נעמן: 80 שנה של חדשנות במטבח - הדור הבא של הסירים
החברה המובילה לכלי מטבח, ממשיכה להתחדש בכל הנוגע לתחום הסירים: הולכת החום, נון סטיק, ארגונומיה, מהירות בישול, בטיחות, עיצוב וביצועים מיוחדים, ומביאה כל טרנד בעולם אל המטבח הישראלי

מקצוענות - כך במילה אחת פשוטה מסבירים בנעמן את המרכיב החשוב שהפך את החברה לכלי בית, למובילה בתחומה בישראל כבר שמונה עשורים. עם חידושים על בסיס שנתי בתחום הסירים, השרשת המקצועיות בקרב כל שכבות העובדים והמנהלים, התעדכנות והיצמדות לטרנדים המובילים בעולם, מציבה נעמן רף גבוה שעולה בכל שנה. בכך, הופכת נעמן את המטבח הישראלי למקום שבו נוצרת חוויה של ממש.
סיר הסירים: הדור החדש והחכם
בעשור האחרון התפתח שוק הסירים כמעט ללא הכר. אם בעבר נהגו לבשל רק בסירי ברזל ואמייל או שהסיר שימש רק ככלי נותן שירות, כיום עם החשיפה הגדולה והידע הנרחב של הצרכנים, חייבת כל חברה להתעדכן ולהציג סירים איכותיים ופירוט מדויק על החומרים ממנו עשוי המוצר.
סירים כיום בנויים לרוב משני סוגים של חומרי גלם, המספקים תוצאה הפוכה: הברזל שמתחמם מהר אך הולכת החום שלו פחות טובה והאלומיניום שמתחמם לאט יותר עם הולכת החום מצוינת. עם התפתחות הטכנולוגיה, ניתן כיום למצוא סירים מותאמים, כאשר אפשר לדייק את הולכת החום והבישול האחיד באמצעות יצירת סגסוגת. בתחום זה ממשיכה נעמן לחדש בכל שנה.
השוק רשם קפיצה ברמת הדיוק, בחומרים, באיכות ובמגוון, וגם הלקוח מתעניין יותר בחומר שממנו עשוי הסיר: סוג הציפוי, התאמה לאינדוקציה המותקנת בביתו והתאמת הסיר מבחינת הגודל לצרכים הספציפיים. בהתאם למחויבותה ללקוח, מפעילים בנעמן מדיניות של מענה על שאלות במדיות השונות, וגם באמצעות מדבקה על הסירים והמחבתות שאותה ניתן לסרוק לסמארטפון ולקבל את המידע המבוקש.
בצד הפרקטי, נעמן משפרת כל הזמן את הטכנולוגיה במסגרת העשייה השוטפת של החברה. הטכנולוגיה מקדמת לרוב אג'נדה מסוימת, ובסיסה בפיתוח פרמטרים הנוגעים לשיפור המתמיד בתחום הסירים ובהם הולכת החום, נון סטיק, ארגונומיה, מהירות בישול, בטיחות, עיצוב וביצועים מיוחדים. "הסירים שימשו בעבר ככלי הנותן פתרון, אם לאידוי מים או בישול, היום הם כבר הכלי המוביל במטבח. שוק הסירים לא רק עבר שדרוג ומתיחה, הוא גם הפך להיות בפרונט", מסביר גבי אזור, מנהל תחום הבישול בנעמן בשמונה השנים האחרונות. "מי שרוצה להישאר רלוונטי בתחום חייב להציג נתונים מצוינים בפרמטרים החשובים, וגם להציג פטנט יעיל, חידוש שיוביל לבולטות שלו בתחום הסירים".
קשובים לכל הטרנדים בעולם
את השינוי במטבח הישראלי ניתן להרגיש לא רק באיכות הבישול, אלא גם בנראות. את מקומם של הסירים המוכרים בצבע אחיד מחליפה סדרת צבעים ססגונית, פועל יוצא של חשיפה לטרנדים עולמיים, התפתחות העולם הקולינרי, הצפייה בתוכניות הבישול בישראל בעולם וגם כחלק מההתאמה הכוללת לצבעי המטבח בבית.
"הטרנדים בתחום הזה משתנים מאוד מהר, ואנחנו מחזיקים סטודיו מיצוב בחברה - TUTTO ARTE, שקשוב מאוד לטרנדים בעולם, ואפילו מקבל את המידע שנה מראש כדי לייצר זרימת עבודה שתיטיב עם הצרכן", מסביר אזור. "צריך לזכור שצבע מושך זה טוב ויפה, אבל הצרכן מצפה שתהיה מקצועי ותספק לו כלי עמיד וטוב, וכמובן שתיתן לו אחריות על הסחורה שהוא רכש. אנחנו מבקרים בכל ביתן בעולם, כל תערוכה, מביאים את החידושים וגם מפתחים בעצמנו את הסירים שיהיו הכי טובים ויחזיקו גם מעל עשור. היציבות שלנו מול הלקוח היא שמשאירה אותו אצלנו".
