שף פרטי לאירועים: חוויה קולינרית אחרת
אפשר להסתפק בבופה או טאבון בחצר, ואפשר באמת להשקיע באורחים, עם שף שמרכיב תפריט מושקע, עם חומרי גלם איכותיים, המותאם לאופי האירוע
בתחום האירועים המשפחתיים, העסקיים והפרטיים ההיצע רחב, הן מבחינת הסגנונות ובעיקר מבחינת התפריט: הבופה המוכר, השילוב של טאבון ומעשנות, או הגריל שנעשה במקום לעיניי האורחים. גם מנעד הטעמים רחב, וכולל את המטבח האסייתי, הים תיכוני, האיטלקי, אם בדגש על בשר, דגים או גבינות.
אבל כדי לייצר חוויה אחרת, של מעין מסע קולינארי המותאם למארחים ולאורחים, ישנה אפשרות מקורית, יצירתית ומפתיעה יותר: שף פרטי שמגיע למקום האירוע ומספק טעמים אחרים, של ארוחה שהוכנה במיוחד ולא עוד "פס ייצור" שיוצא מהמטבח.
מה מציעים השפים לאירועים פרטיים, איזה ערך קולינרי נוסף הם מביאים, וכיצד הם מתאימים את התפריט לאופי האירוע והאורחים? אנשי המקצוע שעוסקים בתחום - משיבים.
אסף יתיר: חלום שהתחיל מאהבה
אסף יתיר תמיד אהב להתעסק עם אוכל. כבר בצבא הוא היה מבשל לחברים, בהמשך צבר ניסיון בעבודה במטבחי מסעדות, כאשר במקביל החליט לעשות תואר בביוכימיה ובמדעי המזון בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. בזמן הלימודים הוא האמין שייפתח קריירה כטכנולוג מזון, האחראי בין היתר על בקרת איכות או על פיתוח מוצרי מזון, אך מהר מאוד הבין שהתשוקה והלב שלו נמצאים במקום אחר לגמרי.
"תוך כדי התואר ואחריו הייתי עובד כשף פרטי באירועים – בעיקר כדי להרוויח עוד קצת כסף בזמן הלימודים", הוא נזכר. אבל אז פרצה הקורונה שהפכה את החיים של כולנו. עוד לפני כן, אסף שסיים את התואר ביולי 2019, עבר לתל אביב והחל לעבוד במסעדת BLUE SKY של מאיר אדוני, כדי לצבור ניסיון קולינרי. בהמשך עבד בשיתוף פעולה עם משק אורגני, המספק חומרי גלם איכותיים למסעדות המובילות בישראל.
אבל אז, כשפרצה הקורונה והמסעדות נסגרו, אסף נאלץ לחשב מסלול מחדש, והחליט לצאת לדרך עצמאית כשף פרטי. "בהתחלה הייתי עושה המון מסיבות רווקות ואירועים באווירה קלילה יותר", הוא מספר, "אבל עם הזמן, השמועה עליי רצה עברה מפה לאוזן, והביקוש לשירות שלי עלה והתרחב. בהמשך התחלתי לעשות גם אירועים יוקרתיים יותר – עם תקציבים גדולים יותר ומנות איכותיות ומוקפדות".
המנות הכי טובות נולדות מאלתורים
כיום אסף משמש כשף פרטי לאירועים במשרה מלאה – ונהנה מכל רגע. יחד איתו עובדים טבחים, מלצרים וקונדיטורית – שמעניקים חוויית שירות ייחודית וחוויה קולינרית איכותית ומשובחת. "אני מאוד אוהב להתעסק עם דגים נאים ועם בצקים", אומר אסף, "אני מרגיש שאני פורח כשאני מכין פיצות, לחמים, פוקצ'ות ועוד".
מבחר המנות שמציע אסף מאוד רחב, וכולל כמעט כל דבר שהלקוח יכול לבקש. "אני יכול להכין כל דבר כמעט – ממנות טבעוניות לגמרי ועד ארוחות על האש לחובבי בשרים, או ארוחות איטלקיות מפנקות ורומנטיות".
"אני גם אוהב שלקוחות מתקילים אותי עם בקשות מיוחדות – כי הכי כיף מבחינתי ללמוד ולאלתר", הוא מוסיף, "הדברים הכי טובים שבישלתי בחיים שלי נולדו מאלתורים. אני לא מאלה שמתכננים יותר מדי, או לוקחים מתכונים של אחרים. אני גם מקפיד לרענן את התפריטים והקונספטים שלי בכל כמה חודשים כדי שגם אם לקוחות חוזרים אליי – הם יקבלו חוויה חדשה ואחרת לגמרי".
וכמי שעבד במשק אורגני אסף מבין את החשיבות של הבחירות שהוא מקבל גם בגזרת חומרי הגלם. "יש סיבה שרוב המסעדות החשובות בישראל העדיפו לעבוד עם המוצרים מהמשק הספציפי הזה", הוא אומר, "כשאני קוטף שם ירקות ומבשל מנות שמורכבות מהם – מרגישים את ההבדל באיכות. לאורך הדרך, גם בלימודים וגם בעבודה במסעדות, הבנתי שככל שחומרי הגלם איכותיים יותר – ככה גם המנות יבלטו בייחודיות שלהן".
"חשוב שלא לחסוך בכלום"
דווקא בשנה האחרונה, שבה שפים רבים התקשו להחזיק את הראש מעל המים, הביקוש לשירות ולתפריט שמציע אסף – הלך וגבר. זאת, כאשר הרוב המוחלט של הלקוחות שלו הגיע מהמלצות, והוא מצדו עושה הכל כדי ששביעות הרצון שהוא נהנה ממנה תישמר ותתעצם גם בעתיד.
"אני יודע כמה חשוב שלא לחסוך בכלום – לא בחומרי גלם, לא באנשי צוות ולא בכל הציוד והאביזרים המשלימים. ככה, אני מקווה להגיע לעוד אנשים שמבינים באוכל, יודעים להעריך אוכל טוב וגם מוכנים להשקיע כדי לייצר חוויה בלתי נשכחת להם ולאורחים שלהם", מסביר אסף.
כיום הוא מגיע לאירועים של עד 80 אורחים, ולא פוסל פתיחת אירוע אירועים משלו שיציע חוויית אירוח מסוג חדש. "אבל כרגע אני משקיע את כל כולי בעסק הזה ומתייחס לכל אירוע כאילו הוא הדבר הכי חשוב שעשיתי עד היום", הוא מסכם.
אסף יתיר – שף פרטי לאירועים
למעבר לאתר>>>
למעבר לאינסטגרם>>>