות (כתף), סינטה פילה, פורטר האוס, טומהוק, פריים ריב ועוד. כל הבשר שמיועד לצריכה מיושן, כשהתוצאה שלו – אחרי תקופה של חודש וחצי עד חודשיים בדרך כלל – היא נתח עסיסי ורך, בעל טעמים עמוקים יותר וארומה אגוזית עדינה.

את שאר הנתחים שתוכלו למצוא במקום ניתן לחלק לנתחים שמתאימים לבישול (אינם עוברים תהליך יישון) ומוצרי בשר בקר טחון כמו נקניקיות, קבבים, קציצות ביתיות מצוינות ולא פחות מעשרה סוגים שונים של המבורגר (למקרה שבא לכם לעשות ערב טעימות עם החבר'ה).

מתכננים את הארוחה הבאה

יום שישי הוא בהחלט סיבה למסיבה, אבל לא באמת חסרות סיבות לחמם את המנגל או את התנור באמצע השבוע כדי ליהנות מאחד הנתחים המעולים של הקצביה. אם עדיין לא החלטתם מה יהיה התפריט של הארוחה הבאה שלכם ואתם מתלבטים מה להכין, תוכלו להתייעץ עם צוות הקצביה המקצועי שישמח להמליץ לכם על נתחים מעולים שאולי עדיין לא יצא לכם לנסות ועל מתכונים מיוחדים שיוציאו מהם את הטוב ביותר. 

אגב, אם אין לכם זמן לקפוץ למקום או שחלילה קיבלתם הודעה ששהיתם בקרבת חולה קורונה מאומת ועליכם להישאר כעת בבית, תוכלו להתקשר, להתייעץ על נתחים, מתכון וכמויות מתאימות, ולהזמין משלוח עד הבית.

הפרה הכחולה
כתובת: רחוב ניס 5, שדרות
הזמנות וקצביה: 052-7889059, 08-6834050
שעות פעילות: א': 16:00-10:00, ב'-ג': 18:00-10:00, ד'-ה': 19:00-10:00, ו': 13:30-08:00
למעבר לאתר >>

למעבר לפייסבוק >>

------------------------------------------

הבשרים של תומר - עיצוב עסיסי

אם להיות כנים, אחרי שהתבגרנו כבר לא נשארו יותר מדי דברים שבאמת יפתיעו או ירגשו אותנו. כל אותן חוויות שכבר עברנו או עשינו נחרשו מכל הכיוונים ודבר לא יכול להפתיע אותנו יותר. כך לפחות חשבנו, זאת כמובן עד הרגע בו נכנסנו לקצביית ״הבשרים של תומר״ ונחשפנו לרמה אחרת של התמחות בבשר שבכלל לא ידענו שקיימת כדוגמתה. 

״הבשרים של תומר״ היא נצר לשושלת קצבים ארוכה שדם הקיצוב זורם בעורקיה. את שני סניפי הרשת מנהלים כיום תומר סעדה ואחיו רמי דור שלישי לקצבים מוכשרים וידועים. 

הסיפור שלנו מזכיר קצת את סיפורו של המלך שאול שיצא לחפש את האתונות ומצא את המלוכה. במקרה שלנו יצאנו לחפש סטייקים לעל האש ומצאנו את אחת הקצביות הכי מפוארות ומרשימות שרגלנו אי פעם דרכה בהן. 

הבשרים של תומרצילום: צילום עצמי

מה שכל כך הפתיע אותנו במקום הוא האופן בו הוא מעוצב. אם היינו יכולים למצוא דוגמה אחת טובה לתיאור הקצביה היינו חייבים לומר שזה נראה לרגע כאילו עולם ההיי-טק ועולם הבשר שולבו יחדיו לדבר שטרם נראה כמותו. שכחו מהקצביות המיושנות והמשעממות, ״הבשרים של תומר״ מציעה חוויה חדשנית לגמרי, עם רצפת פרקט מרשימה, תאורת ספוטים חמה, ויטרינה יוצאת דופן עם כל הנתחים המגרים ביותר, ועוד הרבה הפתעות מעניינות.

אחד החדרים המרשימים ביותר שיש במקום הוא חדר היישון, אליו מכניסים נתחים מיוחדים שמעולים עבור יישון לתקופה של עד שלושה חודשים. אם אתם אוהבים בשר מיושן שמביא עמו טעמים וארומות מיוחדות, תוכלו להזמין איזה נתחים שתרצו ולבקש שיישנו אותם עבורכם לכמה זמן שתחליטו.

