תבלינים עליך ישראל: מתכון מאת השפית רינה פושקרנה

המתכון למנת ראש השנה של השפית רינה פושקרנה עבר אליה כחלק ממסורת משפחתית ארוכת שנים. הסוד: שילוב בין מטבחים עשירים, איזון טעמים, המון תבלינים ונוסטלגיה. ממש כמו בחיים

רינה פושקרנה
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רינה פושקרנה
תוכן מקודם

כבר כילדה אני זוכרת שהמתנתי בדריכות לראש השנה ולמנה המשפחתית המסורתית שליוותה תמיד את ארוחת החג והוגשה על הצלחת היפה ביותר – תבשיל עשיר של עוף ואורז בתוספת תפוחים ותבלינים. הארומה שהיתה עולה מהמטבח מילאה את הבית בריח שהפך לאופייני לחג. גם כיום, כשאני מכינה את המנה הזאת, הריח מעורר בי זיכרונות מתוקים ונוסטלגיים של חום משפחתי ושל קרוביי האהובים.

רינה פושקרנהצילום: שירן כרמל

את המתכון יצרה סבתי, אשר הגיעה להודו מעיראק, ובכישרון הבישול הגדול שלה שילבה מוטיבים משני המטבחים העשירים הללו. המתכון עבר כחלק מהמסורת המשפחתית לאמי וממנה אלי. אני העברתי את המתכון לילדי, והיום גם נכדי נהנים מהמנה המיוחדת הזו בכל שנה. עם השנים התחלתי לשתף את המסורת המשפחתית שלנו גם עם אורחי המסעדה, ומדי שנה, בראש השנה, אני מגישה את המנה החגיגית הזאת.

לכבוד הדורות הקודמים ולאלה שעתידים לבוא; לכבוד סבתי ואמי שלימדו אותי הכל על צניעות ועל חשיבות האיזון במטבח, ובחיים בכלל; לכבוד מסורות משפחתיות ואווירת החג; ולכבוד השנה החדשה – אני מאחלת לכולכם, מכל הלב, שנה מתובלת בחוויות טובות ובטעמים מופלאים ומלאה ברגעים מתוקים. בדיוק כמו מנת החג שלי.

* רינה פושקרנה היא שפית רשת המסעדות ההודית טנדורי, בתל אביב ובהרצליה פיתוח

עוף קשמירי ביראני

החומרים:

1 עוף (קילו לערך) נקי ומחולק ל-8-10 חתיכות

1 כוס אורז בשמתי

1/2 1 כוסות מים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק (לשמור בצד)

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות, מושחמים במחבת עם 2 כפות שמן

6 כפות שמן

50 גרם מרגרינה

4 תפוחי עץ קלופים ורתוחים: 2 מרוסקים בבלנדר עם 2 כפות דבש

2 חתוכים לפלחים דקים אפויים בתנור

2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לחתיכות ורתוחים למחצה.

1 כוס מיץ תפוחים

4 כפות כוסברה טרייה קצוצה

4 כפות אגוזי קשיו טחונים בבלנדר עם כוס מים

1 כף ג'ינג'ר כתוש

1 כף שום כתוש

1 כף פפאיה טחונה

תבלינים:

4 עלי דפנה

6 יח' גרגרי הל

2 מקלות קינמון

6 יח' ציפורן

1 כפית מוסקט

1 כפית מלח

1כפית אבקת גראם מסאלה

2 כפות זעפרן מושרה במים רתוחים

אופן ההכנה לעוף:

מערבבים שום, ג'ינג'ר ופפאיה, מושחים את העוף ומשהים למשך חצי שעה.
מחממים 4 כפות שמן בסיר ומוסיפים מחצית מכמות התבלינים השלמים (עלי דפנה, הל, קינמון וציפורן).
מוסיפים את שני הבצלים הקצוצים עד להשחמה.
מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהעוף "נסגר".
מוסיפים את התפוחים המרוסקים ובוחשים.
מוסיפים את תפוחי האדמה, אגוזי הקשיו ואבקות התבלינים (מוסקט, מלח וגראם מסאלה) ומבשלים 2 דקות נוספות.
מוסיפים כוס מיץ תפוחים, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.

לאורז:

מחממים 2 כפות שמן בסיר, מוסיפים כוס אורז ואת המחצית השנייה של התבלינים השלמים (עלי דפנה, הל, קינמון וציפורן) ומטגנים כ-2 דקות.
מוסיפים 1/2 1 כוסות מים ואת הכוסברה הקצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-12 דקות עד שמופיעים כיסי אוויר.
לאחר שהאורז מוכן מפזרים למעלה את הזעפרן.

אופן ההגשה:

מסדרים את האורז והעוף על צלחת הגשה ומפזרים את הבצל המושחם, תפוחי העץ האפויים והכוסברה הקצוצה.

מקור: בית אבי חי

לפרוייקט המלא לחצו כאן>