סוד התיבול מרמלה: "כל מה שצריך זה רק להניח את הבשר על המנגל"

התיבול, נתחים, המסורת והכבוד לבשר: גילינו את סוד הקסם של האטליז המצליח כבר 12 שנה - אטליז ומעדני בשר אליאס

שחר אמאנו
תוכן שיווקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יד של קצב חותכת נתח בשר
אטליז ומעדני בשר אליאס: מכירים את הטעם הישראלי צילום: ישראל נתנאל
שחר אמאנו
תוכן שיווקי

מנגל ו"על האש" הם כבר חלק מהתרבות הקולינרית בישראל. אם פעם מדובר היה בחוויה השמורה רק לחגים, בשנים האחרונות כל סיבה היא תירוץ מצוין לשלוף את המנגל, ובכל הזדמנות. רבים מגיעים אל הקצביות במטרה למצוא את הבשר הטוב ביותר, ויודעים כי האיכות והטיבול יקבעו במידה רבה את הצלחת ה"על האש". זאת הסיבה שלקוחות רבים ממשיכים להגיע לאטליז ומעדני בשר – אליאס ברמלה, המציעה בשר איכותי שכבר מתובל בתערובות משובחות המייתרות את העבודה הנוספת בבית – רק לקחת ולהניח על המנגל. "ההתמחות שלנו היא התיבול והתערובות שאנחנו מכינים. בצורה כזו כל אחד יכול להיות שף כי הוא מקבל הכל מוכן עם תערובות שלקח לנו שנים להגיע אל הטעם הנכון שלהן", מסביר אליאס.

בשר מתובל ומוכן עד הבית

הקצבייה של אליאס ברמלה תחגוג בקרוב 12 שנה, שבהן הפכה לשם דבר בעולם הקולנירי הבשרי. הלקוחות שלה מגיעים כמעט מכל רחבי הארץ, חלקם מזמינים את הבשר המתובל והמוכן היישר עד הבית, ונהנים מהטוב ביותר שיש לשוק הבשר להציע כיום ובמחירים מפתיעים.

"אנחנו לא ארגנטינאים, ולכן נעדיף בשר רך". אטליז ומעדני בשר אליאסצילום: ישראל נתנאל

אליאס מגיע ממשפחה של מסעדנים ומספר שלאביו היו כמה מסעדות ברמלה. בצעירותו החליט להיות אדריכל ואף למד 4.5 שנים, אבל בגיל 25 החליט להיכנס לעסקי הבשר אחרי שהבין שבכל רמלה הוא לא מצליח למצוא בשר באיכות משביעת רצון. "כל פעם הייתי אוכל ומוצא גיד, וקם מהשולחן. אז פתחתי קצבייה כדי שלאמא שלי יהיה מאיפה לקנות בשר ואני אהיה זה שמנקה לה אותו", הוא אומר.

במהלך 12 שנות פעילותה הקצבייה של אליאס מספקת ללקוחות שלה את הבשר הטוב ביותר ומתמקדת בעגלות ישראליות. על מדפיה תמצאו את כל סוגי הבשר ובהם אנטרקוט, צלע אנטרקוט עם עצם, סינטה, פילה, בשר צלי מובחר, בשר לבישול, צלעות טלה, שוק טלה, כתף טלה ועוד. בקצבייה גם מציגים מוצרים בלעדיים ומיוחדים הכוללים מרגז, צ'וריסוס, המבורגר, קבב, רול פרגיות ממולא, שיפודים, מניפת אנטריקוט, שוק טלה, אסאדו ועוד.

בקצבייה מקפידים מאוד על רמת השירות הגבוהה, שמאפשרת לכל לקוח למצוא את מבוקשו במהרה. הבשר האיכותי נטחן במקום, התערובות מתבצעות אל מול עיני הלקוח, הבשר בפיקוח וטרינרי מלא והכל טרי ומוגש ללקוחות ברמת ניקיון גבוהה החוסכת להם זמן רב בניקוי הבשר בבית. "הישראלי תמיד יבחר באנטריקוט כי זה בשר עסיסי ברמה גבוהה שתמיד מספק את הסחורה. אנחנו לא ארגנטינאים, ולכן נעדיף בשר רך וכמובן נתחים מעולים של סינטה".

