סדנאות ואירועי בשר: חוויה קולינרית לקרניבורים אמיתיים

הקורונה הפכה את כולנו לשפים מתחילים, אחרי שעות של ליטוש כישורי הבישול לאורך ימים ארוכים של סגר. זה הזמן לקחת את זה צעד אחד קדימה, או אפילו לתכנן את האירוע הראשון אחרי הסגר עם סנדאות ואירועי בשר

שרית שיר, שרית ליבנה
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ידיים מטבלות נתח בשר
שרית שיר, שרית ליבנה
תוכן מקודם

ישראלים אוהבים לבשל ואוהבים שפים, ואת זה תוכיח הפופולריות הגואה של תוכניות הבישול בישראל. מנות שף מורכבות פתאום ניראות אפשריות לביצוע גם מהבית, עם שימוש במרכיבים, בכלים ובידע הנכון. בין אם אתם חובבי בישול עם ניסיון, או בשלנים מתחילים שעושים את הצעדים הראשונים בתחום – השתתפות בסדנת פרטית יכולה לשדרג את היכולות שלכם ולהפוך את המנה הבאה למנה מנצחת.

כיום ישנו מבחר גדול של סדנאות ואירועי בשר, אשר מציעים חוויה קולינרית ייחודית ובלתי נשכחת לחובבי נתחים נדיבים ומנות בלתי נשכחות, מי שמקיימים את הסנדאות ואת האירועים המיוחדים הם השפים ארז שטרןדור נופר ושי קפויה שכדאי להכיר.

ארז שטרן - סדנאות בשר מהמטבח העילי

שף ארז שטרן מתמחה בבישול עילי לאירועים פרטיים עבור לקוחות עסקיים ופרטיים כאחד, ולו ניסיון של יותר מ-16 שנה. ארז הוא בוגר לימודי טבחות במכללת הדסה בירושלים והתמחות במלון "המלך דוד". אחרי שמילא שני תפקידים באילת ובירושלים, הוא פנה ללימודי קולינריה בבית הספר ע"ש פול בוקוז בליון-צרפת (Institut Paul BOCUSE) אותם סיים בהצטיינות. את הסטאז'ים המתחייבים מהלימודים עשה במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן.

את דרכו כעצמאי החל שף שטרן בשנת 2000, בייצור עוגות וקינוחים למסעדות ובתי קפה. הוא המשיך לאירוח ביתי של ארוחות גורמה בדירתו המעוצבת בשכונת בבלי בתל אביב. לאחר ששיפץ לופט, אירח בו אירועים פרטיים ועסקיים בסדרי גודל משתנים. החל משנת 2019 הוא משמש שף פרטי באירועים אינטימיים בבתי לקוחות ובלוקיישנים נבחרים עם מטבח פתוח, בהם הוא מבשל לעיני האורחים בקבוצות של 20-50 אנשים.

חוויה מסוג אחר

בנוסף, שף שטרן מעביר סדנאות בשר חווייתיות, באמצעות הדרכה וכמובן ארוחה איכותית, טעימה ומוקפדת. "סדנת בשר אורכת בדרך כלל סדר גודל של ארבע-חמש שעות, כולל זמן הארוחה", הוא אומר, "אוכל טוב היה ונשאר המוקד של כל אירוע, אך כשמבשלים אותו לעיניי האורחים זו חוויה מסוג אחר".

הסבר על סוגי הנתחים השונים, הכנת המרינדה, טכניקות צריבה, צלייה או בישולצילום: שף ארז שטרן

שף שטרן  מוסיף כי "מעבר לבישול, אני מייצר ללקוחות חוויה של 'דולצ'ה ויטה' (החיים הטובים). בסדנאות הבשר המשתתפים צופים בתהליך הכנת הבשר, החל מקבלת הסבר על סוגי הנתחים השונים, הכנת המרינדה (משרה), טכניקות צריבה, צלייה או בישול. אוהבי הבשר, בעיקר מי שמוצאו מדרום אמריקה, לא צריך יותר מדי תוספות לצד הבשר. יש סדנאות הבנויות כך שלצד נתחי בשר או סטייקים מוגשים מתאבנים ומנות ראשונות, פרגיות, נתחי עוף שונים, חלקי פנים על שיפודים, קציצות וקבב. בשונה מ'שף הבית', הצלחות והנראות פחות באים לידי ביטוי והבשר הוא זה שניצב במרכז הערב. השיחה שמתפתחת מסביב לאסכלה או במטבח תהיה פתוחה והרבה פחות רשמית מאירועי קוקטייל, למשל. האווירה שונה ומשוחררת יותר".