כחלק מאותה יציבות, מציגה נעמן מאז 2014 חידוש שנתי בתחום הסירים. ב-2014 הייתה זו סדרת גרניט שהציגה סירי יציקה ייחודיים עם ציפוי נון סטיק, המאפשר ניקוי קל יותר ובישול מהיר יותר. בנעמן הקפידו על ציפוי איכותיGREBLON C3+ הגרמני בחמש שכבות, שבידל אותה מהשוק המוצף בציפויים זולים ופשוטים יותר. את הבדלים הרגיש הצרכן בתוצאה הסופית.
ב-2015 חידשה נעמן עם 3PLY שאיחד את הברזל והאלומיניום המהווים את שני הרכיבים העיקריים בסירים, וזאת במטרה לאפשר לברזל להוליך חום בצורה הטובה ביותר. ב-2016 הפתיעה נעמן על שילוב של ברזל ואלומיניום המרוססת על תחתית הסיר והציגה את טכנולוגיית Iron spray. הטכנולוגיה החדשה זירזה את תהליך הבישול ב-30 אחוז וגם שיפרה את איכות המוצר והבישול.
ב-2017 התמקדה נעמן בתחום המזון הבריא, ופיתחה את טכנולוגיית SMART COOK המאפשרת שליטה בכמות השמן הנצרכת באמצעות שני עיגולים: פנימי (עד 5 גרם שמן) וחיצוני (עד 10 גרם) המסייעים לכל מי שרוצה לאכול בריא לווסת את כמות השמן במחבת שלו. ב-2018-2019 הבריקה החברה עם SMOKLESS, מחבתות וסירים מאלומיניום השומרים על איכות הסביבה ומציגים טיגון ובישול ללא עשן, כך שניתן יהיה לטגן בבית בלי להותיר ריח של טיגון.
החידושים המרעננים של 2021
ב-2020 הגיעה הקורונה, שנתנה עוד דחיפה לשוק שהיה בתנופה. המטבח פרח בכל העולם, לא רק בישראל, אך נעמן החליטה לא להציג את החדשנות השנתית שלה נוכח הנסיבות. לעומת זאת, הלקוחות יכלו ליהנות ממנה באתרים הקמעוניים של החברה. כאשר הייתה הפוגה בסגרים, הלקוחות חזרו לרכוש בחנויות את הסירים, המחבתות, התבניות וכלי הבית של נעמן.
"כל סיר חדש שנכנס לשוק או לרשתות השיווק אנחנו יודעים עליו. הצרכן נאמן לנו ואנחנו לו כי הוא יודע שיש למוצר שהוא רכש אמא ואבא", אומרים בנעמן. "הידע של העובדים שלנו הוא הכוח שלנו, הניהול המקצועי של החנויות מציג אנשים מאוד מקצועיים במכירת כלי בית".
ב-2021 תציג נעמן את החידושים שיועדו לשנה הנוכחית וגם את אלה של השנה החולפת ובהם סיר לחץ מתקדם Galaxy המעניק שיפור במהירות הבישול, הבטיחות, הארגונומיות והעיצוב. Galaxy זכה בתחרות העיצוב היוקרתי בשנת 2018, והוא משמש כסיר לחץ למתקדמים וקל לתפעל אותו ביד אחת.
שני חידושים נוספים הנחשפים כעת הם טכנולוגיית Thermo Touch שתורמת לבטיחות באמצעות סימון על הידית שמתריע שהכלי חם ויש להיזהר, וסדרת סירי TOMBY LUXURY, סירי נירוסטה עם צבע חיצוני מיוחד שלא רואים בדרך כלל במטבחים, וטכנולוגיה צביעה ייחודית PVD בגוף הסיר עצמו, שיהיה גם כיף וגם יפה להגיש איתה.
"בסוף אנחנו חברה שמוכרת כלי בית להמונים, אך היתרון הגדול של נעמן הוא בכך שאנחנו מנהלים את החברה על פי קבוצות מוצר משלימות תוכן, בישול, אחסון, אפייה, ומנגישים לכל לקוח את כל מה שיעיל ונכון לו אם הוא אופה או מבשל. הליווי לאורך שנים, היכולת להיות חדשניים כל הזמן והמקצועיות שלנו, הם סוד ההצלחה של נעמן. אין מצב שתיכנס לנעמן ויגמגמו לך על סחורה על סיר או ציפוי, הכל אצלנו מתנהל במקצועיות לאורך כל שדרות החברה".
נעמן
לסניפי החברה ולקנייה אונליין>>>
למעבר לפייסבוק>>>
טלפון: 073-2111500
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר
סין עשויה לנצח במלחמה באוקראינה, אלא אם המערב יתאחד מולה

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