שוקי טלה ממולאים באורז או בצנוברים

סוד הקסם של הקצבייה הוא הנתחים המתובלים שלה, שזמינים ללקוחות בימי חג ובימי חול, שוקי טלה ממולאים באורז או צנוברים, נתחים מוכנים למעשנה, בירסקטים, אסאדו מיוחד של עגלות מישראל ומחו"ל ועוד. בקצבייה מעבדים את בשר בעצמם ושומרים על טריות ואיכות שהפכה את ההמבורגים לה המשלבים תערובת של פיקניה ואסאדו למבוקשים ביותר לצד קבבים מעולים מבשר טלה.

"הסוד שלנו הוא תערובות התבלינים שרקחנו אותן במשך שנים". אטליז ומעדני בשר אליאסצילום: ישראל נתנאל

"הסוד שלנו הוא תערובות התבלינים שלנו שרקחנו אותן במשך שנים ואנחנו מתבלים בהן את הבשר", אומר אליאס. "הלקוח מקבל בשר מוכן ומתובל לפי טעמו האישי וכל מה שהוא צריך זה רק להניח את הבשר על המנגל ולהגיש אותו אחר כל במידת הצלייה הנכונה. זה פשוט חוסך לאנשים את העבודה בבית, הכל מוכן".

המומחיות שרכש אליאס בתחום הפכה אותו גם לכתובת עבור לקוחות המבקשים להתייעץ איתו באשר לבשר הנכון עבורם. הוא יודע כיצד להתאים לכל אחד מהם את הסוג הנכון, באיזה עובי לחתוך את נתחי הבשר ונותן עצות מכוונות כיצד ליהנות ממנו בצורת הצלייה או הבישול, ואיזו תערובת תבלינים תהפוך אותו למעדן של ממש. "הלקוחות מגיעים אלינו מכל הארץ, מהדרום ועד לצפון, הקיבוצים והמושבים מסביב לרמלה, כרמי יוסף, נען גדרה, ראשון לציון ואפילו אשדוד וקריית גת. אפילו יש כמה שגרים ליד תמנע ומגיעים לכאן פעם בחודש", מספר אליאס. "הם מגיעים בגלל האיכות והשירות, ובעיקר כי אנחנו פשוט מכינים אוכל טוב".

איך היית מאפיין את הטעם של הישראלים בבשר?

"החך הישראלי אוהב את הפרות הישראליות שאכלו מהאדמה הזו וגדלו כאן. יש הרבה שאוהבים את הנתח שלהם יפה כדי שיצלמו ויעלו לאינסטגרם או נתח משויש, אבל מה שמשותף לכולם הוא האהבה לבשר תוצרת הארץ שהוא גם יפה וגם טעים".

אטליז ומעדני הבשר אליאס
כתובת: קהילת דטרויט 6, רמלה
טלפון: 08-9159010
שעות פעילות: ימים א' – שבת, 09:00-19:00

כתבות מומלצות

BW אמזון רחפנים 256

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

קראק פאי הקלאסי של גוז' ודניאל

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

פרויקט הרצל 138

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

הדרך הקלה והטובה ביותר להימנע מקרני השמש היא להפחית את החשיפה הישירה

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

אבישי בן-חיים

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת

כתבות שאולי פספסתם

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

אפליקציית קלארנה. החברה נמצאת במגעים לגיוס סבב חדש לפי שווי שנמוך בכ-30% מהשווי שקיבלה לפני שנה בלבד

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

בניין דירות בחולון

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

"כשבאנו לקבל משכנתא לרכישת הבית, התברר שהבעיה לא פשוטה כלל"

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?

המשווקים של פוליסות החיסכון הם סוכני הביטוח, שנהנים מעמלות שמנות

"הציעו לי להעביר את החיסכון מאלטשולר. האם כדאי לי?"