שילוב בין טכניקות וטעמים מנצחים

את אופי הסדנה והתפריט מתכנן שף שטרן עם הלקוחות מבעוד מועד, כאשר ההמלצה שלו היא לשלב בין טכניקות וזמני בישול. כך, למשל, הכנה של קרפצ'ו בקר עם בלסמי מצומצם, שמן זית ומלח ים אטלנטי; שניצל וינאי משייטל עגל בקר בציפוי פירורי לחם; נתח סינטה עשוי בתנור; תבשיל קדירה או פויקה; פילה בקר צרוב על פלאנצ'ה. "אני מתאים את הסדנה להעדפות ולקונספט של האירוע. יש שרוצים שנבשל יחד אוסובוקו בבישול ארוך, אחרים ירצו לנסות בישול במעשנה של נתח צלעות ויש שמעדיפים בישול 'זריז' של סטייקים על האש או שיפודים של חלקי פנים. גם לצמחונים יש לי פתרון כמו צלייה של קלחי תירס או שיפודי ירקות", ממשיך שף שטרן, "הקהל הישראלי מאוד חשוף לתוכניות בישול ורוצה להתנסות במנות מיוחדות. אך כדי להגיע לתוצאות טובות צריך להבין שטיפול נכון בבשר זה תהליך שלפעמים צריך להתחיל בהכנת מרינדה יבשה או רטובה ובחירה של אופן הבישול המתאים לכל נתח, בין אם מדובר בבשר בקר, עוף או בשר לבן".

הדרכה חווייתית בשילוב ארוחה משובחתצילום: שף ארז שטרן

ללקוחות שמעוניינים בסדנת בשר ניתנת ההזדמנות לשלב בה גם סדנה לעישון בשר, אליה יביא איתו השף שטרן גם מעשנה. אחת מהאופציות לעישון היא המעשנה בכלי נירוסטה עם מכסה הרמטי שמכניסים לתוכו נסורת עצים - גם כאן תמצאו מגוון אסכולות החל מנסורת של עץ עלון או אורן ועד עצי נשירים כמו לימון, תפוז או אבוקדו המשאירים ניחוח הדרים - מעל מניחים רשת גריל מחוררת ומעל את נתחי העוף או הבשר לעישון. את כלי הנירוסטה הסגור מניחים על הכיריים כך שהעשן הסגור המתהווה בתוך הכלי – יעשה את העבודה.

"סדנת בשר היא אירוע מיוחד המתאים למפגש חברתי או לאירועים משפחתיים בהם אין משמעות לזמן. הלקוחות והאורחים יודעים שהם מגיעים לקבל חוויה שלמה של חברותא, המשלבת לימוד וארוחה מצוינת בסופה", מסכם שף שטרן.

שף ארז שטרן - סדנאות בשר
טלפון: 050-5852785
למעבר לאתר>>>
למעבר לפייסבוק>>>
למעבר לאינסטגרם>>>

-------------------------------

דור נופר – אירועי בשר בשילוב מנות אהובות

עבור דור נופר היכולת לשמח אנשים על ידי אוכל טוב היא זכות של ממש, והדבר נכון על אחת כמה וכמה בימים של קורונה או משברים אחרים בהם אנשים מחפשים אחר נחמה קולינרית או אפשרות להגשמת גחמה גסטרונומית.

על רקע זה מבחינת דור אירועי בשר לא אמורים לכלול מופעי פירוטכניקה הכוללים ברנרים לוהטים, גריל מעושן או מגשים עמוסים בשרים מכל הסוגים. דור מאמין שאת הבשר יש לשלב במנות האהובות עליו במילא, אלה היוצאות מהמטבחים הערבי והאיטלקי. המנות הבשריות של דור משולבות בתבשילי פסטות, מאפים, מאכלים מהמטבח הערבי, בהם לחמא עג'ון, שיש קבב ועוד.

המנות הבשריות משולבות בתבשילי פסטות, מאפים ומאכלים מהמטבח הערביצילום: באדיבות דור נופר

דור עד הבית

כשמדובר בבשר אחד הדברים החשובים הוא ההכנה המדויקת והמוקפדת. השף דור נופר עבד במשך שנים תחת שפים ידועים כמו ירון שלו ותומר אגיא במסעדות גורמה מובילות,  כמו סנטה קטרינה וטוטו. העבודה במטבחים המובילים האלה הקנתה לו את הידע, המקצועיות והניסיון בזכותם הוא מתמחה בבישול איטלקי עם השפעות ערביות-ים-תיכוניות, ואהבתו לבשר היא התבלין הסודי אותו הוא מוסיף למנות אותן הוא מבשל בביתם הפרטי של לקוחותיו.

נחת על אש קטנה

דור מאמין בגישה שונה בכל מה שנוגע לבשר. המחשבה על בשר לא מעלה בו מידית אסוציאציות של נתח על הגריל, אלא דווקא של נחת, מהסוג שמתעורר מול תבשיל בשר משובח המתבשל על אש קטנה בסיר שאליו מגיעים כל הטעמים למיצוי מושלם בזמן הנכון, כשהניחוחות מתפשטים בחלל המטבח וממלאים את הבית.

כשף שמחפש תמיד דרכים לשנות ולגוון, דור אוהב לעשות שימוש בטכניקות בישול מקוריות ויצירתיות כגון בישול בוואקום והשקעה בכל פרט ופרט במנות שלו, למשל בהכנת פסטות טריות ולחם מחמצת משמרים טבעיים. מבחינתו של דור, הגיוון והשליטה בטכניקות בישול שונות מאפשר לו להפיק את המרב והמיטב מחומרי הגלם האיכותיים בהם הוא משתמש.

