מגרוזיה באהבה

הזמנים המענגים ביותר שהיו לננה שרייר, הבעלים של הבר-מסעדה ננוצ'קה, עם סבתה, היו מסביב לשולחן ועליו שעועית שחורה: כל הנכדים היו יושבים עמה, בוררים את השעועית ושומעים ברקע סיפורים ואגדות על העדה הגרוזינית. זה לא מקרה, אומרת ננה, ששעועית שחורה מסמלת שפע בכל

ננה שרייר
תוכן מקודם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ננה שרייר
תוכן מקודם

בחרתי בשעועית שחורה, שמסמלת שפע בהרבה עמים ועדות. מדוע? משום שהיא נמצאת בשפע, יש בה הרבה ערכים תזונתיים, היא זולה, היא זמינה, היא מזינה והיא נפלאה. 

אחד הזיכרונות הכי מענגים שלי מהשעועית השחורה זו הברירה שלה, הניקוי. סבתא שלי היתה לוקחת שק שעועית, מסביבה כל הנכדים, וכולם מחפשים כדורים קטנים, מוציאים אותם, ובדרך, בזמן הזה, שומעים סיפורים: על ההיסטוריה שלה, על התקופה שהיתה קטנה, על המשפחה, על מנהגים, על אגדות, על איסורים וציוויים שיש על נשים ועוד ועוד. 

ננה שריירצילום: משה חורי, פילטר הפקות

אני זוכרת את הזמנים האלה כזמנים הכי טובים ומשמחים ואינטימיים שהיו לי עם סבתא שלי. כל הסיפורים הטובים שלי, כל הדי.אן.איי. של העדה - כולם עברו דרך הברירות האלה, מסביב לשולחנות. לכן נתחיל עם מתכון גרוזיני למשעי שמתבסס על השעועית.  

רכיבים:

 1/2 קילו שעועית אדומה 

1 בצל אדום בינוני

כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח אטלנטי

כפית מלח גרוזיני

1/3 כוס חומץ או לימון

1/3 כוס שמן תירס

צרור כוסברה

כוס אגוזי מלך

שיני שום - 1 או 2, לפי הטעם

הכנה: 

משרים את השעועית למשך 12-24 שעות. רצוי להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה.

מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת אבל עדיין נגיסה ולא ממרחית. פורסים את הבצל האדום לטבעות, קוצצים גס את השום ושוברים את אגוזי המלח לחתיכות קטנות, כך שחלק מהם נעשים כמעט אבקה ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח אטלנטי, במלח גרוזיני ובפלפל שחור,

מוסיפים את השמן והחומץ ומערבבים את הכול יחד ומגישים. אפשר לבזוק עוד אגוזי מלך מעל הסלט בהגשה.