מעשנות בשר: להגיע לטעם ולארומה שמשדרגים כל מנה

אם בעבר עישון בשר היה שמור לשפים ולטבחים מקצועיים, הרי שכיום באמצעות ציוד נוח, זמין ונגיש, אפשר לחגוג בכל בית. גם בבתים שמקפידים על אורח חיים צמחוני או טבעוני

מיכל גילת
תוכן שיווקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
בשר בקר ועופות במעשנת בשר
מיכל גילת
תוכן שיווקי

עישון בשר ודגים הוא טכניקה עתיקה והיסטורית שנעשה בה שימוש בלית ברירה על מנת לשמר בשר ודגים לזמן ארוך, כך שניתן יהיה לאכול אותם גם בימי החורף הקשים בהיעדר מזון טרי.

אלא שבשנים האחרונות יותר ויותר חובבי בשר איכותי גילו את נפלאות המעשנות שהפכו לטרנד בישראל. הטכניקה שהייתה שמורה לשפים, בעוד רבים הסתפקו בשיטות בישול וצלייה במנגלים ובתנורים הביתיים, הפכה לנגישה, זמינה ונוחה באמצעות ציוד המותאם לבתים ולאנשים פרטיים שאוהבים להשקיע בבשר, וליהנות מטעם וארומה מיוחדים. רוקח מוצרי להבה ודי אנד אס - וובר ישראל - החברות שמתמחות בשיווק מעשנות, מספרות על המוצרים החדשניים לחובבי הבשר.

רוקח מוצרי להבה: לשלוט בהכנת הבשר באמצעות הסלולארי

חברת רוקח מוצרי להבה (תודו שזה שם מלטף ומחמם) נוסדה לפני 44 שנה ברמת הגולן על ידי צורי רוקח, כמענה על הצורך לחמם את בתי היישובים באחד האזורים הקרים ביותר בישראל. מה שהתחיל כעסק בוטיק קטן לשיווק קמינים ושאר פתרונות חימום, הוא כיום חברה גדולה המקיפה את כל סוגי מוצרי הלהבה כמו גרילים, מעשנות בשר, מדורות גן, טאבונים וכן ציוד נלווה לכל המוצרים מהם בוערת אש.

"הרשתות החברתיות נתנו בוסט רציני"

אם פעם רק יחידי סגולה החזיקו ותפעלו מעשנות וידעו לעשן בשר, בשנים האחרונות הן תפסו תאוצה, וכיום תמצאו אותן בגינות פרטיות רבות. לרוקח יש הסבר לתופעה: "הרשתות החברתיות נתנו לתחום בוסט רציני, בעיקר בקבוצות של משוגעים לדבר, שבהן הם משתפים האחד את השני בידע ובניסיון, מדברים על חידושים ומשתפים במתכונים. הידע כבר לא נשאר רק אצל יחידי סגולה אלא פתוח וזמין לכולם".

"הידע כבר לא נשאר רק אצל יחידי סגולה אלא פתוח וזמין לכולם". רוקח מוצרי להבהצילום: יח״צ חו"ל באדיבות רוקח מוצרי להבה

ואם חשבתם שמעשנת בשר היא דבר המצריך סביבו הרבה עבודה והתעסקות, אז אפשר להירגע. לא תצטרכו ללכת לחטוב עצים בשביל להדליק את המעשנה. ברוקח מסבירים: "אלה מעשנות אוטומטיות חשמליות, הנקראות מעשנות פלט. הן פועלות על כופתיות עץ עם פיקוד דיגיטלי. כל מה שצריך לעשות הוא רק ללחוץ על כפתור, ואת כל השאר המכשיר יעשה כבר לבדו ויתחזק את הבעירה לפי הטמפרטורה שתקבעו. זה כל היופי, הכל עובד על עץ טבעי, ועדיין הכל אוטומטי".