שימוש בטכניקות בישול מקוריות ויצירתיותצילום: באדיבות דור נופר

בתקופה זו, שבה אנו נאלצים לבלות ממושכות בבתים וכשהמסעדות סגורות, ישנו עונג מיוחד בידיעה כי ניתן לטעום מתבשילים בשריים, ואחרים, שמישהו אחר מכין עבורנו, בבית שלנו,  בין הקדרות במטבח הפרטי. ובינינו, הרי אי אפשר להכחיש שאוכל מנחם הוא דרך מעולה להעביר את הזמן ואפילו ליהנות ממנו.

שף פרטי דור נופר
טלפון: 054-4626075
למעבר לאתר>>>
למעבר לאינסטגרם>>> 

-------------------------------

שי קפויה סדנאות ואירועי בשר

שי קפויה הוא שף פרטי והוא לגמרי איש של בשר. שי רואה את עצמו כמי שיכול להמציא מחדש את המטבח הבשרי שוב ושוב, והוא אכן עושה זאת בכל אירוע אליו הוא מוזמן או בדירתו בה הוא מארח אירועים קטנים, משפחות או זוגות הכמהים להתנסות בארוחה בשרית באווירה ייחודית.

שי מאמין שהבשר הוא חומר גלם עשיר, טעים, מעניין ובעיקר – מאפשר יצירתיות גדולה וגיוון קולינרי. הבשורה של שי באה לידי ביטוי באירועים עבורם הוא מבשל ובהם הוא מפגין את היכולות המגוונות שלו להכנת בשר – תבשילי קדירה, נתחים בצליה איטית, נתחי בשר על הגריל ובעישון, רולדות בשר בשילובים מפתיעים ובשלל טכניקות בישול מפתיעות.

סיר הבשר של שי

לאחר שנים של עבודה כשף במסעדות בשר מובילות החליט שי להביא את החוויה הקולינרית אל הסועדים.

 כשף פרטי בעל ניסיון עשיר בתחום, שי קנה לו מוניטין של שף המגיע לבישול ארוחות מיוחדות בבתים פרטיים, בשטח, בצימרים או בכל מקום בו מעוניינים לקוחותיו לארח וליהנות מארוחת שף.

שי קפויה

לאחרונה חנך שי ליין אירועים חדש במסגרתו הוא מזמין את לקוחותיו ליהנות מתוצרי סיריו המשובחים בדירה שלו, בה הוא מארח אירועי בשר שונים. אירועי בשר אלה מושתתים על ארוחת טעימות בה מוגשים מגוון סוגי בשר בליווי מנות ראשונות, סלטים ומשקאות, וגם הקינוחים מקבלים מקום של כבוד - הכל בהתאם לסגנון ולרצונותיהם של לקוחותיו .

כמו הגיוון בתבשילים ובהכנת הבשר, שי מגלה גמישות רבה גם באופי האירועים אותם הוא מארח בדירתו. אם אתם חולמים על ערב זוגי רומנטי באווירה בשרית, ארוחה משפחתית מחוץ לבית או מציינים אירוע מיוחד לכשלושים עד ארבעים אנשים, מבחינתו של שי כל אירוע כזה מוציא ממנו את היצירתיות ומהווה במה לתשוקתו לבשר ולאירוח.

בין המנות, המבוססות על חומרי גלם משובחים וטריים, ניתן למצוא אסאדו בבישול ארוך, כתף טלה, צלעות טלה, אנטרקוט מיושן עם עצם, סינטה עם כבד אווז ועוד נתחים רבים ואיכותיים.

בשר נוסח השף בלי לצאת מהבית

אם אתם מעדיפים לארח אצלכם בבית, תשמחו בוודאי לגלות ששי יכול לבשל גם במטבח הפרטי שלכם את כל המנות הבשריות המיוחדות אותן הוא מגיש בארוחות שבדירתו. כששי מגיע לבתים של לקוחותיו, הוא מצויד בכל המכשור הנדרש לו ובכל חומרי הגלם המשמשים אותו בהכנת המנות הייחודיות על פיתוחן הוא שוקד תמידית במטרה לחדש, לעניין ולגרות את החך .

כשף פרטי בעל ניסיון עשיר בתחום, שי קנה לו מוניטין של שף המגיע לבישול ארוחות מיוחדות בבתים פרטיים

סדנאות – החוויה זה עצם העניין

הסדנאות של שי מיועדות להעניק למשתתפים חוויה טעימה, שונה וסוחפת חושים. הסדנאות כוללות חשיפה לעולם התוכן של הבישול הבשרי. שי מזמין את משתתפי הסדנאות לחוויה כוללת בה הוא מעניק מהידע הרב שלו שיינתן אמנם על קצה המזלג, אבל המזלג הזה יהיה עמוס בשפע של מנות, ניחוחות, מרקמים וטעמים שונים.

שי קפויה שף פרטי
טלפון - 050-5325383
למעבר לאתר>>>
לחשבון האינסטגרם>>> 
לעמוד הפייסבוק>>>