נתחים מובחרים למבינים בבשר

כמה אתם אוהבים בשר מ-1 עד 10? אם אתם חובבי בשר אמיתיים כנראה שלא תטרחו אפילו לענות ובמקום זה תלכו לנעוץ את שיניכם באיזו חתיכת סטייק עסיסית וורדרדה. אך לפני שאתם מתחילים בארוחה, חשוב שתארגנו לכם את הנתחים שאתם הכי אוהבים, ותכינו אותם לעלות על הגריל או להיכנס לתבשיל המנצח שלכם. 

המקום מציע נתחים מובחרים כמו פיקניה, בריסטקט, נתח קצבים, אונטריב, סטייק-דנבר קאט, שייטל, פילה בקר פרימיום ועוד מגוון נתחים שמושלמים עבור כל ארוחה או אירוע. לצד אותם נתחים ישנו גם מבחר גדול של מוצרים משלימים כמו יינות ומשקאות חריפים שהולכים מצוין עם הבשר, רטבים, תבלינים, ירקות וכל מוצרי הבישול למטבח ולגריל.

סוגרים לכם פינה

חשבתם להכין ארוחה רומנטית לבת/בן הזוג או להזמין כמה חברים לעשות על האש ואתם לא יודעים מאיפה להתחיל? ההמלצה שלנו – להתחיל ב״הבשרים של תומר״. המקום מעסיק שף קצב מקצועי שמכין בכל סופ״ש מנות מוכנות מראש שרק צריך להכניס לתנור או לזרוק על המנגל. בין המנות המיוחדות שתמצאו במקום ישנו שוק טלה ממולא, פרגיות ממולאות באורז וערמונים, צלעות כבש מטובלות ועוד. את כל המנות תוכלו למצוא במקום בימים רביעי עד שישי.

משקיפים לעתיד ורוד ועסיסי

אם אתם מחפשים רעיון לבילוי מהנה עם בן או בת הזוג או עם המשפחה, תשמחו לשמוע שמיד אחרי החגים מתכוונת הקצביה להתחיל לארח ערבי טעימות של בשר ויין, כך שבהחלט יש למה לחכות.

הבשרים של תומרצילום: צילום עצמי

מחפשים קצביה שתהפוך לקצביית הבית החדשה שלכם? אם בשר הוא התשוקה שלכם בחיים, ״הבשרים של תומר״ הוא המקום הראשון שאתם צריכים להגיע אליו בכל פעם שהבטן מתחילה לקרקר. 

הבשרים של תומר
כתובת: סניף השוק, העבודה 80, אשקלון
סניף הדגל: הפנינים 38, אזור התעשייה הצפוני, אשקלון
טלפון: 050-9977037
שעות פעילות: א'-ה': 21:00-08:00. ו': 14:00-08:00
לעמוד הפייסבוק >>
לעמוד האינסטגרם >>

------------------------------------------

אנגוס קצבים אופקים

המנגל שלכם עצוב ובודד? תנו לו סיבה לחייך. אם אתם גרים באזור אופקים והסביבה זכיתם לגור בקרבת מקום לקצביה אותה ניתן לתאר כ״מלכת הקצביות של הדרום״. ״אנגוס קצבים אופקים״ היא קצבית בוטיק מושלמת המציעה חוויית בשר שאפילו אריות לא זוכים לה, עם נתחים ברמה הגבוהה ביותר, שירות מצוין וסדנאות בשר שנבנו במיוחד למכורים למנגל. 

קצבית אנגוס קצבים אופקים החלה את דרכה כחברה לשיווק בשר למסעדות, גני אירועים, קייטרינג, בתי מלון וכל בית עסק שרצה להביא ללקוחותיו נתחים איכותיים ועסיסיים. ההצלחה לא איחרה להגיע ואחרי המוני פידבקים חיוביים, החליטו שני השותפים המקימים, משה אלגרבלי ושלומי מיראלשווילי לפתוח מקום שיפנה גם לקהל הפרטי. כיום מספקת הקצביה מגוון רחב של נתחים איכותיים המגיעים מעגלים הנבחרים בקפידה, מבחר עופות, דגים קפואים, וכמובן תבלינים ורבים (תערובת תבלינים מיוחדת לבשר) שנותנים לכל נתח את הניצוץ הייחודי, מלא הטעם והארומה. 