המילה האחרונה בתחום מעשנות הפלט הן מעשנות שנשלטות על ידי רשת אלחוטית ובלוטות' ( Bluetooth). אמרנו שלא תצטרכו לחטוב עצים? אז עם המעשנות האלה, גם לא תצטרכו לקום מהספה בסלון. באמצעות אפליקציה שתורידו לטלפון הסלולרי שלכם, תוכלו לתכנת מראש את הטמפרטורות הרצויות בכל אחד משלבי עישון הבשר ולשלוט על כל הנעשה במעשנה מרחוק. רוצים את האנטריקוט שלכם מדיום-ריר? כאשר הבשר יגיע למצב האופטימלי שלו, האפליקציה כבר תיידע אתכם מתי הוא הזמן הנכון להוציא את האנטריקוט מהמעשנה, וכך להימנע מצליית יתר.

גם הלקוחות הטבעוניים מרוצים

במשך השנים צברה רוקח מוצרי להבה עשרות אלפי לקוחות מרוצים מכל רחבי הארץ; לקוחות שיודעים להעריך את האיכות הבלתי מתפשרת של המוצרים של מיטב המותגים המובילים בעולם. הלקוחות של רוקח הם בעיקר חובבי בשר בעלי בתים פרטיים עם גינות, שיודעים להעריך את טיבו וטעמו של בשר איכותי שעבר עישון שעות ארוכות במעשנה, ורוקח מפתיעים ואומרים שיש גם – לא תאמינו – לקוחות טבעוניים, שכן למעשנה אפשר להכניס גם ירקות, והם יוצאים שוס. יש גם לקוחות המתגוררים בדירות עם מרפסות בבנייני מגורים, וזאת בשל העובדה, שלהבדיל מעשן המנגל, עשן המעשנת הוא עשן נקי שברוב הזמן לא נראה ולא מורגש כלל. לדברי רוקח, המוצרים שהכי נמכרים ומבוקשים על ידי הצרכנים הישראלים הם המעשנות שמשלבות גם גריל. "אנשים רוצים All in one, מוצר שיודע לעשות הכל", הם אומרים.

על סגולותיו של בשר שעבר עישון שעות ארוכות במעשנה, אין צורך להרחיב את הדיבור. מי שמבין דבר או שניים בבשרים, יכול להעיד שהתוצאות הן מדהימות ושמדובר בחוויית ארוחה מעולם אחר לגמרי, בזכות הטעמים והארומות של העץ, המתלווים לטעם הבשר, ובזכות המרקם הנהדר והעסיסי שמושג הודות לעישון הארוך בטמפרטורה נמוכה.

"עשן המעשנת הוא עשן נקי שברוב הזמן לא מורגש כלל". רוקח מוצרי להבהצילום: יח״צ חו"ל באדיבות רוקח מוצרי להבה

בין מעשנות לבין מדורת גן

לצד מבחר גדול של מעשנות בטווחי מחירים שונים (החל מ-2,000 שקל) מציעים ברוקח גם גרילי גז איכותיים, ואף מתהדרים במעשנת פלט המשלבת גם גריל גז במוצר אחד. ליין מוצרים מפתיע נוסף הוא מדורות גן. שמעתם נכון – טרנד חדש שגם הגיע לישראל לאחרונה. מדורות הגן מאפשרות לכל אחד ואחת להדליק בגינת ביתו או במרפסתו מדורה, בלי לחרוך את הדשא או לפגוע במרצפות ובלי לסכן את הסביבה. אלה הן בעצם קערות מעוצבות מברזל, המוצעות בכמה גדלים, שעליהן מסדרים את העץ באופן בטיחותי. בתום השימוש מכסים את הקערה במכסה, והנה לכם מוצר מעוצב יפהפה, שהוא גם פרקטי ושימושי. על מדורות הגן אפשר להניח אביזרים כמו רשת גריל, סיר פויקה ועוד.

כל המוצרים של רוקח מוצרי להבה הם בעלי תו תקן של מכון התקנים ועומדים גם בתקנים הכי מחמירים בארצות הברית ובאירופה. רוצים לשדרג את חוויית השהות שלכם בגינה או במרפסת? יש לכם בית חם אש. ברוקח מוצרי להבה יידעו להתאים שלל פתרונות בדיוק לצרכים האישיים שלכם. מובטחים יחס אישי ושירות מעולה.

