איזה יין הולך עם חומוס?

תוכן שיווקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תוכן שיווקי

"היין יהיה נהדר לצד תבשיל שוקרוט, פירות ים טריים או פואה גרה”. לכתבי ומבקרי היין בישראל, וכל מנסחי תיאורי הבקבוקים באשר הם (יחצנים ועובדי יקב ברוב המקרים), יש נטייה לפאר ולהגזים בתיאור המנות שנועדו להיות משודכות ליינות השונים. עובדה זו תורמת לתפיסה של היין כמשקה אליטיסטי, מתנשא ולא נגיש לקהל הרחב. בגלל שאנחנו מאמינים שיין ואוכל תמיד הולכים יחד, ושלא צריך לשים פורטרהאוס על הגריל בשביל לפתוח יין, צירפנו כאן המלצות יין לאוכל הישראלי, זה שאנחנו אוכלים כמעט מדי יום. באופן לא מפתיע, רוב היינות שתפגשו כאן הם יינות לבנים – רעננים, פירותיים ומושלמים לאיזון האוכל המתובלן שאנחנו אוהבים. שיהיה בתיאבון ולחיים.

שקשוקה
ארוחת הבוקר הישראלית המפורסמת הגיע אלינו דרך יהדות טוניס, שם נוהגים לבשל ביצים ברוטב עגבניות מתובל, חריף יותר או פחות. בדרך כלל, יינות וחריף לא הולכים טוב ביחד, אז למנה הזו צריך למצוא יין יוצא דופן, למשל הריזלינג קאיומי של יקבי כרמל, יין חצי יבש, שאומר שיש בו מתיקות קלה, שתאזן את החמיצות הטבעית של העגבניות, עם המון טעמי פרי שישתלבו עם הביצים העלומות ברוטב ועם החלה שבאה ליד. מחיר באתר יין הארץ: 81 ש"ח.
וריאציות ירוקות של המנה, שמבוססות על תרד או מנגולד, ולעתים גם גבינות, ילכו עם יינות לבנים מהסוג הקליל והפירותי, למשל סוביניון בלאן של יקב שטרן, שיש לו גם כמות טובה של חומצה שמאזנת את הירק העשיר. מחיר באתר יין הארץ: 89 ש"ח.

יין קליל וכיפי, שירענן את הפה בין ניגוב לניגוב ויאזן את העומק של שמן הזיתצילום: Dreamstimes

חומוס
לא חסרים בארץ חומוסוהוליקים, שמכורים לממרח הנימוח שמיוצר מגרגרי חומוס שמבושלים עד רכות, טחינה גולמית משובחת, לימון, שום ותבליני הבית. המרכיב הדומיננטי בחומוס טוב, זה שמשפיע על הטעם שלו לא פחות מהטחינה הוא שמן זית, שנותן גוף ועומק לממרח. כדי להתאים לכזו יצירה גסטרונומית צריך יין קליל וכיפי, שירענן את הפה בין ניגוב לניגוב. יין אחד כזה הוא שרדונה D של דלתון, שמורכב רובו מענבי השרדונה מהגליל לצד נגיעה של סוביניון בלאן שמוסיף תחושה טרופית. היין לא עובר דרך חביות בתהליך הייצור, מה שמסייע לו להיות קיצי וקליל. מחיר באתר יין הארץ: 58 ש"ח.ml

קבב
לכל אחד שמכין קבב יש את הדרך שלו לעשות זאת. יש שמשתמשים רק בבשר טלה, יש המשלבים אותו עם בשר בקר, עשבי התיבול יכולים לנוע על הטווח שבין פטרוזיליה, נענע, וכוסברה, התיבול משתנה מיד ליד ולפעמים גם אגוזים – פיסטוקים או צנוברים ברוב המקרים, מצטרפים למסיבה. יין אחד שהולך טוב עם כל הטעמים האלו הוא הקריניאן של יקב ויתקין, יין אדום מזן שפעם חשבו שהוא טוב רק לתירוש, והיום הפך לטרנד הלוהט ביקבי הארץ, הרבה בזכות העבודה של אסף פז ובני משפחתו ביקב ויתקין. היין הזה מאוד נדיב בכל מה שקשור לפרי אבל הוא לא מכביד על החך, לא 'נושך אותו', והטעם שלו עדין ונמוג מהר, בדיוק מספיק כדי להכין אתכם בשמחה לביס הבא. מחיר באתר יין הארץ: 86 ש"ח.

כאן יתאים יין נדיב בכל מה שקשור לפרי אבל שלא מכביד על החךצילום: Dreamstimes

פלאפל
קציצות החומוס המתובלנות והפריכות (תודות לטיגון מהיר בשמן עמוק) הגיעו אלינו בכלל ממצרים, שם מכינים אותן על בסיס פול. לא משנה אם אתם אוהבים את המנה שלכם עם יותר חומוס צ'יפס או סלט (אנחנו מעדיפים עם המון טחינה), כדי לאזן את הארומות המטוגנות והטעמים המגוונים של הפיתה צריך יין עם הרבה אופי. יין אחד כזה הוא ויונייה של יקב הרי גליל, שבדרך לבקבוק מבלה חצי שנה בחביות שנותנות לו טעמים קלויים שמשלימים את חווית המנה. מחיר באתר יין הארץ: 43 ש"ח.

שווארמה
בכל רחבי המזרח התיכון מכינים את מעדן הרחוב הזה. הטורקים קוראים לו דונר ומשתמשים רק בבשר טלה, ובארץ השאירו את השומן של הטלה ואת הבשר האדום החליפו בנתחי הודו (כך לפחות ברוב השווארמיות). למנה העשירה שמקבלת שלל תוספות צריך יין בעל חמיצות טובה שתלווה את הטעמים את האופייניים של שומן הטלה. יין אחד מני רבים שעושה את המלאכה מצוין הוא הרוזה זינפנדל של יקב אסף, אותו מפיקה משפחת קדם מרמת הגולן מענבים שגדלים בהרים הקרירים של הצפון. מחיר באתר יין הארץ: 73 ש"ח.