להיכנס לממלכה של בשר

הקצביה המומלצת שכבשה את תושבי אופקים, הפכה למוקד עליה לרגל לכל מי שיום בלי בשר בשבילו הוא יום בלי כיף. המקום מדבר איכות, טריות וניקיון מהרגע בו נכנסים ועד הרגע בו יוצאים, ומציע חווית קנייה מהנה ומתחשבת עם צוות קצבים מיומן שתמיד שמח לעזור ולתת טיפים לבישול וצלייה של הנתחים. 

מגוון רחב של נתחים איכותיים המגיעים מעגלים הנבחרים בקפידה

מה אוכלים היום?

בין נתחי טומהוק, ביסקטים ושורטסיק אמריקאים, ונתחי פילה ואנטריקוט קלאסיים, ניתן למצוא עוד מגוון גדול של נתחים מושלמים לכל ארוחה ולכל אירוע. 

מארגנים ארוחת חג לכל המשפחה ואין לכם זמן להתעסק עם תיבול הבשר? תשמחו לשמוע שאנגוס קצבים אופקים חוסכת לכם את העבודה הקשה ומכינה עבורכם את כל הנתחים, כך שכל שתצטרכו לעשות הוא רק לדחוף אותם לתנור או לזרוק אותם על המנגל ולהמתין בשקט בזמן שאתם צופים בבשר מתבשל ומכין את עצמו לחגיגה של טעמים בפה. במקום לטרוח ולעמוד שעות במטבח תוכלו לקנות סינטה ממולאת בכל טוב, או עוף שלם מרוקן מעצמות, מלא בבשר טחון, פירות יבשים וצנוברים, ועוד מאכלים רבים שיגרמו לכולם לחשוב שהפכתם לשפים ביום אחד.

משלוח סטייקספרס עד הבית

חובבי בשר אמתיים מתענגים על כל רגע בקצביה, על הניחוחות, המראות והפנטזיות ועל הרגע בו יתאחדו שוב עם המנגל כשבידם נתח סטייק אדמדם. זהו חלק משמעותי מהכיף שבביקור בקצביה. אך בימים טרופים אלה, בהם הקורונה הפכה לחלק משגרת החיים, רבים מאיתנו בוחרים להישאר בבית במקום לקחת את הסיכון ביציאה החוצה. החדשות הטובות הן שלא תצטרכו להניע את הרכב כדי לשים את ידכם על חתיכת פילה מפנקת. המקום מציע שירות משלוחים זריז המגיע כמעט לכל נקודה בארץ, וישמח לעשות לכם משלוח מיוחד כדי שלא תגוועו ברעב. אגב, אם אתם מחפשים מתכון מעניין לנתחים שקיבלתם, תוכלו תמיד להתקשר לקצביה ולקבל מהקצבים שבמקום טיפים שיהפכו אתכם ממנגליסט ברמת טוראי לרמטכ״ל של המנגל. 

חובבי בשר אמתיים מתענגים על כל רגע בקצביה

לא רוצים לעשות כלום ועדיין לאכול? גם זה אפשרי

מה דעתכם על סדנת בשר בה תלמדו על סוגי בשר שונים ועשייתם, ועל הדרך גם תזכו לטעום מנתחים מדהימים שלא נתקלים בהם בכל יום? אם אתם מחפשים חוויה מעניינת עם החברים או המשפחה, תוכלו ליצור קשר עם הקצביה ולשאול על הסדנאות שהיא מעבירה אחת לחודש. מומלץ ביותר למי שפחות אוהב לעמוד על המנגל ולנפנף ועדיין רוצה ליהנות מכל הכיף.

נפתח לכם התיאבון? זו ההזדמנות שלכם לבקר באחת הקצביות המשובחות ביותר באזור. לפרטים נוספים והזמנות תוכלו ליצור קשר עוד היום עם אנגוס קצבים אופקים, שתשמח לעמוד לשירותכם. בתיאבון. 

כתובת: המסגר 49, אופקים
שלומי: 052-7229862
משה: 054-4509086
שעות פעילות:
א-ה: 20:00-08:00
ו: 14:00-08:00
למעבר לפייסבוק