רוקח מוצרי להבה

סניף צפון (ראשי): מושב נוב, דרום רמת הגולן | סניף מרכז: רח' מוטה גור 7 פתח תקווה |  סניף חיפה: רח' בעלי מלאכה 11 צ'ק פוסט | סניף ירושלים: נווה אילן (המתחם המסחרי בכניסה לישוב מימין)
טלפון ראשי: 074-7505520
למעבר לאתר החברה הכי חם ובוער בישראל >>>
למעבר לדף הפייסבוק >>>
למעבר לאינסטגרם >>>
לצפייה בסרטונים ביוטיוב>>>

-------------------------------

די אנד אס - וובר ישראל: OUTDOOR ישראלי באיכות אמריקאית

חברת וובר – WEBER האמריקאית מזוהה כמותג מוביל בכל הנוגע לגריל לבשר כבר עשרות שנים, כאשר היא אינה מפסיקה להתחדש ולהציג את המוצרים המובילים בתחום.

המותג הוותיק שהחל את דרכו ב-1952 בארצות הברית, הפך במהרה לסמל אמריקאי ולחלק בלתי נפרד מתרבות ה-OUTDOOR העולמית. את מוצרי החברה משווקת בישראל חברת די אנד אס – וובר ישראל, העוסקת ביבוא ובשיווק של מוצרי OUTDOOR איכותיים: מעשנות בשר, גריל פחמים או גז, ועוד.

"האיכות של מוצרי חברת וובר ומידת שביעות הרצון הגבוהה של הלקוחות, משתווה לשביעות הרצון של לקוחות חברת אפל", אומר דיוויד דרייר, בעלים ומנכ"ל חברת די אנד אס. "כבר ממכירת הגרילים הראשונים של וובר בישראל, ביום העצמאות של שנת 1994, ראינו איך הפך המותג לשם דבר בקרב הישראלים, בעיקר בקרב אלו שמבינים מהי איכות".

דיוויד מוסיף כי כיום יש בישראל דור שני של צרכנים שמשתמשים במוצרי וובר, כאשר בארצות הברית המותג פופולארי כבר בקרב דור רביעי של משפחות. זאת, כאשר בשנים האחרונות מעבר לגרילים מתקדמים, מציע המותג שורה של מעשנות בשר.

מה חשוב לדעת על מעשנות בשר?

עישון בשר שהפך למאוד פופולארי בשנים האחרונות מבוסס על טכניקה עתיקה מאוד. כיום מוצעות לחובבי העישון מעשנות בשר המאפשרות בישול בשר בעשן בחום נמוך ולאורך מספר שעות. עישון בשר תבצע בטמפרטורה בטווח שבין 80 ל-140 מעלות, בהתאם לנתח הבשר הספציפי, ולכן חשוב שהמעשנה תכלול מד טמפרטורה, ותהיה עשויה מחומרים מבודדי חום ועמידים בלחות הנוצרת במהלך העישון.

מעשנות הבשר של חברת וובר מגיעות במספר דגמים וגדלים, המותאמים לשימוש בחצר הבית, במרפסת או בשטח – במהלך טיול. המוצרים האיכותיים של החברה כמעט שאינם מפיקים ריח בישול או מוציאים עשן, הודות למערכת ייחודית שאוגרת בפנים שאריות בישול ועשן ושומרת על ניקיון ואיכות הסביבה. לוובר קיימות מעשנות על פחם ומעשנות על פלט. לכל סוג יש יכולות ויתרונות משלו נתחיל עם מעשנות הפחם.

כמו בגריל יהיו את אלא שיעדיפו טעם של פחם יאהבו יותר את מעשנות הפחם של  חברת וובר. המבנה שלהן כולל דלת כפולה וארבעה פתחים, שלושה מהם בתחתית ואחד על גבי המכסה, המאפשרים שליטה בזרימת האוויר לפחם ובעוצמת החום והבעירה שנמשכת לאורך זמן. בנוסף, מד טמפרטורה ייחודי מודד כל העת את עוצמת החום, לצד קערת מים הממוקמת בין הפחם לבין הבשר וגורמת לריכוך הבשר ולשמירה על הטריות. מלבד הפחם מוסיפים שבבים או גושים של עץ בטעמים שונים המעניקים ארומות מיוחדות לבשר. ולמי שחושש מהתעסקות עם ההדלקה של הפחם מלהיט הפחם ומבנה המעשנה ידליק לכם את הפחם בקלות.

ועכשיו לדבר הגדול הבא, מעשנת הפלט של וובר הנקראת SMOKEFIRE מעשנה שמוזנת משבבי עץ דחוס הקרויים פלט ומתחברת לחשמל. למעשנת הפלט של וובר יש מנעד טמפרטורות מ-95 עד 315 מעלות. טווח הטמפרטורות הגדול מקנה למעשנה יכולות גם של צריבה, אפייה וגריל. כל השליטה במעשנה מתבצעת באמצעות מחשב ואפליקציה ייעודית. למעשנה יש צורה עגולה ומשלושים בפנים על מנת לפזר את החום בצורה אחידה מה שנותן לבשר עסיסיות מדהימה של תטעמו בשום מעשנה אחרת. לכן בארצות הברית נחשבות המעשנות של וובר גם הפלט וגם הפחם לבחירה המועדפת של כל מי שמבין בעישון בשר.

דיוויד, איך אתה מסביר את עלייתו של טרנד עישון הבשר בישראל ובעולם?
"עישון בשר הוא צורת בישול נהדרת, המאפשרת הכנה של נתח בשר איכותי בקלות ובפשטות. למעשה, מגוש בשר אחד בעלות נמוכה יחסית, ניתן להגיש לאורחים מעדן איכותי ומשביע שיעלה הרבה פחות מאירוח עם תפריט בשרי אחר. בעזרת המוצרים האיכותיים של וובר, לא רק שהבישול יפיק מעדנים נפלאים, אלא שגם התפעול הוא פשוט ונקי וזו אחת הסיבות שהטרנד נפוץ מאוד.

"עישון בשר הוא צורת בישול נהדרת"צילום: באדיבות די אנד אס , מתוך קטלוג וובר

"התקופה האחרונה, שאילצה את כולם להישאר בבית בלי אפשרות לצאת למסעדה או לטייל, אפשרה לרבים למצוא בתוך הבית ובקרבתו דרכים חדשות להכין בעצמם אוכל איכותי ברמה גבוהה. אם עוד לפני כן ראינו קבוצות רבות של חובבי עישון בשר ברשתות החברתיות, הרי שהיום הן גדלו אף יותר. מוצרי חברת וובר מככבים בהן כמותג מוביל ומועדף".

דיוויד מתייחס גם לאיכות הגבוהה של מוצרי וובר שנשמרים לאורך עשרות שנים. "המוצרים של חברת וובר נשמרים אצל הלקוחות לאורך שנים, כאשר בארצות הברית ניתן אפילו למצוא מוצרים בני 60 שנה ויותר, הנשמרים תקינים ובטוחים הודות לאפשרות להחליף את כל חלקי המוצר בעת הצורך, עד לרמת הבורג הכי קטן", הוא אומר, "גם הרשתות הן עמידות מאוד ואינן צוברות חלודה. בהתאם, כל מוצרי החברה הם בעלי אחריות לעשר שנים".

חוויית עישון הבשר, כמו ההכנה בגרילים המיוחדים של החברה, היא חלק בלתי נפרד מהאווירה השמחה, הפתוחה והאיכותית שבכל אחד מסניפי חברת די.אנד.אס – וובר ישראל. החברה מוכרת את מוצריה גם באמצעות אתר החברה, למאות אלפי הצרכנים שלה בארץ. לסיכום אומר דיוויד כי "אני וצוות החברה מזמינים את כולם להיות חלק מההצלחה ופשוט ליהנות מטעם נהדר של חוויית בישול אחרת. לקראת הרביעי ביולי, יום העצמאות בארצות הברית, החברה תערוך מבצעים טעימות וקרנבל אמריקאי".

די אנד אס – וובר ישראל
פתח-תקוה: שנקר אריה 14. סניפים נוספים: ראשון לציון, הרצליה פיתוח, חיפה, ירושלים, באר שבע, אילת
טלפון: 9200* מהנייד
לשירות וואטסאפ: 050-8489978

למעבר לאתר >>